zaterdag 3 oktober 2015

TIP: De Ghellinck!

Zaterdag = familiedag! 

En zeker als het zo'n prachtig weer is als vandaag. We vinden het superleuk om dan een rustig wandel- en speelplekje op te zoeken om zelf tot rust te komen, van elkaar te genieten en onze wildebrok te laten uitrazen.

Soms kan je ons vinden in de Brielmeersen (lees een verslagje hier!) maar vandaag gingen we op pad naar het kasteelpark van Elsegem (volgens den echtgenoot) - oftewel Gemeentelijk domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem.

Jammer genoeg had ik mijn Nikon niet mee dus 't zullen smartphone-foto's zijn! Behalve den dezen:


Het is een prachtig domein (28ha groot volgend 't internet) dat vroeger een echt kasteelpark was. Het kasteeltje zelf staat er ook nog en is nu een soort restaurant geworden. Het domein staat vol prachtige grote bomen, paadjes, vijvers en speeltuinen voor groot en klein.

En wat voor mij persoonlijk het grootste voordeel is ten opzichte van iets als de Brielmeersen: rustig!!! Er lopen wel wat mensen maar eigenlijk zijn dat er helemaal niet veel. Af en toe passeerden we en oudere medemens met of zonder hond. Een paar vissers. Een gezinnetje dat net als wij kwam genieten van de rust en de speeltuinen... Maar we zaten meestal helemaal alleen tussen die gigantische bomen! Zalig :-)Ella heeft meer dan een half uur rondgelopen op de "kleine" speeltuin. Er is ook nog een speeltuin voor grote kindjes, een spinnenweb en een stukje waar ze kunnen schommelen. Dat was voor Ella een eerste keer maar ze vond het ge-wel-dig :-)


Go papa!!

Papa's zijn echt wel handig op uitstapjes met de peuter. Niet alleen voor de schommels te duwen maar ook als said peuterke gaat lopen ofzo. Héél handig!

En lopen, dat doet ze! We probeerden een familiefoto te maken maar dat lukte niet want Ella wou niet stilzitten. Een foto van ons tweetjes dan maar? Hier is het resultaat! Find "Wally" ;-)Je kan ook iets eten in het restaurant maar dat was een ietsje pietsje buiten ons budget voor een normaal uitstapje :-) Het lijkt mij wel een erg mooie locatie om te trouwen! Er is een feestzaal(tje) bij het restaurant, in de vroegere bibliotheek van het kasteel. Dat moét wel mooi zijn denk ik zo :-)


In elk geval, moest je er eens naartoe willen, dit is het adres:
Elsegem, Kortrijkstraat 70, 9790 Wortegem-Petegem

en meer info vind je op de website van Wortegem-Petegem

Allen daarheen! 
Maareuh, liefst niet als wij er zijn - allez, in verband met die rust enzo hè ;-)

Blogtober = Blogging every day in oktober! Join gerust in de fun :-)

1 opmerking:

  1. Super leuke foto van jullie twee. Dat zijn twee (allé 3 ... nee 4 als we baby boy ook meetellen ;) ) mensen die wij heel graag zien. xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...