donderdag 1 december 2016

Hoe alles een beetje (vitamine) B-eter werd

Néé mama, ik wil NIET!
Gevolgd door een enorm gezeur en gehang, met een gefrustreerde dochter, mama én papa als gevolg.

Ons Ella is de afgelopen maanden een klein beetje een moeilijk kindje geweest. Ze vroeg veel aandacht en huilde heel erg veel. Méér dan dat ik bij andere kindjes van haar leeftijd zag. Ze was snel dingen beu, lag vaak op de zetel, huilde bij het minste en kreeg zichzelf helemaal niet meer in de hand.

Kloofjes

En toen merkte ik plots op dat haar mondje pijnlijke kloofjes vertoonde. Aan de zijkanten leken haar lippen door te scheuren en zelfs met een goede laag lippenbalsem ging het niet over, in tegendeel.

Mijn mama en het internet dachten aan een vitamine B tekort. Ook mijn apotheker raadde aan om eens een kuurtje te proberen. Gewone kindervitamientjes zijn blijkbaar niet voldoende bij een echt tekort dus kocht ik goede merk-vitamientjes én een natuurlijke vitamine B kuur.

Vitamine B - our hero!

Een week later en we herkennen onze dochter bijna niet terug!

Ze is leuk, lief en speelt een half uur met hetzelfde speelgoed. Afgelopen zondagnamiddag hebben we voor het eerst in ons leven als mama en papa SAMEN als gezin een film kunnen kijken zonder connnstant gezeur.

Wanneer we zeggen dat iets niet mag, herhaalt ze dezelfde vraag heel teleurgesteld maar we hebben geen instant melt down. Ella is 's avonds natuurlijk moe, maar ze kan nu moe zijn zonder het constante gezeur en gehuil.
En de peutercrisissen zijn ook nog aanwezig hoor, gewoon véél veel minder vaak.


Mommy Guilt

Echt, we voelen ons herboren!

En... Natuurlijk ook een beetje schuldig.

Waarom had ik niet eerder gedacht aan een tekort? Waarom zag ik het niet eerder dat dit niet normaal was? Ik had bloed kunnen laten trekken in plaats van gewoon eens aan de huisarts te vermelden dat het écht niet meer plezant was...

Ik probeer die mom guilt niet te veel de kop te laten opsteken en gewoon blij te zijn met het resultaat. We zien elkaar allemaal weer wat liever en doen sinds een week véél meer dingen samen.

Heb jij ook al eens zo'n situatie gehad? 
Eventueel ook ervaringen met vitamine B?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...