vrijdag 16 oktober 2015

All about Ella

Wij genieten dagelijks van ons kleine meisje. Soms worden we er ook even gek van of is het wel even genoeg geweest en heeft mama of papa een time-out nodig. Maar zodra we haar dan vijf minuten niet gezien hebben, begint het gemis weer. Kinderen... 

Wij weten dus wel hoe ons meisje in elkaar zit, maar weten anderen dat ook?

Foto door tante Sophie

Emanuella heeft een ochtendhumeur!
OOOoooh ja... Ze wil 's ochtends elke dag hetzelfde doen om wakker te worden en o-wee als je haar hier in stoort! Hoe gaat dat dan?
Degene die haar uit bed haalt krijgt een plakkindje dat je niet meer los wil laten. Samen naar beneden, flesje melk (met haar hoofd op twéé kussens, alstublieft!!), TV aan en ondertussen haar nachtluier verversen...

En dan is het het beste om gewoon bij haar te blijven of de kans bestaat dat ze gaat roepen. Ze heeft dan nabijheid nodig en niet te veel gebabbel. En zéker niet de ouder die het gewaagd heeft om haar niét uit bed te halen! Die wil ze pas zien als ze wat ontdooit is na haar ochtendmelkje.

Jawel, we hebben een kleine diva ;-)

Ella houdt van diertjes!
En vooral van... koeien. Koeien, koeien, koeien! En wat een geluk, we hebben overal om ons heen koeienboeren zitten. Het maakt niet uit langs welke kant we de straat uitrijden, we passeren altijd koeien. En elke keer gaat het dan van "ooooh, nog zo'n koeieuh!!" haha :-)
Serieus, instant happiness!!

Ella is een deugnietje!
Ze speelt graag van "pakken, pakken" (= soort tikkertje) en dat begint zodra papa de deur binnenkomt. Ze houdt er van om achter ons konijn aan te rennen. Ze weet héél goed welke dingen van haar zijn en welke niet en als ze iets stiekems doet dan zie je dat meteen aan haar snoetje.

Ze is su-per-lief
Echt, dat kind kan je zo om haar vingertjes winden... Zodra ze over haar verlegenheid heen is, geraak je er niet meer vanaf! Lieve oogjes maken (vooral tegen de mannen die hier over de vloer komen, a-hum!), knuffelen, kusjes geven (weeral vooral tegen mannen - enfin, baby-mannen dan toch). Of met haar twee handjes mijn hoofd vastnemen en met haar hoofdje op 2cm van mijn neus een superlieve lach tevoorschijn toveren. Smelt!!

Lijkt dat een beetje op jullie kindjes? 
Zot hè, hoe je zo verliefd kan zijn op je kindje?!


8 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk. En dat ochtendhumeur, van wie heeft ze dat mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allez Annelies, dat KAN niet van mij zijn dat weet je toch! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat schattig! Ik kan bijna niet wachten tot we in die fase zijn. Ons kindje wil voorlopig gewoon melk, al was het de hond die die melk gaf, kakka doen als het hem uitkomt, daarna het liefst zo snel mogelijk een nieuwe pamper hebben en als het hem uitkomt eindeloos slapen. Meer zit er nog niet in :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha :D
   Hij zou het wel merken als't van de hond kwam hoor ;-) En geniet van die rustige fase! Elke fase heeft zijn fijne en minder fijne momenten! Jij hebt bvb nog geen last van boze buien waarbij alles (a-lles) op de grond gegooid wordt, hoera!

   Verwijderen
 3. Haha, een ochtendhumeur! Maar het is waarschijnlijk niet zo plezant voor jullie kan ik me inbeelden! Dat deugenieterig (is dat wel een woord?) gedoe herken ik! Hier ook zo eentje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis natuurlijk wel leuk he, zo'n deugniet! En het ochtendhumeur is eigenlijk wel grappig :p

   Verwijderen
 4. Oh jee, een ochtendhumeur! Die van mij zijn dan wel altijd voor dag en dauw wakker, maar een ochtenhumeur hebben ze gelukkig niet. Eerder een beetje het omgekeerde, een beetje te enthousiast aan de dag willen beginnen :-) Koeien kijken is hier ook dé hit bij de zoon! Moeke en vake hebben koeien en als we nog maar de oprit oprijden bij hun is hij al aan het roepen: 'koeien kijken!!!' :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...