maandag 22 februari 2016

Mommy must-haves voor de tweede maand

Klik hier voor de must-haves in de eerste maand

Men zegt dat de eerste drie maanden na de bevalling gezien mogen worden als "het vierde trimester" van de zwangerschap. Gedurende die eerste drie maanden hou ik dus speciaal voor mijn mede-mama's bij wat voor mij de Mommy Must-Haves van die maand zijn. Tips voor nieuwe mama's en hopelijk ook wat goede raad. 

 In de tweede maand leren ze lachen!
Heerlijke maand dus :-)

1. RUST! 

Nog steeds een hele, hele belangrijke.

Je zit nu wellicht een beetje door je reserves heen (zie de vorige Mommy Must-Haves over de Neogenyl). 's Nachts voeden (of dat nu met flesjes of de borst is) is gewoon vermoeiend. Wakker worden, eten geven, boertjes, al dan niet verversen, al dan niet krampjes... Of gewoon de constante zorg voor een klein mensje dat alleen maar kan eten, slapen en pampers bevuilen... Of die periode tussen 6 à 8 weken dat baby's het meeste last hebben van hun buikjes. Vermoeiend gewoon.

En dan heb ik het alleen nog maar over die baby en niet over wat jouw lichaam nodig heeft! Ook al lijkt het al lang geleden, je bent écht nog niet genezen van die bevalling! Rusten dus, ook overdag. Neem rust als de baby aan het eten is, of als hij/zij slaapt. Huisprojecten aanpakken mag maar hou het realistisch en ga niet zoals ik heel het huis reorganiseren. Not a good idea. Ik spreek uit ervaring ;-)

2. Een draagdoek

Seriously, als je één ding mee wil nemen van deze hele post laat het dan dit zijn. Schaf een draagdoek aan!

Je baby heeft je aanwezigheid nodig. Jij hebt de nabijheid van je baby nodig. Een klassiek voorbeeld van een win-win situatie dus, die draagdoek.

Ik ben voor de eerste maanden helemaal fan van de Tricot Slen van Babylonia. Als je op 2dehands.be zoekt vind je er superveel supergoedkoop. Ik heb er twee jaar geleden een gloednieuwe gevonden voor 25 euro. Het is even leren hoe je dat ding vastzet maar eigenlijk is het echt niet moeilijk. Basic Mommy Skills ;-) Op babyvlak is dit denk ik één van dé beste aankopen die we al gedaan hebben.

Het is trouwens ook echt heel handig als er al een ander kindje rondloopt. Baby de draagdoek in en je hebt je twee handen vrij om andere kindjes mee te tackelen.

Je kan kiezen: draagdoekhangen of zetelhangen ;-)

3. Bij borstvoeding: éten

Zoals ik al zei zit je door je reserves heen. Ik heb dat hier zelf serieus gevoeld... Mijn gewicht ging tijdens de tweede maand nog steeds mooi naar beneden (Al 13 kilo kwijt, nog 10 te gaan!) maar dié reserves bedoel ik eigenlijk niet zo... Kilo's komen en gaan maar het gaat mij om die energie.

Je hebt op dit moment brandstof nodig: (gekookte) eieren, avocado's, noten, Griekse yoghurt, kippensoep, volkorenbrood met kaas - dat soort dingen! En af en toe wat chocolade om de hormonen onder controle te houden ;-)

Op 6 weken is er trouwens een groeispurtje en wil de baby gewoon op jou hangen en om de 2 uur (give or take) eten. Vertaal dat dus ook naar jezelf: op de zetel hangen en om de 2 uur eten. Je komt meteen al een heel eind verder!

4. Bij borstvoeding: tijd voor een goéde borstvoedingsBH

Je borsten zijn ondertussen wel weer wat aangepast na alle stuwing en groeispurtjes en nu is't de moment om te zorgen voor wat extra ondersteuning. Ik voelde mij een totaal ander mens toen ik mijn nieuwe BH voor het eerst aanhad! Jongens toch...

Bij de CM heb je nu een bon via Skoebidoe voor -50% op de 2e borstvoedingsBH uit de thuiszorgwinkel. Ik werd er opgemeten en kreeg professionele en vriendelijke raad van één van de verkoopsters. Misschien hielp dat ook wel om mij een ander mens te doen voelen. Wauw, iemand die vriendelijk is, die bezig is met mij(n borsten) en mij toch niet ziet als voedsel! ;-)

5. Tijd buitenshuis

Even weg uit dat huis waarin je je hoogstwaarschijnlijk weggestopt hebt in de babycocon. Al is het maar een koffietje gaan drinken in de McDonalds of een blokje om wandelen. Of eens afspreken met een vriendin. Een frisse neus halen en je bent meteen weer een ander mens.

Buitenkomen helpt ook om alles terug wat in perspectief te plaatsen. "Hé de wereld bestaat nog uit iets anders dan de baby en mijn zetel!". Altijd handige informatie, zou ik zo denken.

My family

Na twee maanden geraak je stilaan wat gewend aan dat hele "nieuwe baby-gedoe". Tijd dus om terug wat meer aan jezelf te denken en jezelf echt te verzorgen. Hopelijk helpen deze tips je daarbij.


En aan alle nieuwe mama's: keigoed bezig! Al 2 maanden een baby in leven gehouden, go you!!!

--> Volg je ons al op Facebook en Instagram??
--> Must-Haves van de eerste maand

4 opmerkingen:

 1. Leuke overzichtjes! Ik ga hier zeker nuttige tips uit halen binnen enkele maanden... Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een draagdoek is inderdaad superhandig. Ook omdat je dan weer wat meer kunt doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Man, dat eten doet mij echt honger krijgen. Is dat ook al goeie voeding voor tijdens de zwangerschap? :P Nu ik in zwangerschapsverlof ben, wil ik kijken om 's middags eens iets anders te eten dan boterhammen (daar ontbijt ik al mee), maar ik weet niet zo goed wat. Slaatjes lijken me wel leuk, maar elke dag gaat misschien ook vervelen. Ik ga eens op zoek naar slaatjes met avocado erin. Zou dat niets zijn? Maak daar eens een blogpostje over. ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...