zondag 18 oktober 2015

Onze IKEAkeuken - deel 1: plannen!

Gisteren was het zo ver! We gingen naar de Ikea om onze keuken te bestellen!!
Woohoow :-)

Maar ik zal vandaag eerst vertellen hoe het vorige week zaterdag ging. 
Toen gingen we al eens op de computers in onze Ikea tekenen hoe onze keuken er uit zou moeten zien en wat mogelijk was. Op zaterdag, de drukste dag van de week... Ella afgezet bij de oma en opa en om 9u10 stonden we aan de keukenbalie.

We mochten zelf al beginnen en er zou iemand komen zodra ze vrij waren maar momenteel was iedereen al bezig. Gelukkig wisten we dat het druk zou zijn, zelfs 10 minuten na openingstijd... Dus wij tekenden op ons gemakje alles uit wat we al bedacht hadden in ons hoofd. Je hebt daarvoor alle afmetingen nodig van de ruimte, inclusief de ramen en deuren (hoogte, breedte, hoogte vanaf de vloer) en ook hoe hoog het plafond is. En dan tekenen maar!

Sneak peek! 

We waren na een klein uurtje klaar en gingen dan om de beurt nog snel eens rondkijken in de voorbeeldkeukens. Wat is dat toch altijd mooi!!! Er stond bijvoorbeeld een prachtige grijze keuken met een zwart composietblad - een prachtige keuken maar te donker voor onze kleine ruimte jammer genoeg. We hebben veel wit en licht nodig!

Enfin, ik ben aan het uitwijden. Er kwam iemand ons helpen en dat meisje was su-pergoed met die computer. In een paar klikken wist ze onze laatste probleempjes op te lossen, liet ze ons zien hoe onze keuken er uit zou zien met een zwart composietblad ten opzichte van een houten blad (onze laatste grote keuze!) en maakte ze een prijsinschatting voor beide werkbladen. Na de verschillen te zien in hoe het zou aanvoelen qua sfeer wisten we wel gelijk wat we wilden maar toch leuk om te zien wat het zou kosten!

Ze stuurde ons naar huis om er nog eens goed over na te denken en thuis in te loggen en alles goed te bekijken. De afgelopen week deden we dat dus. We lieten de tekeningen ook zien aan onze families voor input en beslisten over kleine kastjes, werkbladen, handgreepjes en allerlei opties. Hèhè... Er komt su-per veel bij kijken!!

Het vervolg komt morgen online, anders wordt het hier wat te lang :-) 
See you tomorrow!

Meer lezen over de keukenserie:
Het begin (sept 2015)
Eerste update (oktober 2015)

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja he!!!!
   Ik ben benieuwd hoe het er hier binnen een maand uit ziet :)

   Verwijderen
 2. Och, hier kijk ik ook al megahard naar uit! Maar na het bouwen zal het geld op zijn, vermoed ik. Dus misschien dat ik nog wel een jaar of 10 zal moeten wachten op een 'echte' keuken. :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier was dat ook het dilemma... Eerst verbouwen (ergens de komende 10 jaar) of eerst een keuken? Wij zijn nog niet overtuigd van de grote verbouwing zelf én de keuken is een enorme meerwaarde dus daarom doe we die nu al! Liever dat dan nog bvb 5 jaar ons dood ergeren aan een vieze oude stinkkeuken om vervolgens te verhuizen hahaha :)

   Verwijderen
 3. oooooooooooh leuk hé!!!!
  hier super mega blij met mijn nieuwe keuken woehoe
  (niet van ikea)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa en gisterenavond werd mijn oven ook geleverd!! Woohoow :-) Er komen stilaan dingen in orde!

   Verwijderen
 4. Dit herken ik zo! Wij zijn aan het renoveren en we gaan deze week ook een ikea-keuken kopen. Hoe alles moet komen, staat ongeveer al vast, maar ik twijfel nog hard over de kleuren. Wij hebben alleszins al veel gespeeld met de keuken-planner ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij nemen de witte Bodbyn :-) Past perfect bij onze landelijke stijl! Oeeh en gouden knopkes :) Ik ben zo benieuwd hoe het er in het echt uitziet!

   Verwijderen
  2. Hihi, denk dat ik ook de Bodbyn wou. Of was het nu Metod? Ik weet het niet meer. :P

   Verwijderen
  3. Allebei waarschijnlijk ;-) Metod is het systeem, de basiskasten. Bodbyn is één van de opties voor deurtjes :-)

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...