dinsdag 13 oktober 2015

Tea for two and two for tea

Vandaag kreeg ik een superleuk berichtje binnen. Ik mag een thee abonnement testen voor mijn blogje! En aangezien ik dat graag helemaal onbevooroordeeld wil doen, geef ik jullie alvast de feiten die ik online kon vinden.


Matsici WIE?
Jessica is de thee sommelier van dienst! Haar winkeltje Matsici (genoemd naar haar kindjes waarvan de jongste een 9-tal maanden jonger is dan mijn eigen Ella) bevindt zich in Aarschot. En van daaruit startte ze met het idee voor een maandelijks thee abonnement. Origineel!Ik zou zelf graag eens tot in Aarschot gaan om het winkeltje te zien, eens met Jessica in levende lijve te praten en met eigen ogen (en neus en smaakpapillen!) alle leuke en lekkere dingetjes te bekijken! Dat zal er vooral van afhangen hoe het nu met de zwangerschap verder gaat, hoe ik mij voel enzo. Maar op de website met webshop vond ik al enkele superleuke hebbedingetjes (zoals deze thee-tas, zoooo mooi!) en natuurlijk ook heel veel thee.

Wat is een thee-abonnement?!
Mijn mama haar reactie was "Leuk! Maar WAT IS DAT?!" haha :-)
Met een thee-abonnement word je lid van de Theeclub van Matsici. Je krijgt elke maand 4 à 5 soorten losse thee toegestuurd om uit te testen en te proeven. Er zijn zelfs workshops en maandelijkse theeproeverijen waar je aan kan deelnemen! Klinkt superleuk, toch?

En voor de prijs moet je het alvast niet laten! Je kiest uit een abonnement voor 1 maand (7,95 euro), 3 maanden (22,95 euro), 6 maanden (45 euro) of een jaar (90 euro). Zo op het eerste gezicht lijkt het mij dus nog wel een leuk en uniek cadeau ideetje voor vriendinnen of (schoon-)zussen om hen zo een abonnementje te schenken. Het valt natuurlijk nog af te wachten wat en hoe het uiteindelijk is, daar kan ik nog geen mening over geven :-)

En nu?
Nu is het wachten op mijn eerste theetjes! Ik mag drie maanden lang theetjes testen. In het gesprekje dat ik met Jessica had vertelde ik haar onder andere dat mijn lievelingsthee groene thee met citrusvruchten is. En hoera!! Normaal ging mijn abonnement in vanaf november maar omdat er in het pakketje van oktober groene thee met citroen zit krijg ik deze maand al een eerste pakketje! Woohoow!!


Ik ben van plan om elke maand een overzichtje te geven van de verschillende theetjes en wat ik er van vond en op het einde mijn algemene visie over het thee-abonnement op zich. Ik word niet betaald om hierover te schrijven en als ik het niet ok vind dan zal dat zeker ook wel blijken.

Wat denken jullie er van? Is het een leuk concept zo'n thee abonnement?
Wat is jullie lievelingsthee?


14 opmerkingen:

 1. ooooh ik ben altijd zo jaloers op thee drinkers hé! dat ruikt vaak zooooo lekker, en het is gezond en zo ... maar ik krijg dat helaas niet binnen :-o
  wel tof zo'n abonnement, misschien iets voor de schoonmama ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind het als cadeau-idee echt super! Heel origineel en elegant :-)

   Verwijderen
  2. Hallo Sofie, nu ben ik benieuwd: hoe komt het dat je dat niet binnen krijgt? Misschien kan ik je wel helpen met een thee te vinden die perfect bij jou past. Heb dat nog al gedaan, soms werkt het, soms niet, maar wie weet? Je mag dat gerust ook privé sturen als je dat liever niet openbaar zet.

   Verwijderen
 2. Hé wat fijn! Ik hou ook erg van thee (& eigenlijk ook vooral van groene thee met citrus of vruchten). Lijkt me super leuk zo'n abbonementje en de prijs valt inderdaad goed mee. Ik volg zeker je updates over dit onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vond de prijs echt wel ok. Ik ben benieuwd wat er in het pakketje zit :-)

   Verwijderen
 3. Het is een leuk concept, absoluut! Of zelfs leuk om iemand cadeau te doen ook. Ik ben wel geen grote theedrinker.... Een koffie abonnement zou meer mijn ding zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeh een koffie-abonnement zou ik ook wel willen uittesten :-) Al lijkt me dat al wat moeilijker praktisch uit te werken: ga je voor capsules, senseo-achtige pads, gemalen koffie, ongemalen koffie... Maar daar valt ook vast wel iets op te vinden ;-)

   Verwijderen
 4. Ma zo wijs ! Moest ik een theelurker zijn, ik sta onmiddellijk aan je deur te tingelen. Helaas. Doe mij ook maar dat koffie-abonnement. 't Is misschien wel een ideetje voor Jessica. *winkwink*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al echt benieuwd wat je ervan zult vinden :-) De bedoeling is om te proeven en er zit ongeveer genoeg in voor 1 theepot of enkele tassen. Een ontdekkingspakketje dus elke maand dus, met telkens minstens 1 "specialleke".
  Vooral het "Japanse specialleke" proeven dat erin zit. Maar mag nog niet te veel verklappen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga vrijdag de post afwachten! En hopen dat Ella mijn thee niet gaat willen afpakken, dat is ook een echte theedrinker! En dat ze mij eerst foto's gaat laten maken ;-)
   Spannend hoor :-)

   Verwijderen
 6. Ik dronk ooit eens héél speciale thee: de geur deed enorm denken aan gerookte vis! En de smaak ook wel een beetje aangezien de geur zo sterk was ;-)
  Het gaf mij het gevoel dat ik na 1 tas helemaal 'vol' zat terwijl er natuurlijk geen calorieën in zitten. Als je dat ooit eens wil proeven Evelien: ik heb nog losse thee over.
  Geniet van je geurtjes en smaakjes en van het hele 'thee-ritueel' want eigenlijk is een tas thee ook een momentje rust, even lekker opwarmen en even stilstaan bij een subtiele en toch soms heel speciale geur en smaak. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik ben echt benieuwd :-) Die thee van jou is ook nog altijd een favorietje hier!! Ik noem het de Angeliquethee :-p
   Ik ben va nplan om meer te gaan genieten van mijn theemomentjes, zeker als ik weer fulltime thuis ben. Ik wil al superlang mooie theetasjes verzamelen in de vitrinekast maar ik was aan het afwachten tot de keuken er kwam ;-) Ondertussen kwam ik al een supermooi merk van porseleinen tasjes tegen, Royal Albert heet het! Niet alles is even mooi maar voor mijn verjaardag ga ik Jeff er toch enkele fotootjes van doorsturen ;-)

   Verwijderen
  2. Ik heb zo ondertussen gezien, die prachtige theetasjes! Wauw!!!! Om bij weg te dromen... ;-)
   En de prijs ook :p Hahaha!
   Op naar de kringloopwinkel voor ook mooie exemplaren dus. Good luck!
   Of je moet inderdaad vertrouwen op het vermogen van je man om hints te snappen... Daarmee ook good luck! Hihi! Waar je de tasjes ook vandaan haalt, ik wil graag eens een thee onderonsje met je houden van zodra we beiden vrij zijn. Een Angeliquejes-thee met een Evelientjes-tas :-)

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...