dinsdag 10 november 2015

Thee proeven in oktober

Zo blij als een kind was ik toen ik een doosje in de brievenbus vond met daarop een stickertje van Matsici! Mijn eerste thee abonnementje was toegekomen!! Ik schreef eerder al over de praktische details, die kan je hier nog eens lezen.

Ik was vooral benieuwd naar wat er in zou zitten en hoe veel. En ik keek uit naar de groene thee met citroen want dat is exact de reden dat ik het doosje van oktober al mocht proberen. Groene thee met citroen is my favourite!

Is het genoeg?

De grootste vraag die ik kreeg was of ik vond dat er genoeg in het pakketje zit. Er zitten vijf theetjes in. Van elke thee heb ik verschillende tassen kunnen drinken en Jeff heeft zelfs regelmatig mee geproefd. Voor mij was het dus zeker een mooie inhoud voor de prijs. En al helemaal omdat ik er zuinig op wilde zijn omdat het zo'n goede thee was haha, ik kwam dus wel een tijdje toe!


Eerst eens lezen...

De begeleidende brief was echt een plezier om door te nemen! Enkele weetjes over groene thee en per theetje staat er uitleg over de samenstelling en de smaak, hoe het gemaakt kan worden. Alleen al door het te lezen krijg je gewoon zin in thee. A job well done zou ik zo zeggen, want daar gaat het om! (Nieuwe) thee ontdekken!


Wat zit er in?

Vier zakjes met hoogwaardige thee, genoeg om een grote pot thee van te zetten of enkele kopjes. En dan nog een "specialleke" zoals ze het bij Matsici noemen. Van de Japanse Sencha zat er voldoende in om één grote tas te maken.

Groene Thee - Organic Lemon
Heerlijk, heerlijk! De geur alleen al zorgde er voor dat ik meteen zin had om thee te zetten :-) Mijn favorietje! Heel fris en puur.

Groene Darjeeling
Best lekker, deed me wat aan de originele Darjeeling denken.

Groene Earl Grey
Er zit bergamotolie in deze thee en als je er aan ruikt dan ruik je dat meteen! De smaak was niet mijn favoriet, wel lekker maar niet helemaal mijn ding. Zeker niet naast de groene thee met citroen ;-)

Japanse Sencha
Euh, nee, voor mij niet meer! Hahaha :-) Gelukkig wist ik dat het een specialleke was en dat het dus niet erg is om het niet te lusten. De thee ruikt wat plant-achtig naar sla of zeewier, heel speciaal. En de smaak? Naar mijn idee smaakte het wat naar kool! Sorry, Jessica, dit is de enige thee die ik niet heb opgedronken hihi :-) Maar wél tof om eens échte Japanse Sencha te proeven.

Groene Yunnan
Opnieuw een speciale geur maar met het grote verschil dat de thee echt heel lekker was! Verrassend :-)
Bij dit theetje stonden twee mogelijke manieren beschreven om de thee te zetten: 2 minuten laten trekken of 4 minuten laten trekken. De twee-minuten-thee was lekker fris en daar heb ik erg van genoten. Bij de 4-minuten-thee was de smaak nog uitgesprokener en (naar mijn idee/smaak) fruitiger. Ik denk dat ik die laatste dan ook lekkerder vond.
Dit was zonder twijfel de grootste verrassing van mijn pakketje, een nieuwe thee die ik écht lekker vind :-) Ik voel een cadeau-ideetje opkomen voor als iemand mij nog eens iets wil kopen ;-)


En verder?

Ik kreeg alvast een (supermooi en leuk!) mailtje in mijn mailbox met een aankondiging voor de box van november. Het belooft een echte feestelijke en smaakvolle versie te worden met veel diversiteit! (Denk aan: marsepein en chai latte!)

Tot donderdag 12 november kan je je hier nog opgeven voor het abonnementje van deze maand en dan vanaf volgende week kunnen we het doosje in de brievenbus verwachten. Als je deze maand nog verrast wil worden dan is het moment om nog in te schrijven!1 opmerking:

  1. Je zou me zomaar aan de thee kunnen krijgen, met je blogpost. :) Wanneer begint Jessica met het koffie-abonnement? :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...