woensdag 4 november 2015

Hormonen, wat doe je er mee?!

Afgelopen week ging ik een vriendin bezoeken die net bevallen was van haar nieuwste dochtertje. Een schatje, superklein en ze lijkt op haar grote zus! Maar sindsdien zijn mijn hormonen in volle gang... Nog maar acht weken! Acht!!!

Nesteldrang

Ik moet bezig zijn. Constant. Er is nog "niets" in orde voor de baby en de paniek begint af en toe de kop op te steken... Dus zit ik achter Jeff's veren om zo snel mogelijk zo veel mogelijk af te krijgen van de keuken.

Ahja, alle dozen van de ikeakasten en al het gerief uit de keukenkasten staat in de bureau en onze slaapkamer... Hoe moet ik dan het bedje klaarmaken? We doen de afwas in de badkamer... Hoe kan ik daar dan de spulletjes voor onze babyboy beginnen verzamelen?

Qua doopsuiker en kaartjes zit ik ook weer bij nul want mijn originele idee vind ik nu niet meer zo leuk en de papa blijkt ook wel een mening te hebben. Serieus?! Ik ben wel al een paar keer langs de AVA geweest voor inspiratie en telkens snoep ik dan een paar proeverkes. Mmm, zwanger zijn mag toch ook wel zo zijn voordelen hebben, nee?

Namen?

En de naam, de NAAM!! Nog STEEDS hebben we geen zicht op welke naam we willen... We hebben er een stuk of 5 maar elke dag verandert onze voorkeur. De ene dag vindt Jeff een naam leuk die ik dan weer niet ok vind en de volgende dag zeg ik "ok dan, de naam is inderdaad leuk" terwijl hij al helemaal over die naam heen is. Zucht!

Het einde is in zicht!

Stilaan begin ik ook wel te beseffen dat die baby er op een gegeven moment ook uit moet. Het gepor en geduw wordt wat pijnlijker en het is duidelijk dat de ruimte wat opraakt. Zou het erger zijn nu ik weet wat ik moet verwachten? Of was ik de vorige keer ook zo zenuwachtig?

Ik weet wel nog dat ik de vorige keer tegen 36 weken alles af had ;-) Doopsuiker, de voorbereiding voor de kaartjes, het bedje, een dekentje gehaakt (twee zelfs!), de kleertjes lagen klaar, mijn valies was gemaakt... En nu zitten we nog wel even in de verbouwingen. Brrr!!

Hoe zit dat, mama's van meerdere kindjes? 
Is het normaal dat bij een tweede alles langzamer gaat? 
Of gaan die hormonen alleen maar erger worden en gaat het completely downhill vanaf nu? 

4 opmerkingen:

 1. Oooh wacht tot je vierde :p dan durf je zelfs overwegen de doopsuiker na de bevalling te doen :p Ja, het wordt met het kinderen erger die voorbereidingen. Steeds meer denk je 'Ach, dat komt wel.' en vanbinnen word je zot :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de tweede was ik ook wel relaxter ivm de voorbereidingen. De definitieve versie van de kaartjes hadden we pas half april en eind april was hij er al :) De laatste twee maanden begon het bij mij ook wel door te dringen van: "oei, dit en dat moeten we nog..." Ik was wel blij dat we redelijk snel een naam haddn die we allebei mooi vonden, ik hoop dat jullie er ook snel uitraken! Het komt helemaal goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier gaat alles trager haha de naam ligt wel al vast maar nog geen enkel idee van Thema voor kaartjes en doopsuikers... Nog niets gekocht of gemaakt. Oh ga straks wol kopen voor een deken want die ik al lang heb is toch mijn smaak niet meer haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben nu al drie keer vlak na de geboorte de keuze gemaakt tussen twee namen.
  Voor Caleb was Ik met kleertjes wassen enzo super vroeg, de doopsuiker was ook maar op het nippertje :) Bij Gabriel geen 4 maand op voorhand zoals bij Abel maar nog wel iets vroeger ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...