vrijdag 25 maart 2016

Emanuella de peuter

Ik heb al lang niet meer specifiek over onze Ella geschreven. Ik denk dat dat is omdat ze zo snel verandert. Telkens als ik denk "ja dat schrijf ik op!" is het alweer aan het overwaaien en komt het volgende nieuwe gekke trekje of peutergedrag naar boven. Nu heb ik mij er toch maar eens aangezet. 

Twee jaar is ze


Een klein meisje met blonde krullen. Iedereen vraagt zich af waar die krullen vandaag komen!! Mensen zeiden ons altijd dat onze kindjes stijl bruin haar en blauwe ogen zouden hebben. Ja, ja... Dat zien we!

Haar ogen neigen steeds meer naar het grijs en staan meestal ondeugend of uitdagend. Maar ze zijn ook heel gemakkelijk om te praten tot een nieuwsgierige blik. Stilzitten zit er eigenlijk niet echt in, nee... Ze wil "verven, verven!" (jawel, in't dubbel) en "glijbaaaaaan!" en zot doen met haar papa.


Papa-liefde

Of huilen om die papa... Hij is er wel, of hij is er niet. Het maakt niet uit want 't is precies nooit goed. Ik denk eigenlijk dat ze vooral heel erg veel van die papa houdt. En dat ze daar nog niet zo goed mee om kan, met dat houden van. De laatste tijd monden die overweldigende gevoelens dan ook vaak uit in een huilbui.

Als ze de lichtjes van papa's fiets langs het raam ziet glijden komt ze opgewonden aanlopen maar zodra de deur opengaat begint ze te huilen en wil ze niet meer weg van mama's benen. Lijkt me niet zo leuk voor de papa, al dat gehuil.

Zodra ze wat gekalmeerd is wil ze helaas ook niets anders meer dan die papa. Nu! Hier! ZE-TEL LI-GGEEEN!!! Lijkt me ook al niet zo gemakkelijk voor mijn arme man.

Leren

En alles wordt opgeslagen in dat hoofdje. Woorden, zinnen, welke koffietas tante Hannah bij haar vorige bezoek gebruikte, de volgorde waarin een puzzel gemaakt wordt... Om versteld van te staan!

Ik herinner mij amper wat ik gisterenavond gegeten heb maar als ik het aan haar vraag krijg ik een heel verhaal over de heerlijke broccoli of paprika of vleesjes (haar lievelingseten allemaal) en over dat de zoete aardappelfrietjes niét lekker waren - NIET lekkeuhr frietjeuhs is zijn, ma-maaa!!
Jawel, 't is maar dat jullie het weten... Is - zijn - niét lekker.


Avondritueeltjes

Elke avond kijken we samen even televisie als ze op haar potje zit of haar avondmelkje drinkt. Haar lievelingsprogramma's gaan over baby'tjes in verre landen of over de Kerstman en zijn hondje. Ze leeft helemaal mee, vooral als er gehuild wordt of als de muziek begint en alle kindjes aan het dansen slaan. Wat is dat toch met kinderen en muziek?!

Zodra het melkje op is krijgen we allemaal nog een dikke zoen, een "dag liefeeurd!" en gaan vader en dochter richting beddebakkes. Nog even tot tien tellen, bidden voor alle familieleden en vrienden en baby'tjes van vrienden. Broeder Jacob, Twinkle Twinkle, Little Star en Lieve Here Jezus zingen. Lampje uit en dan is't eindelijk mama- en papatijd! Allezja, Joshua doet ook nog even mee.

Doorslapen besloot ze ons trouwens cadeau te doen voor haar tweede verjaardag. Van half acht tot zeven uur ongeveer, tenzij ze de wekker van de papa hoort. I can live with that!


Ons meisje

Twee jaar is ze al in ons leven. Leerde ze ons wat dat eigenlijk is, mama en papa zijn. We kijken nu voorbij de vlekken op de zetels, maken ons zorgen om kakpampers of kleine oogjes, worden con-stant uitgedaagd door die blauw-grijze ogen en soms moeten we (ok, ik althans) janken van frustratie omdat zo'n klein ding zo veel macht heeft door gewoon in te gaan tegen wat je vraagt.

Maar ze zorgt er evengoed voor dat onze harten ontploffen van vreugde door een kusje (of lekje voor Joshua, don't ask!) of "mama'tje lief zijn is!". Of dat we de wereld bekijken door de onschuldige en verwonderde ogen van een peuter en het bijbehorende enthousiasme. Er is zoveel meer te zien en te beleven als je een peuter in huis hebt...

We spelen meer, genieten meer, huilen meer en lachen meer.

Kleine lieve schat, je hebt ons leven zo veel verrijkt in die twee jaar dat je er al bent!
Zonder jou zouden we niet meer hetzelfde zijn.

Dank je wel, lieve Ellebel*
Wij houden nogal van Facebook en Instagram
Volg gerust voor dagelijkse nieuwtjes en bezigheden!
*

3 opmerkingen:

  1. Een schattig spunkje, zo klinkt het :) zo klein en zo'n grappige en slim-op-hun-eigen-manier dingen die er uit komen he :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...