dinsdag 27 oktober 2015

Royal Albert theekopjes

Nu er in de verte een eind lijkt te komen aan ons keukenavontuur begin ik stilaan weer na te denken over iets dat al lang in mijn hoofd zit. Ik wil graag zo van die echte theekopjes met onderbordjes verzamelen!

De vorm, kleuren en patronen zijn natuurlijk heel belangrijk en in mijn zoektocht naar dé perfecte kopjes kwam ik op het merk Royal Albert. Het merk bestaat al meer dan 100 jaar en staat voor echte Engelse kwaliteitsporcelein.

Mijn favorieten:


Model Miranda Kerr ontwierp voor Royal Albert enkele prachtige stukken zoals de Devotion (blauw) theekop met onderbordje en ook de Blessing (groen) versie vind ik erg mooi. 


Who am I kidding, alle vier haar ontwerpen zijn erg mooi! Enfin, de kopjes met onderbordjes toch, de grote borden van Royal Albert vind ik over het algemeen veel te druk.

Van haar Blessing-motief is er ook een prachtige taartstand! Oeh en de waterkan is zooo elegant en mooi :-)


De Polka Rose (of Blue!) Vintage is ook erg leuk, net als de Rose Confetti Vintage.

Ook de New Country Roses Pink Vintage versie en de Cheeky Pink Vintage zijn erg mooi en laten de typische rozen van Royal Albert goed zien.Euh ja, what can I say - ik hou van roze :-)

En waarom ook niet??

Het grote nadeel van dit mooie merk is de prijs. Voor 30 euro (minstens!!) heb je een theekopje met onderbordje. Over de andere stukken zoals de taartstand zal ik maar zwijgen, daar betaal je al snel het (drie)dubbele voor... Het zijn echte verzamelstukken maar ik zou ze graag wel écht gebruiken! En er staat al een plekje klaar in mijn mooie geverfde vitrinekast :-) 

Misschien moet ik als ik er een aantal verzameld heb maar een maandelijkse High Tea of Afternoon Tea organiseren voor enkele vriendinnen :-) 

Iemand nog tips voor andere merken? No worries, ik ben geen theekopjes(snob), elke keer als ik in de kringloopwinkel kom kijk ik even of er iets naar mijn smaak ligt maar tot nu toe nog geen geluk gehad... 
Goedkopere varianten mogen zéker ;-) 5 opmerkingen:

 1. Dat is ook helemaal mijn genre! Goedkopere varianten moeten zeker bestaan, daar ben ik van overtuigd! Wij hebben hier een aantal dingen van Katie Alice, ook een beetje dat genre, ik weet niet meer juist hoeveel 1 tas kostte maar zeker geen 30 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ziet er inderdaad mooi uit! Alleen de vorm is niet overal zoals ik het wil haha :-) Maar ik heb er een paar gezien die wel zouden werken voor mijn specifieke smaak :-)

   Verwijderen
 2. Ik zal Bart eens naar dit blogbericht moeten sturen als het bijna mijn verjaardag. Hint hint ;-)
  Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zotschoon, maar zotveel geld. Ik zou het er niet voor over hebben. 'k Denk ook dat ik nooit thee zou durven komen drinken bij jou... Mjah, den één een theekopje, den anderen een piano zekerst? Alleh, kga mijn rostjes nog eens tellen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gingen voor echte vintage van Amandinoise. Mintgroen met fijn bloemenmotiefje en gouden randje. Nadeel, een gouden randje mag niet in de afwasmachine, net nu we er eentje kochten... ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...