woensdag 20 januari 2016

Joshua 1 maand!

Het lijkt alsof Joshua al altijd deel uitmaakt van ons gezin maar het is nog maar een maand geleden dat hij geboren werd. Een maand! Zo kort en toch al zo lang.

Op een maand tijd kan je nog niet veel baby-updates geven want tsja, zo'n kleintje kan gewoon nog niet veel.
Maar wat hij wel kan?* Dutjes doen! Woohoow, dat is alvast een verschil met Emanuella, die lag bijna nooit in haar parkje en wilde altijd bewegen.

* Zijn hoofdje al heel lang opheffen en met grote ogen naar zijn mama staren.
Yes baby, I love you too!

* Melk drinken. Hij komt elke week iets van een 300g bij, dikszakske.

* Telt schattig zijn ook als een accomplishment?? Want daar is hij nu eens écht goed in :-)

De eerste maand met een kindje is altijd wennen, hoe goed hij ook slaapt of hoe rustig hij ook is. Je lichaam moet genezen, je hormonen en emoties schommelen enorm, de borstvoeding moet op gang komen en zich stabiliseren.

Lees bij dat laatste: Joshua moest elke 2-2,5u drinken op sommige dagen. Voor de niet-mama's onder ons, je begint met tellen vanaf dat de baby begint te drinken tot de volgende keer dat hij drinkt. Baby's drinken vaak zo'n 30-45 minuten in totaal. Yep, dat geeft je dan nog ongeveer 1,5 uur om de baby recht te houden zodat de melk binnen blijft, eens te verversen en als je geluk hebt zelf even wat te eten en drinken en naar't toilet gaan alvorens je weer kan beginnen. Vermoeiend! Maar als je weet dat het overgaat dan kan je dat. Alles lijkt nu stilaan wat in evenwicht en ik heb steeds meer energie!

Ik kan nog steeds niet geloven dat onze Joshua zo'n rustig kindje is. Hij heeft niet zo veel aandacht nodig, weinig krampjes, geen huiluurtje... Wat een zegen! Van mij mag dat zo blijven!


5 opmerkingen:

 1. een maand al???? neee!!!!
  haha ik vind 2-2,5 u nog goed meevallen ;-)

  genieten zeg xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben ons Ella gewend he, die dronk van in't begin al om de 3u ;-)
   En ik geniet veel meer van deze babytijd dan de eerste keer! Als dat elke keer leuker wordt dan geraak ik misschien ooit zelf ook wel aan een vijfde hahaha! Enfin, eerst Jeff overtuigen van een derde misschien, hihi :-)

   Verwijderen
 2. Je brengt me terug naar 19 maanden geleden waarop ik ook het gevoel had dat mijn dagen alleen maar uit borstvoeding geven bestonden :-) Maar anders klinkt het wel als een zalige baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk ernaar uit om jullie binnenkort nog eens te zien en Joshua's schattigheid te komen inspecteren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat hij zo rustig is. Dat is toch mooi meegenomen : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...