woensdag 23 november 2016

Het Google Digitaal Atelier

Facebook is soms toch echt handig. Ik kwam er een tijdje geleden een uitnodiging tegen voor het Google Digitaal Atelier in Gent. Een evenement van Google waar je workshops kon volgen over je digitale aanwezigheid en hoe je die wat kan verbeteren. 

En het beste van al: volledig gratis! Als het dus alleen maar reclame voor Google zou blijken dan zou ik er enkel mijn tijd in gestoken hebben. En die werd dan gecompenseerd met een gratis ontbijtje en een lunch. 
You had me at breakfast, Google!

Het Digitaal Atelier in Gent


Je kon kiezen uit een aantal workshops van telkens 45 minuten, voorafgegaan door een woordje door de Google-baas van België en de burgemeester van Gent. Er was ook nog een panelgesprek met enkele Gentse ondernemers (waaronder ik vooral Madam Bakster leuk vond) die wat uitleg gaven over hun online aanwezigheid als ondernemer.

Ik volgde zelf de workshops over een succesvolle website, online zichtbaarheid en "meten is weten" - ahja want daar ben ik mee bezig met Get Noticed. En ook al heb ik niks nieuws geleerd, het was wel een bevestiging dat ik goed bezig ben en de juiste tools al gebruik. Dat is toch ook iets waard he!

Ik denk dat het vooral interessant is voor ondernemers die wel weten dat ze online moeten zijn maar niet goed weten hoe en waarom dan juist. 


De locatie en catering


Ik was erg onder de indruk van de locatie! De Ghelamco Arena in Gent is makkelijk te bereiken en echt heel mooi. We zaten ook af en toe in enkele lokalen van het MeetDistrict. Komende week ga ik naar een netwerkevent voor vrouwen dat georganiseerd is door die locatie. Leuk dat ik al even mijn weg kon zoeken!

De catering vind ik altijd wel interessant om even voor mezelf te beoordelen en wat ideetjes op te doen. Een beetje vanuit mijn interesse in evenementen. 
Er waren fancy versies van braadworst; een heerlijke (echt overheerlijke) soep die je kon aanvullen met kaas, spekjes, croutons en kruiden; salad bowls en originele wrapkes. Achteraf zag ik op de foto's ook nog taart van Madam Bakster maar die had ik precies toch niet gezien??

Wat ik minder vond...

Eigenlijk was er één ding dat ik wat jammer vond en dat is het gebrek aan vrouwelijke sprekers. Behalve het panelgesprek waar maar liefst 1 van de 4 een vrouw was (ahum), waren er geen vrouwelijke spreeksters. Ik vraag mij af waar dat aan ligt, maar ik vond dat toch jammer. 
Ik heb geen idee of er nog meer zulke evenementen zullen volgen (ik zou denken van wel?) maar wie geïnteresseerd is kan zich wat verdiepen in het online digitaal atelier. Aan de hand van filmpjes kan je een heleboel kennis opdoen over all things digital. En opnieuw... volledig gratis!

Ik ga het alvast in mijn planning zetten omdat het mij nu eenmaal interesseert.
Nog iemand die zo'n dingen leuk vindt??

1 opmerking:

  1. Ikke! Spijtig dat ik dit gemist heb... Ik ga dat online atelier alvast eens uitspitten.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...