woensdag 13 januari 2016

How's life?

Dé vraag die ik elke dag verschillende keren krijg, in de één of andere vorm... How's life?!

Hoe voel je je?
Hoe gaat het als mama van twee kindjes?
Hoe is het leven met een pasgeboren babytje?
Niet te moe?


Ewel, het gaat goed! 
Als ik dat zo vergelijk met de tijd dat onze Ellebel net geboren was, amai wat een verschil... Niet dat Joshua zoveel makkelijker is (hij is wel makkelijker, dat kind slaapt en eet en slaapt en eet en slaapt...) of dat het niet druk is hoor.

Maar ik weet (meestal) toch al een beetje wat ik doe en ik ben in mijn element.

* Een klein babytje om voor te zorgen, te vertroetelen, te voeden, te verversen...
* Een echtgenoot die ge-wel-dig goed voor mij en onze kroost zorgt en ondertussen nog eens ons huis steeds meer op orde krijgt in zijn vaderschapsverlof.
* Een peuter die - ondanks haar deugnieterij en "ik ben twee en ik zeg nééééé!" - echt heel erg goed reageert op haar babybroer en elke keer opnieuw mijn hart laat smelten door haar vertederde blikken en lieve zoentjes en "oei, mama, baby wenen, mamaaa!" of "Jo-shuu-waaa".

What's not to like??En, niet onbelangrijk, geen zwangerschapshormonen in mijn lijf hoera!
Stilaan voel ik mij weer een mens en geen (dikke) brok hormonen die van-z'n-leven niet meer uit de zetel wil komen. Stilaan wil ik weer mensen zien in plaats van mij op te sluiten met Netflix en een dekentje.

En ik geniet van ons kleine bundeltje liefde.

Stilaan weer plannen maken om het actieve leven weer helemaal op te nemen (ik geef mezelf 6 kraamweken waarin ik niets moét behalve veel rusten en de baby in leven houden). Alles is veel minder nieuw dan bij Emanuella en dat maakt het eigenlijk wel leuker.

En we zijn nu niet meer met enkel een papa en mama, nee, er is ook een grote zus! Voor haar is alles wél nieuw. Natuurlijk moet ze aanpassen, maar niet op de manier waar wij voor vreesden. Ze moet gewoon leren dat het niet zo leuk is voor de baby als je er op leunt. Of dat zoentjes toch nét iets zachter zijn voor de baby als ze eerst haar tuutje uitdoet. Maar verder doet ze het helemaal super!


Jawel, het leven als een gezinnetje van VIER personen bevalt ons wel!! Stiekem wil ik nu nog een baby maar Jeff wil eigenlijk gewoon kunnen slapen 's nachts... Flauw, I know!!!

Vanaf vandaag begint ons normale leventje weer. De papa is naar het werk, de mama is weer thuisblijfmama en de dochter en zoon zijn hun eigen geweldige zelf.

Let's do this!


3 opmerkingen:

 1. Mooi om lezen. Ik ben blij voor jullie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh super fijn zo'n positief blogje xxx genieten en laat maar komen die baby's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's altijd Evelien! Daar heb je toch ook echt talent voor.
  (Ps. Op zoek naar een extra hobby? :p)
  Jullie zien er echt gelukkig uit :D

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...