vrijdag 2 oktober 2015

It's friday I'm in love!

Vrijdagen zijn de laatste tijd mijn absolute favoriet! Want dan is mijn Ellatje thuis en kunnen we gewoon genieten van elkaar. Zonder de papa. Die papa is wel leuk - uiteraard!- maar wat mommy-daughter quality time is altijd welgekomen!

foto door tante Sophie

Soms ben ik wel wat jaloers op onze onthaalmama (sorry Sofie ;-) ). Een hele dag kusjes en knuffels van het liefste meisje van de wereld, je zou voor minder jaloers zijn hah! Maar tegelijk zijn we zooo dankbaar voor de rust die het brengt tijdens deze zwangerschap, vooral als ik veel rust nodig heb/had en nu de laatste tijd wat sukkel met mijn bekken.

Ochtenden met een 20-maandertje

Maar ik ben weer aan het afwijken. Vrijdagen dus! En dan vooral de ochtenden. 20 maanden is echt een leuke leeftijd. Emanuella knuffelt graag als ze nog niet goed wakker is. Ok, in alle eerlijkheid, haar voorkeur gaat 's ochtends uit naar de papa maar die is tegen half acht meestal weg op zijn fietske. En daarna is het tijd voor de mama! En Ella doet dan supergraag mee met alles wat ik doe.


Tanden poetsen, aankleden, haartjes kammen, lippenbalsem opdoen... ALLES doet ze mee! Daarna boven de bedden opmaken - daar is ze wel echt niet zo'n hulp in als ze zelf waarschijnlijk denkt. Opruimen boven, eventuele was verzamelen en beneden de volle wasmachine leeghalen en samen was ophangen. Sokje hier, washandje daar... Jong geleerd is oud gedaan, toch?

Peeweuh!

Na een tijdje geeft ons meisje wel aan dat ze wil "peeweuh". Spelen dus. Grote favoriet is zonder twijfel... CENTJES!! Ze stopt ze telkens opnieuw in een klein spaardoosje. Eerst verzamelde ze vooral mama's centjes maar dat vonden we toch niet zo hygiënisch... Dus kocht ik haar een roze portemonneetje met plastic centjes in de Action. Uuuuren kan ze daar mee bezig zijn! Allez, beetje overdreven, maar misschien toch wel een half uur en dat is in Ella-tijd ook urenlang ;-)


Centjes en ook diertjes. Diertjes die allemaal op een rijtje mogen staan nadat ze alle dierennamen (en eventueel geluidjes) heeft opgesomd. En mama moet altijd "mama mee peew!" want anders is't niet goed. Uiteraard! Ik ben superleuk om mee te spelen, wisten jullie dat nog niet?!

Het eind van de ochtend én de fun...

Nu is het middag en dat is wel het moment dat het even heavy wordt. Zo rond twaalf uur wordt ze moe maar wil ze nog absoluut niet slapen dus dan is't zagen en jammeren... Meestal is dat het moment dat we even naar buiten trekken, kipjes kijken, Witje het konijn opjagen, de post halen... De laatste tijd vindt Ella het ook hilarisch om haar gietertje te vullen met regentonwater om dan alles aan de bloempjes te geven. Met een beetje geluk zijn enkel haar voeten doorweekt na haar "boempjes aateuhr geeffeuh" maar meestal kan ze dan wel nog een badje gebruiken.

En dan is het 13u! Ik weet dat ze bij de onthaalmama altijd rond 13u gaat slapen en het is te zien dat dat ritme er ook goed in zit. We proberen dat dan ook zo goed mogelijk aan te houden, ondanks het tegenstribbelen - what can I say, wil niet iedereen liever bij mij zijn dan gaan slapen? Haha, Ella in elk geval wel! Nee, bed in en dutten!

En volgende week weer lekker opnieuw :-)


Klein helpertje :-)

Ik geniet enorm van die voormiddagtijd met Ella en ik kijk er enorm naar uit om weer fulltime thuis te zijn. Vanaf december zal dat dan ook weer ons "normale leventje" zijn... Ella blijft wel naar de onthaalmama gaan, misschien na een tijdje wat minder dan 4 dagen maar ik wil ook wat tijd alleen met onze babyboy doorbrengen (en op mijn gemak naar de winkel gaan of even dutten ofzo!) en Ella heeft zo veel plezier bij Sofie.

Iemand nog tips voor leuke activiteiten met een peutertje van 20 maanden? In de namiddag gaan we altijd wel wandelen en langs de speeltuin en vooral de glijbaan is ook echt wel iets onmisbaar in Ellaland. Ik zoek vooral rustige leuke activiteiten, liefst binnenshuis nu de winter voor de deur staat.

Deze post is deel van de Danone #boostyourpositivity reeks die deze week over de ochtenden gaat én deel van mijn eigen poging tot mijn zelfverzonnen reeks Blogtober, een blogpostje élke dag in oktober :-) Wie graag meedoet met mijn blogtober, link gerust in de comments naar je blog! Een linkje op jouw blog naar hierzo is ook altijd welgekomen uiteraard :-) 

3 opmerkingen:

 1. oela élke dag! benieuwd wat er nog allemaal komt


  ooohja hier ook zo van die kindertjes die ook alles meedoen in de badkamer, dagcreme opsmeren, tanden poetsen, deo willen ze natuurlijk ook, lippenbalsem ook zo'n favoriet (op de lippen Eden, neeeeee niet in jou haar!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha jaaa de deo noemt ze hier Pssshhhht!! :p Zalig he :)
   En Ella smeert ook liefst alles in haar haar!

   Verwijderen
 2. Zalig stukje :)

  Is de onthaalmoeder dichtbij?

  En Blogtober, leuk idee. Ik doe sowieso al mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...