vrijdag 9 oktober 2015

Baby Boy - 28 weken zwanger!

28 weken!
Moe na een hele dag peuter-rennen :-) 

Oh baby, baby!
28 weken, dat betekent dat als ons kleintje nu geboren zou worden, dat hij dan al een goede kans zou maken op deze grote wereld. Hij weegt nu 1400g ('t is al een ferme volgens de gyn!) en is al 35cm lang. Als je foto's ziet van babytjes die op 28 weken bevallen zijn dan zie je écht al een babytje!
Ik voel ook heel duidelijk zijn voetjes stampen of soms bokst hij eens met zijn handjes. Enfin, ik heb toch het idee dat dat dan een handje of voetje is :-) Maar ik denk dat ik wel meestal kan voelen hoe hij ligt.

En met u?
Met mij gaat het de laatste tijd ook weer wat normaler. Zo rond 26 weken kreeg ik het gevoel dat ik elk moment kon bevallen. Harde buiken, pijn, bekkeninstabiliteit, emo-buien... Veel rust en goede zorgen van de liefste hebben mij er weer bovenop gehaald! Voor nu toch, we zien wel hoe het de komende 12 weken nog verloopt. Mijn gyn is ook wel echt een kei in mij geruststellen :-)

Het enige dat écht niet leuk is... Slapeloosheid! Ik word midden in de nacht wakker en dan is't gedaan met slapen. Ook al ben ik doodmoe. Soms storen mijn kleren mij en moet ik alles ineens afsmijten omdat het te veel "drukt" tegen mijn huid. Nee, het spant niet, ik voél het gewoon zitten en dat is zo vervelend dat ik niet meer in slaap geraak.

Ohja en adem tekort... Als ik iets moet uitleggen of gewoon heb gewandeld en moet praten dan gaat dat gepaard met veel gehijg en pauzekes omdat ik niet genoeg lucht heb. Fun!!

Goesting!
Goestingskes heb ik niet echt. Wel con-stant honger. Ofja, misschien ook vooral goesting in donuts! Nja, eigenlijk echt wel... Mmm.. Niet gezond en meestal ben ik er niet echt specifiek zot van maar nu? Liefst met chocolade. Niet zo die naar chemische smaakstoffen smaken. Of oeeeh dedie van de échte bakker, die zijn ook goed!

Voorbereiden maar
Qua voorbereidingen zijn we nog niet veel verder. De suikertest ging wel goed en we kunnen ons kraamgeld aanvragen... Ook kreeg en kocht ik al enkele kleertjes zodat ons jongetje niet bevriest in de winter! Maar de andere praktische zaken zullen moeten wachten tot de keuken klaar is en alles weer een beetje op zijn plooi komt.

En nu?
Afwachten. Nog bijna 2 maanden werken en erna verlof. Eens langs de dokter voor wat vaccinaties enzo. En zorgen dat ik de keuken wat kan in beginnen ruimen zodat ik ruimte krijg om mijn babygerief te zetten! Dan kan ik kleertjes wassen (hoera!) en ook eens een inventaris maken van wat ik al dan niet in huis heb.

Het begint echt te korten en ik merk dat mijn gevoelens zich er ook wat naar beginnen zetten. Ik krijg ook meer zin om dingen op te zoeken over bevallen en over hoe dat weer gaat, zo'n babytjes. Maar toch voel ik mij nog steeds veel minder voorbereid dan bij Ella. Achja, ik heb het natuurlijk al wel eens meegemaakt dus het zal wel lukken zeker... Niet dat een tweede bevalling hetzelfde is, uiteraard niet, maar de praktische zaken zoals het ziekenhuis en al het geregel zijn toch ietsje vertrouwder dan de eerste keer.

Hebben jullie nog tips qua voorbereiding op een tweede kindje? Iets dat ik zeker niet over het hoofd mag zien? 


Meer over Baby Twee:
* Lees hier de 24 weken update en de 20 weken update *
* bekijk de aankondiging of de gender reveal! *

4 opmerkingen:

 1. Het enigste waar ik mee zat bij een tweede was met: oh nee hoe ga ik dat kunnen doen als ze beiden aandacht nodig hebben tegelijk ... daar was ik op voorhand echt wel heel erg bang voor

  qua praktische zaken valt dat allemaal wel mee, ge hebt uw borsten dus hij kan eten, ge hebt een bed, ge hebt al wat kleertjes, ... de belangrijkste ingredienten zijn er lijkt me :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo voel ik mij eigenlijk wel. Eten, check! Kleren, bwa, desnoods onder mijn kleren he :p En slapen kan idd bij mij. Maar dan voel ik mij zo "onvoorbereid" hahaha!

   Verwijderen
 2. Ik vind het wel grappig als ik terug kijk naar mijn eerste...de suikerbonen en geboortekaartjes waren klaar tegen dat ik 6 maand was, het park stond op voor dat ik 8 maand was (hebben we dus moeten terug afbreken, want we zijn hals-over-kop verhuisd een tweetal weken voor ik uitgerekend was)

  Ook nadat hij geboren was...we namen als we ergens heen gingen de buggy, wieg voor buggy, maxi cosi, relax, tummy tub, koffer vol kleren mee.
  Nu is dat minder, en voor meer kinderen ;)

  Ik zou zeggen, zorg dat je een goede draagdoek hebt, ik vind het echt wel handig om mijn handen vrij te hebben en me niet schuldig te voelen dat ik de baby aan zijn lot over laat ;)

  En voor broer of zus is het echt leuk om zo'n klein broertje/zusje er bij te hebben! Ze hebben er meer aan hoe groter ze zijn, maar zelfs als ze onder de 2 zijn genieten ze er ook al van, hier bijna geen last van jaloezie gehad. Enkel Abel had het moeilijk als papa de baby vast had. Mama, goed. Maar papa? Die is van MIJ! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Suikerbonen, ohnee!!!!! :D
   Echt nog geen idee voor al die dingen... Boehoe...
   Wij nemen wel voor Ella altijd al zeer weinig mee. Misschien ben ik wat te gemakzuchtig daarin? ;-)

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...