dinsdag 6 oktober 2015

Favoriete zwangerschapsmomentjes

Ik heb het al vaker gezegd, zwanger zijn is niet helemaal rozegeur en manenschijn voor mij, geef mij maar gewoon die baby. Maar er zijn wél een paar leuke momenten geweest de laatste tijd en die wil ik toch even delen. Anders denken jullie misschien dat ik alleen maar afzie en dat is natuurlijk niet zo.

1. De suikerchallenge ging goed, ik ben helemaal geslaagd!! :-) 
Bring me allll the koffiekoeken en chocolade!

Het enige nadeel is dat mijn motivatie om minder te snoepen nu wel weg is. Zo van "hé, ik ben zwanger, I can eat whatever I want!" eeennnnnn.... BAM vijf kilo erbij haha :-)
Woeps...

2. Cadeautjes, woohoow!!
Absoluut één van mijn primaire love languages! En hoe idioot ook, ik voel mij momenteel zeer geliefd door de fabrikanten van baby-spul! (En de materniteit ook, want daar hebben ze mij dat gegeven hèhè).

Waarschijnlijk weten de meeste dames dat wel maar je kan zo van die toffe dozen krijgen vol baby goodies. Nadat ik bij mijn ouders in de buurt was gaan vragen voor een doos (je kan dat krijgen bij de apotheker) was ik SUPERteleurgesteld. De apotheker had mij namelijk een doos gegeven die vervallen was (lees: de bonnen waren vervallen) en ALLE spulletjes waren er uit gehaald! BOE apotheker, BOEEE!! Ik vind dat niet kunnen want als ik niet beter had geweten dan dacht ik "ohja wat teleurstellend zijn die dozen". Gelukkig kreeg ik een nieuwe doos + een extra zakje met gerief bij mijn inschrijving in het ziekenhuis.

Tuutje - check, flesje - check, verzorgingsproductjes - check!
En heel veel informatie en bonnen, YES!!

3. Nieuwe webshops ontdekken!!


In de zwangerschaps/babywinkel in de buurt kocht ik tijdens mijn vorige zwangerschap een za-li-ge broek. De Mamalicious Betzy. Heerlijk zacht en comfy en ik lééfde in dat ding. Daarom dat die tegen het einde volledig doorgescheurd was. Boe, broek, boeee!

Bij deze zwangerschap ging ik terug en elke keer dat ik in de winkel kwam was nét mijn maat weg. En ik werd een beetje misselijk van de prijzen van de overige kledij dus dan durfde ik niets meer vragen aan de vriendelijke verkoopsters die mij een broek wilden aansmeren die 2x zo duur was.

Dus, den deze ging online op zoek! Lang leve webshops! Allez, ik wist welke maat ik moest hebben en welk model, dan durf ik al eens een risico nemen. En toen kwam ik terecht bij Neuf Mois Belle. Een superuitgebreid aanbod, Belgisch, gratis verzending (die ook nog eens héél snel was). YES!

Ik was onder de indruk van de communicatie. Bevestigingsmails van aanmelding, bestelling en betaling. Een datum én leveringsuur (overigens helemaal correct!) waarop ik mijn broek in ontvangst mocht nemen. Een handgeschreven persoonlijk berichtje van de eigenares en een heel duidelijke uitleg over eventuele retour. Ik weet wel waar naartoe als ik nog eens iets nodig heb. Ankie, als je dit leest: SUPER!!!


4. Ik ben ineens een graag geziene persoon!!
Allez, ik hoop dat ze mij altijd een beetje graag zien komen natuurlijk... Maar iedereen wil nu altijd weten hoe het met mij gaat. Ik vermoed dat ze willen weten hoe het met de baby gaat maar eigenlijk weet ik dat niet want ik kan niet in mijn buik kijken.

27 weken buikje!

Mensen proberen ook eventuele namen te ontfutselen - sorry maar die houden we voor onszelf én de naam ligt nog niet vast. Can't blame them, ik ben meestal nog véél nieuwsgieriger én sluwer in het uitvinden van baby-geheimen!

Waarschijnlijk is het momenteel heel makkelijk om tegen mij te babbelen want er is altijd een heel obvious gespreksonderwerp, le bébé.

5. Ik geniet meer van de momenten met ons prinsesje
Want binnenkort heb ik minder tijd en energie voor haar (niet dat die energie nu zo geweldig is maar bon!). Ze is op zo'n leuke leeftijd om samen te spelen en nu hoef ik nog niet te luisteren of er een baby weent of proberen om twee kindjes tegelijk te entertainen. Ik wil proberen om nog zo veel mogelijk quality tijd samen door te brengen.

Foto door tante Sophie

Ze beseft totaal nog niet wat er gaat gebeuren, uiteraard. Ze kent wel het woord "babybroer" en ze weet dat zich dat dan ergens in de buurt van mijn buik situeert maar daar blijft het wel bij. Af en toe laten we kleertjes zien die we krijgen en zeggen we "hé dat is voor de babybroer hè?" en dan knikt ze heel overtuigd. Arm schaap :-)

4 opmerkingen:

 1. Heel leuke herkenbare dingen. Vooral dat van die peuter dat er niets van snapt :) geniet nog wat van je laatste loodjes want na mij, is het aan u!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja pfoeee! Ikben eens benieuwd hoe het bij jou gaat :)

   Verwijderen
 2. Je bent zooo grappig he Evelien! Liefs, Paulien xx

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...