vrijdag 23 oktober 2015

Onze Ikea keuken: deel 3: The waiting game!

Lees deel 1 en deel 2 

Zoals gezegd gingen we afgelopen woensdagmiddag terug naar de Ikea om onze keukenkastjes op te halen. Met de remorque achter de auto zodat we zeker alles mee zouden kunnen krijgen. Je kan trouwens een wielklem lenen zodat de remorque niet gestolen kan worden, toppie!We gingen naar de keukenbalie omdat ze voor ons een lijst zouden maken met alle onderdelen die we nodig hebben en waar we ze kunnen vinden. Alles zag er rustig uit maar toen zei het vriendelijke meisje achter de balie "sorry, er is wel een wachttijd van twee uur".

Excuse me... Dat is niet wat een zwangere, hormonale vrouw wil horen ;-) Zelfs voor zo'n grote winkel als de Ikea is twee uur echt wel lang dus ik was niet zo blij (lichte understatement).
Free meals or not, dit was niét grappig Ikea. Niét grappig...

Enfin, we kregen weer ticketjes voor een gratis maaltijd en we probeerden er ons wat bij neer te leggen. Het wachten kon beginnen...

Aan de keukenbalie - lijstjes, lijstjes, lijstjes

Maar gelukkig viel het wel mee. Na een uur kregen we al een belletje dat het toch wat sneller vooruit ging dan verwacht, hoera! We hadden deze keer een zeer ervaren verkoopster, ik denk dat ze vooral echt het verkoopgedeelte doet waarbij alles overlopen wordt. Ze besprak elk onderdeel en legde uit waar alles voor diende. Ze keek ook de stock na zodat we zeker niet voor niks zouden gaan zoeken.

We kregen een lijst mee met de juiste locaties in het magazijn, een lijst met dingen die we konden afhalen bij het depot en dan nog een lijst met per kastje aangeduid welke onderdelen nodig zijn voor dat specifieke kastje. Handig!

Next step: alles uitzoeken!
Ik was blij dat mijn sterke man een beetje fitness niet schuwt haha! Ik had de lijst, hij de spieren - een top team :-) Het duurde echt niet lang tegen dat we twee volle karren hadden, alles staat zo duidelijk aangegeven op de lijst. Hup naar de kassa!


Je kan trouwens iets van een 30 euro betalen zodat het personeel van Ikea alles bijeen zoekt maar eigenlijk was dat heel makkelijk, snel én leuk om te doen! 30 euro uitgespaard dus :-)

moeeee!!!

Kassa, kassa - een kleine waarschuwing!

En toen kwam het.

We stonden aan de kassa met een bedrag van zo'n 2600 euro - geen probleem want er stond meer dan genoeg op de rekening. Maar dan werd de transactie geweigerd. De mevrouw aan de kassa zuchtte eens, en stelde voor om in twee delen te proberen betalen.

No problem, een eerste deel van 1500 euro ging zonder problemen. De rest - not so much.

Lieve lezers, een kleine tip voor als je ooit iets groots aankoopt: er staat een limiet op het gebruik van je bankkaart! Ook al staat er 10.000 euro op je rekening. Maar nee, wij wisten dat niet. Jullie vanaf nu wel ;-) 

Er werd iemand bijgeroepen en die vertelde ons van de limiet op bankkaartgebruik. Iets van een 2500 euro op een week tijd. Lap... Blijkbaar een situatie die wel vaker voorkomt bij de Ikea, hetgeen de rest van het verhaal nogal onbegrijpelijk maakt.

We vroegen of we een deel konden annuleren en later afhalen - "aaahnee, je hebt al een deel betaald dus we kunnen niks meer veranderen aan de rekening".

Euh, ok... Of we dan een deel via overschrijving konden doen? "Neen".

Moeten we ons gerief hier dan laten staan? - "aaahnee dat gaat niet want je hebt al een deel betaald". Juist...

Ze deden zelf geen tegenvoorstel. Dus daar stonden we. We konden niet weg, onze spullen konden nergens naartoe en het personeel kon zelf geen oplossing aanbieden.

Oplossingsgericht denken - big fail, Ikea...

Op goed geluk belden we dan maar naar Jeffs ouders in de hoop dat ze niet aan het werk of in Nederland waren. Ze waren gelukkig thuis en de schoonpapa zou meteen in de auto springen. Binnen het uur zou het opgelost zijn, maar helaas niet met de hulp van Ikea...


Dus we konden weer een klein uurtje wachten. Betalen en dan wéér wachten op de spullen uit het depot. Dat duurde ook een twintigtal minuten. Hmmm... Laten we zeggen dat mijn geduld, mijn humeur én mijn hormonen nogal op de proef gesteld werden!

Maar we konden naar huis rijden met een volle remorque en een volle auto.
Ik ben nog steeds niet te spreken over het gebrek aan oplossingsgericht denken van het Ikea-personeel. Als het aan hen lag stonden we daar nu nog... Maar goed, alle (nog ingepakte) kastjes staan in onze bureau en hoewel we doodmoe waren op het eind van de dag, waren we ook heel blij dat alles nu in orde is!


Nu moeten we alleen nog de muren van onze keuken afwerken en dan kunnen we alles in elkaar steken! Woooohoow :-) Het einde komt in zicht...

6 opmerkingen:

 1. Als je naar de bank belt kunnen ze die limiet ook direct aan passen! Hebben wij gedaan bij onze badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep hebben we geprobeerd :) Maar als de bank niet open is kunnen ze niet veel doen :p

   Verwijderen
 2. Inderdaad - effe bellen en ze verhogen wel. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een horror zeg! Wat ik me afvroeg, lijkt me heerlijk zo'n keuken bij ikea. Budget vriendelijke n zo alles zelf kiezen en samenstellen op papier. Maar moet je het dan ook echt allemaal zelf in elkaar steken? Want dan heb ik denk ik een keuken waar ik niet in kan koken :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee, je kan kiezen :-) Zelf doen (en dat zal inderdaad wel wat werk zijn, ik zal er hier over schrijven als we daar aan beginnen!) of het laten doen. Dan moet je wel op een redelijke meerkost rekenen, afhankelijk van hoe duur je keuken is (je zit al heel snel aan een 1000-1500 euro extra). Daarvoor is alles natuurlijk wel netjes geïnstalleerd door professionals, meestal op 1 dag. Hangt dus vooral af van je budget!

   Verwijderen
 4. Oh nee. Daar zou ik toch ook wel even gek van worden. Vriendlief is dat al eens tegengekomen toen hij geld wou afhalen toen hij zijn nieuwe velgen + banden wou betalen, de garage had geen bancontact (hoe onnozel is dat) en gezien het bedrag kon hij dat ook niet ineens afhalen. Gelukkig was de bank nog open.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...