woensdag 20 april 2016

Aprilse grillen en de lenteschoonmaak

De afgelopen maand was het hier ietsje stiller dan anders. Eén blogpost per week in plaats van twee. Ik kreeg er al een paar bezorgde mailtjes voor maar eigenlijk gaat het net heel goed hier! De lente is begonnen en dan krijg ik altijd goesting om vanalles op te ruimen en projecten aan te pakken.

Tijd voor een paar updatejes om jullie van de bezorgdheid af te helpen en de nieuwsgierigheid te bevredigen :-)

De stallenTwee weken geleden hebben den echtgenoot en ik onze twee stallen/opbergkoten aangepakt. Ella zat nog in Limburg bij de oma en opa en wij vlogen er in! 't Was nodig want we konden nog nét Jeff's fiets in en uit de rommel proppen en we vonden niks terug van spullen die we nodig hadden. Drie jaar lang verbouwen en rommel opslaan zorgt voor... rommel ;-)

Ik bedacht een beetje een systeem van plastic dozen met labeltjes en Jeff reed naar het containerpark en de kringloop. Alle rommel weg en alles mooi gesorteerd, dat geeft toch altijd een goed gevoel :-) Marie Kondo zou trots zijn!

Aquarel


Ik vind er bijster weinig tijd voor zo tussen de dutjes en het huishouden door maar ik ben begonnen met waterverf of aquarel. Ik ben zot van gewaterverfde bloemen en vogels met mooie quotes en aangezien ik iets nieuws zocht voor mezelf kocht ik een setje verfjes en borstels.

Alle begin is moeilijk maar eigenlijk vind ik het nog leuker dan gedacht. Ik wil héél heel graag een cursus volgen maar met Joshua zit dat er nog niet meteen in en ik heb nog niets gevonden hier in de buurt. Dus kijk ik Youtube-tutorials en probeer ik wat basistechnieken te leren.Mijn huishouden

De eeuwige strijd!! Maar ik heb besloten om er gewoon voor te gaan. Hoe krijg je een opgeruimd huis? Door op te ruimen! En een proper huis? Alleszins niet door niet te kuisen. Dus mijn nieuwe moto is dan ook "Just do it". En liefst vóór alle andere dingen die ik zoal doe op een dag.

Overdag als Ella bij de onthaalmoeder is gaat dat echt goed. Als Ella thuis is gaat dat iets minder goed maar dan probeer ik tijdens haar dutje alles eerst snel op te ruimen, inclusief het speelgoed. Na het dutje beginnen we dan gewoon opnieuw met een proper huis en dat doet voor ons allemaal echt veel deugd :-)

Ik heb ook gemerkt dat hoe vaker ik opruim/kuis, hoe minder ik moet opruimen/kuisen... Snappen wie het snappen kan!!

En verder...En natuurlijk vragen kleine kindjes véél werk. Joshua is een supermakkelijk kind maar zelfs een gemakkelijke baby heeft veel aandacht nodig. En Ella is overdag al weg dus zodra zij thuis is probeer ik haar al mijn aandacht te geven. De avonden als zij in bed ligt proberen we met z'n tweetjes wat te ontspannen of iemand uit te nodigen in ons huisje.

Als je dat allemaal optelt dan blijft er weinig tijd over hè. Zeker nu ik steeds vaker hoor van "oh die of die leest jouw blog ook!", dan wil ik toch op z'n minst dat het iets interessants of nuttigs is dat je hier kan lezen... En dan denk ik veel te hard na over onderwerpen en privacy en leuke foto's enzo. Maar liever 1 postje per week waar goed over nagedacht is dan 10 postjes waarna je mij kotsbeu bent, toch?

Zo. Nu is iedereen weer up to date.

De eerstvolgende postjes zullen gaan over Joshua die vandaag 4 maanden is, nog iets met de decoratie met bloemendingen en een blik in onze keuken.

I know, jullie wachten al KEILANG op de keuken-update. Maar daarvoor moet de keuken proper zijn, schoon licht krijgen voor de foto's en dan moet ik ook goed nadenken over welke details jullie graag weten. Maar 't komt er aan :-)

Zijn er nog dingen die jullie heel graag van mij horen/lezen? Shoot!2 opmerkingen:

  1. Ik val in herhaling maar toch: mooie waterverf bloemetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 1. Been foto van het systeem. Wil ik zien:)

    2. Is Ella bewust met Joshua bezig of nog niet? Hier merk ik dat ze er pas echt bewust meet bezig zijn vanaf 3 jaar ongeveer. Of is dat omdat het jongens zijn? ;) :p

    3. Echt mooi, die aquarel! Heb je het nog gedaan vroeger, of waarom Koo's he dit? Zit precies wel in je vingers?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...