zaterdag 21 november 2015

34 weken zwanger van Baby Boy!

Na de schrik van twee weken geleden gaat het weer wat beter! Mijn gynaecologe heeft alles goed nagekeken en geluisterd naar mijn paniekerige uitleg en ze zegt dat er (nog) geen reden tot paniek is :-) Alles is gekalmeerd en zolang ik niet te zot doe en genoeg rust neem zou ik het toch nog enkele weken moeten volhouden! Wie weet ga ik zelfs overtijd - hoewel ze daar serieuze twijfels over heeft.


34 weken en 3 dagen :-)

Baby Boy

Onze kleine man doet het su-per goed. Een klein beetje té goed... Mijn gynaecologe heeft 2 keer nagemeten of het klopt maar volgens de echo zou onze zoon vorige week al 2,700 kg wegen (2,3 is gemiddeld, ahum...)!! Geen wonder dat ik aan een sneltempo bijkom hah!
Hij is ook al 42cm lang. Een ferme brok dus :-)

Kwaaltjes

De laatste maand heb ik veel zwangerschapskwaaltjes, het derde trimester kan echt zwaar zijn!

* Water, water, water!! Ik heb zo veel dorst... Als ik geen waterflesje bij mij heb als we gaan wandelen ofzo dan durf ik al eens een beetje paniekerig worden...

* Zuur! Als ik wat te veel eet, of zelfs 's morgens. De baby is afgelopen tijd wel wat aan het zakken door alle commotie in mijn buik en dat heeft dit wel al deels opgelost, jeej. En Gaviscon. Super middeltje dadde!!

* Slapen, wat is dat?! Ik ben doodmoe maar als Ella 's nachts wakker wordt is het gewoon gedaan met slapen. Toch minsten voor twee uur. Dus als ze rond 5 uur wakker wordt dan sta ik gewoon op... Het enige moment dat het beter gaat is wanneer ik weeënremmers neem haha :-) Blijkbaar is dat ook een slaapmiddel!

* Mijn bekken is vaak niet zo blij... Ik kan gelukkig wel nog vaak rusten en dat doet deugd maar er zijn toch echt momenten dat ik twijfel hoe ik die bevalling ga moeten doen als het zo veel pijn blijft doen..

* Warm en benauwd, op de vreemdste momenten. In de winkel, terwijl ik ergens op bezoek ben of gewoon thuis in de zetel hang... Dan moet de deur open of ga ik snel even zelf in de koude herfstlucht staan! Dat helpt dan wel om weer tot mezelf te komen.

* Needless to say... Harde buiken en krampen ;-)

* Vermoeidheid - enorm veel vermoeidheid.

Goestingskes

Eigenlijk zeer weinig. Koffiekoeken? En af en toe echt zin in gesuikerde drank.
Chocolade gaat er meestal wel in maar dat is ook niet echt nieuw.

Door de weeënremmers krijg ik ook soms enorme honger. En als ik niet eet, word ik misselijk. TOF jong!!

Voorbereidingen

De keuken is al een héél stuk gevorderd en ik heb de bureau al voor een groot deel opgeruimd. Dat betekent ook dat ik wat ruimte kreeg voor extra wasjes en de eerste babykleertjes zijn dan ook klaar voor gebruik.

Mijn koffertje komt stilaan (heeeeel stilletjes aan...) in orde denk ik. Er zit toch al iéts in... En mijn documenten voor het ziekenhuis liggen ook klaar.

We twijfelen nog steeds over de naam (enfin, Jeff twijfelt nog, ik ben redelijk overtuigd haha) en over de doopsuiker. We hebben een algemeen beeld maar nog niks specifieks. Zucht! Het kaartje begint zich te vormen en dat heeft ons ook een beetje een kleurenschema gegeven om ons voor de rest op te baseren.


Zo stilaan komt het nu echt wel dichterbij. We hebben ook echt zin gekregen in de baby! Allez ja, zo van "we can do this!". Niet de bevalling, daar twijfel ik nog over, maar die baby zie ik wel zitten ;-)

Nog een 5,5 weken en dan is de uitgerekende datum. Iemand zin om een gokske te doen naar de datum, gewicht en lengte??

11 opmerkingen:

 1. Super benieuwd naar jullie baby boy :) en sterkte met de laatste loodjes, nog drie weekjes volhouden en dan lag de kleine schat veilig komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he :-) Ik voel mij al veel zekerder ondertussen, zeker omdat hij al zo'n schoon gewicht heeft. Ik ken genoeg kindjes die op een normale periode geboren zijn en ook rond de 3kg dus euh, voor't gewicht zal het niet te lang meer moeten duren ;-) (Voor mijn gewicht trouwens ook niet!!!)

   Verwijderen
 2. Blij te horen dat alles weer wat rustiger is geworden... Het begint nu toch wel dichtbij komen... Ik ben reuze benieuwd naar de naam ;) Die ga ik dus niet proberen te raden! Misschien een datum gokje: 27/12.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En geen voorstellen voor de naam?? Please? Help ons? :p
   Hihi, 't is echt moeilijk!!!

   Verwijderen
 3. Wow! Het begint inderdaad te korten hé! Wanneer was je precies uitgerekend? Kwestie van een berekende gokt e maken hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Neeee dat wil ik niet :p
   Allezja, niet dat ik veel te willen heb haha!

   Verwijderen
 5. Ik gok op dinsdag 15 december, 3,9 kg en 53cm :-) En ik gok dat de naam van Evelien het wint van de naam van Jeff. Hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gok op 18 december, 3 kilo 300 en 52 cm.

  Voor die bekken problemen...voor iedereen wss wel anders, maar mijn schoonzusje heeft er nu al 3 keer heeeel veel last van bij de zwangerschap en na de bevalling meteen weg! Hopelijk voor jou hetzelfde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, slecht gegokt want de 15de is al voorbij! ;-)
  Nu nog afwachten voor lente en gewicht! En ik ben heel benieuwd wat die naam betreft :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...