maandag 19 oktober 2015

Onze IKEA-keuken - deel 2

Lees hier het eerste deel

We werden vorige week dus naar huis gestuurd om alles goed te overdenken en na te kijken wat we in de Ikea-keukenplanner gemaakt hadden. Ook de keuze voor het werkblad moesten we nog eens goed overleggen. Het zou sowieso een gepersonaliseerd blad worden dat je dan bestelt en dat op maat wordt gemaakt dus geen ruimte voor fouten!

Enfin, afgelopen week werden dus alle keuzes vastgelegd, mijn geweldige echtgenoot paste alles aan wat nodig was en hoppa, zaterdag weer naar de Ikea! Deze keer kwamen mijn ouders babysitten dus hadden we een hele dag de tijd om op ons gemakje alles in orde te brengen.

When in doubt, eat first!

Rustig ontbijten (we love Ikea-ontbijtjes!), nog even napraten met goede vrienden die toevallig ook in de Ikea zaten en dan door naar de keukenbalie. Daar kregen we te horen dat er een wachttijd van anderhalf uur was. We waren rond 11u30 bij de balie en hadden wel gedacht dat we moesten wachten. Maar toen zei het vriendelijke meisje "als u wilt mag u gerust in het restaurant nog wat gaan eten hoor, we bellen u dan zodra er iemand vrij is". Terwijl ze dat zei haalde ze twee bonnetjes tevoorschijn voor een gratis maaltijd en drankje.


Euhm... Yes please! Don't mind if we do!!

Terug naar het restaurant dus! Braaf zochten we een lekkere maaltijd en een drankje uit maar de kassier stuurde ons terug... "jullie mogen ook een dessertje meenemen, zeker doen! Profiteer er maar van als het gratis is!". Again, don't mind if we do!!

Een dikke pluim voor de klantenservice! Het was voor ons een leuke verrassing en het maakte het wachten des te aangenamer :-)



Met een overvolle buik liepen een uurtje later richting keukens om nog wat laatste dingetjes te checken in de voorbeeldkeukens totdat ze ons zouden bellen.

Checkerdecheck!

Deze keer hadden we een andere medewerkster die samen met ons de hele tekening nog eens bekeek. Ze gaf wat puntjes aan die moeilijk zouden zijn en waar we eventueel een andere optie konden nemen. Handig als er nog een extra paar ogen meekijkt!

We gaven haar soms gelijk en op andere punten wilden we toch onze eigen technisch-niet-ideale-optie behouden. Zo stelde ze voor om een andere hoekkast te nemen maar dat zou inhouden dat we naast die kast maar 1 extra kastje konden doen. In een kleine keuken is dat een enorme aanslag op de kastruimte dus neen, we lossen het dan zelf wel op met onze handige Harry's in de familie :)

Werkblad kiezen

Nadat we alle kasten overlopen hadden, begon ze te rekenen hoe groot het werkblad moest zijn. Amai, daar komt nogal wat bij kijken!

Van "wil je hier enkele cm extra voorzien of gaat dat perfect zoveel cm zijn?" tot "wil je dat het werkblad van de toog wat over de kastrand uitsteekt of dat het exact dezelfde afmeting is?". Jawadde... Keuzes, keuzes...

Een kleine sneak peek uit de IKEA-planner

Qua keuze voor werkblad gaan we uiteindelijk voor het volhouten werkblad omdat het veel warmer aanvoelde en qua sfeer veel beter bij ons landelijke huisje past. Als je zelf twijfelt en wil weten hoe dat zit met prijs: in ons geval zou een composietblad dubbel zo duur uitvallen. Voor ons was dat nu niet de beslissende factor - hoe vaak koop je een keuken?? - maar het is wel mooi meegenomen natuurlijk ;-) En bijkomend voordeel: je kan met hout makkelijk een cm te lang nemen en het wat bijzagen als er iets niet helemaal uitkomt.

Ondertussen waren we al weer anderhalf uur verder en werd de bestelling voor het werkblad geplaatst. Levering aan huis kost voor ons een kleine 100 euro meer dus begin november gaan we het werkblad tijdens de eerste week van november afhalen. Dat zou dan ook meteen het laatste onderdeel zijn dat toekomt!


Komende woensdag mogen we voor de derde keer naar de keukenafdeling en halen we de kastjes af. Het vervolg komt dus eind deze week online!

Meer lezen over de keukenserie:
Het begin (sept 2015)
Eerste update (oktober 2015)
Onze Ikea-keuken - deel 1 (midden oktober 2015)

7 opmerkingen:

 1. Oh, ik ben reuzebenieuwd om het einderesultaat in het echt te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er alvast prachtig uit in de keukenplanner! Ik herken een paar zaken van in onze keuken (wasbak en kraan). Wij hebben ook een houten Ikea keukenblad en kan wel zeggen dat je best een beetje oplet voor vlekken.
  Eiwit te lang op het hout laten bvb. Maar het goede nieuws is dat je het blad altijd een nieuw laagje beits of lak ofzo kan geven. Ik ben ervan overtuigd dat je nog vele uurtjes bak- en kookplezier zal beleven in je nieuwe keuken Evelien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je had dat al eens gezegd van je houten blad he! Daarom heb ik wat research gedaan en blijkbaar is dat met alle bladen zo, je kan altijd vlekken krijgen van bvb water of een hete pan of wijn ofzo. Maar hout is het enige waar je het nog enigzins mee kan opvangen door schuren of beitsen ofzo :)

   Verwijderen
 3. Oh my, zoo jaloers! Wat een fijne tijd! Ik kijk uit naar deel 3 van je verhaal en vooral naar het eind resultaat! Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben bezig aan een inhaalmanoevre om alles gelezen te krijgen. Mooie service van Ikea dat ze je een gratis maaltijd aanbieden! Ik ga nu het derde deel lezen. ^^

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...