vrijdag 18 september 2015

Keukenupdate 1

De afgelopen twee weken werd er naarstig gewerkt in ons keukentje. Telkens de dinsdag tot en met vrijdag stonden de papa en de broer te zweten om hun kritische klanten (that's us!) zo tevreden mogelijk te houden. Nu is't even pauze - we wachten tot de chape-man kan komen chapen en vloeren. En tot ons raam toekomt!

Schpannennnd...

Wat is er op die twee weken al gebeurd?


Een klein stukje muur mét pleister, hoera!

* Het grote raam is kleiner gemaakt. 
Dat moest, want je kon anders een hele muur én een hele hoek niet gebruiken. We wilden het niet zomaar dicht maken omdat er anders heel weinig licht binnen zou vallen (en wij houden van licht!) dus dan moest het maar kleiner.
We hebben nu dus eindelijk een raam besteld en dat kan er dan over enkele weken in. Volgens de leverancier is het voor tegen de 2e week van oktober.

* De electriciteit is herlegd.
Handig want dat was niet allemaal even logisch en volgens mij ook niet even veilig. Voldoende stopcontacten om mee te werken én voor ons (supernieuwe!) fornuis en (supernieuwe!) afwasmachientje en de frigo en de microgolfoven. We moeten nog gaan kijken voor de nieuwe toestellen maar die kunnen er toch nog niet meteen in.

* De waterleiding werd herlegd zodat alles mooi uitkomt voor de spoelbak en de wasmachine. Ook de gas moest van de ene kant van de kamer naar de andere kant. Ge-wel-dig... Ik ben al lang blij dat het achter de rug is nu :-)

* Pleister!
Woohoow! Dat hadden we nog nooit zo veel in onze keuken!
De vorige eigenaar vond het sneller werken om gewoon platen tegen de muren te bevestigen. Waarom ook niet he... Maar we zagen toch liever mooi egale muren, om de één of andere reden...

Wat staat er nu op de planning?
* Tegels kiezen

 Dit zijn eerder rustiek/klassieke opties - en betaalbaar 


cementsteentjes in prachtige motieven - héél mooi en speciaal en duur ;-)

* Chape gieten --> laten drogen --> tegeleeeeen! De meneer stond hier afgelopen maandag en zei dat dat voor 7 oktober is. Een mooi cadeau voor de verjaardag van den echtgenoot ;-)

* Raam ophalen in de 2e week van oktober --> plaatsen --> muur verder pleisteren --> verven?
Oehoehoeeeeh schpannend :-)

* Keuken en keukentoestellen kopen --> in elkaar steken en installeren --> kokeeeen!!
En een dikke merci aan de Ikea die nét op het moment dat wij ons gerief moeten halen een actie doet waarbij je een bon van 100 euro krijgt voor elke 1000 euro die je aan keukenkasten uitgeeft ;-)

* Ahja en een backsplash. Dat is supercool...

Allez, ik vergeet vast nog allerlei tussenstapjes enzo... Maar daar komt het op neer - denk ik.


1 opmerking:

  1. Ik ben echt gek op die cementsteentjes... Maar kan me inbeelden dat het inderdaad duur is. Laatst zag ik in een magazine een combinatie van een moderne badkamer met zo'n tegeltjes op de vloer: echt prachtig!!!! Veel succes nog met de werken, ik ben al benieuwd naar het eindresultaat :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...