woensdag 27 april 2016

Ons mannetje van 4 maanden

Vier maanden en wat een heerlijke tijd hebben we samen! Ik kan er niet van over hoe gemakkelijk onze Joshua is. Een geweldig kereltje, superlief tegen iedereen, zelden ergens last van behalve verkoudheden, slaapt als een roos... Zo wil ik er nog 10!


De statistieken

Onze kleine man is 65 cm lang en 6,910 kg zwaar. Dat is net ietsje groter dan de gemiddelde babyjongen op die leeftijd maar hij heeft dan ook een grote papa hè. De dokter van Kind en Gezin vond hem ook heel sterk en zei dat de mama goeie melk maakt. Dat laatste wisten we al wel ;-)

Wat kan hij al?

* Lachen, lachen, lachen! De hele dag door!

* Hij steekt alles in zijn mondje en kwijlt alles vol

* Hij pakt grote speelgoedjes die voor zijn neus of op zijn buik liggen. "Pakken" is vrij ruim want hij klemt het voornamelijk in zijn knuistjes en is dan heel enthousiast :-)

* Doet verwoede pogingen om te rollen maar heeft wel nog wat hulp nodig

* Eenmaal op zijn buik probeert hij zich verder te duwen met zijn teentjes zodat hij nét een halve centimeter verder kan reiken naar zijn knuffelbeesten


Baby-activiteiten

Alles wat je maar kan bedenken is interessant! De mobiel met muziek, de speelmat, het wipstoeltje (hoewel dat wel al wat aan't minderen is), de maxi cosi... Leg dat kind eender waar neer en de kans is groot dat hij daar een half uur geamuseerd blijft liggen. 

Hij kijkt naar de wolken en de wuivende takken. Hij "vangt" de speelgoedbeesten die boven zijn hoofd bengelen. Ligt gewoon lief te lachen naar iedereen die naar hem kijkt.  Ik krijg gewoon dingen gedaan terwijl hij "speelt"!

Eten

Hij krijgt nog steeds full-time 100% borstvoeding om de 2,5u ongeveer (duurt nog geen 10 minuten meestal) en daar is hij nog steeds content mee. Ik hoor vaak van kindjes die op 4 maanden al geïnteresseerd kijken naar hoe hun mama eet maar hier is dat nog niet zo.

Enfin, ik probeer hem wel zo ver mogelijk van mij te leggen als ik ga eten want als hij mij ziet wil hij graag dicht bij mij zijn. Als ik mag kiezen eet ik toch liever in mijn eentje op mijn gemak - met twéé handen :-)

Zo rond 6 maanden gaan we beginnen met eten geven zoals we dat bij Ella deden. Ik ben eens benieuwd hoe de grote zus daar op gaat reageren!


Slapen

Hij slaapt meestal rond 21u en dat duurt dan zo tot 3u30/4u. Dan drinkt hij een paar minuutjes en slaapt weer voort tot 7u ongeveer. Soms durft hij die nachtvoeding al eens overslaan en dat is zaaaaalig!! Soms wordt hij ook wat vaker wakker, zo gaat dat dan bij kleintjes. Maar ik ben al blij met die paar keer dat hij volledig doorsliep.

Bij Ella heb ik een JAAR LANG NIET DOORGESLAPEN! Een jaar he!! Elke nacht he!! Vaak TWEE keer opstaan om drinken te geven he!! Evelien-zonder-kinderen zou zich zoiets niet kunnen voorstellen haha :-)

Ik ben eens benieuwd hoe dat bij Joshua gaat gaan het komende jaar...

Onze kleine man weet duidelijk wel hoe hij zijn mama blij moet maken! Of het nu gaat om groeien, eten, slapen, spelen of lachen, Joshua doet het allemaal super :-) Alleen die verkoudheden he... Mannekes toch, soms echt zielig! Maar goed, als het dat maar is...

3 opmerkingen:

 1. 't Is echt een mega schattig patatje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. al eens gedacht aan een ajuintje op zijn kamer als zijn neusje verstopt zit? Gewoon in stukjes? Stinkt verschrikkelijk, maar dan is hun neusje tenminste vrij en kan hij (en jij) tenminste een beetje slapen ;-) groetjes Tabitha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gniffel ik lach toch stiekem om uw jaartje doorslapen, ocharm ;-) maar allez omdat jij het bent hoop ik dat het nu niet zo vlug duurt!
  super mannetje he zeg, amai

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...