maandag 14 september 2015

24 en een halve week zwanger van Baby Boy!

En we zitten al op 24,5 weken, dat betekent dat er nog zo'n 15,5 te gaan zijn. 24 klinkt al lang, maar als ik er dan aan denk dat ik NOG bijna 16 weken moet, dat klinkt dan toch ook wel heel erg lang...


Dit is mijn sneller-please-ik-wil-terug-in-de-zetel blik 
met mijn geweldig sexy mijn-zwangerschapsbroek-zit-in-de-was-en-ik-kom-nooooit-meer-buiten outfit

You are welcome ;-)

Soms is't een beetje op
Maar hoera, ik leef nog steeds! Hoewel ik mij soms niet zo levend voel. Meestal zo tegen de namiddag, dan is't even op allemaal. Ik liet al eens vallen dat ik sinds een maandje naar een psycholoog ga die mij daarmee moet helpen omgaan. Dat is dus een beetje gelinkt aan de zwangerschap.

Mijn gynaeoloog vond het namelijk niet zo gezond dat ik zo vaak "op" was. De afgelopen twee weken (en helaas ook de komende twee) moest ik op alles "nee" zeggen, niet te veel het nieuws volgen, mij ziek melden op het werk en rusten. Rusten en aan mezelf denken. Het lukt voor euhm, 30% van de tijd? Voor de rest zit ik toch weer te piekeren en na te denken over hoe ik iemand ergens mee zou kunnen helpen of wat ik zou kunnen doen en of ik toch niet héél even mijn werkmails moet checken... Tsja :-)

Kwalijke kwaaltjes
Echte "kwaaltjes" valt wel mee. Regelmatig wel bandenpijn en harde buiken en wat "druk" ofzo, en dan denk ik dat de baby er uit gaat floepen. Maar volgens mijn gyn is dat allemaal no big deal en best normaal voor een tweede zwangerschap. Ik heb al eens half in paniek bij de materniteit gestaan voor een check-up maar dat was dus allemaal niet nodig. Gelukkig zijn ze daar nog even fantastisch en bemoedigend als twee jaar geleden! Ze gaven mij al bijna zin om te gaan bevallen ;-)

Rare dromen
Ik droom echt de vreemdste dingen! Afgelopen week droomde ik dat ons eerste kindje een jongetje was (sorry Ella!). Nu was ik weer in verwachting en we gingen tegen niemand zeggen wat het zou worden. Het was een tweeling - allebei jongens - en ik kon tegen niemand mijn mond houden en verklapte het telkens. Juist ja, ik mijn mond voorbij praten?? No way!!

Baby Boy
Hij ziet er telkens perfecter dan perfect uit tijdens de controle! Hij zwaait met z'n handjes, laat z'n voetjes (en euh, andere dingen) goed bewonderen op de echo's en voor zo ver ik kan zien is het de mooiste jongensbaby everrr ;-) Hij zal nu al voorbij de 30 cm zijn denk ik en iets meer dan 700g wegen. Dat begint al te tellen!

Jongenskleertjes vind ik wel moeilijker dan meisjeskleertjes... Hoe "stoer' moet een mannelijke baby er eigenlijk uitzien? Allez, een meisje moet gewoon schattig zijn en wis en warempel, alle babykleertjes zijn schattig! Zeker als het roze is en bloemetjes heeft en er "I am cute" op staat! Dan is't duidelijk he. Maar is een jongensbaby ook bedoeld om schattig te zijn? Zie, ik ken dus niks van jongens he...

Tot nu toe heb ik denk ik 3 blauwe pyjama's voor mini-babytjes. En blauw, dat is toch voor jongens, hè??
Zo rond de feestperiode hoop ik wel een leuke (stoere?) feest-tenue te kopen. Handig dat ons ventje rond Kerst geboren wordt, dan hebben ze de mooiste kleertjes :)

Up next...
De volgende echo is op 28 weken. Tegen dan moet ik de suikertest doen (yessss! *insert sarcasm*), kraamgeld papieren meenemen, misschien ook eens langs de dokter voor de kinkhoestspuit...

Er moet ineens zo veel gebeuren en ik heb het gevoel dat ik totaal nog niet voorbereid ben. We kregen wel al een bedje van collega's van Jeff.

En ik heb Le Chat gekocht! Voor babykleertjes te wassen! Maar dat is nu nog een beetje vroeg he... Ik moet misschien ook eens met mijn baas gaan praten over de toekomst. En ik zou ook supergraag een weekendje Moezelstreek doen met mijn liefste, kwestie van er samen ook even uit te zijn en te genieten van elkaar voor bébé twéé zich er mee komt moeien.

Zie, hoe kan je nu rust in je hoofd krijgen als er allemaal van zulke dingen in zitten? :-)

In elk geval een dikke merci aan de mensen die leuke dingen voor mij proberen plannen zoals mijn schoonouders die mij eten geven, mijn papa die bijna jarig is en leuke ikea-blogger-momentjes. Zo kom ik verplicht buiten (op doktersvoorschrift!) en hang ik niet té veel in mijn zetel.

7 opmerkingen:

 1. Tuurlijk zijn babyjongetjes ook schattig!!
  Benieuwd wat je allemaal gaat doen met je werk ... waar je gaat uitkomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo grappig van die kleertjes. :P Ik ga een gelijkaardig probleem hebben als ik ooit een meisje zou krijgen precies, want ik kan niet tegen al dat roze cutesy gedoe en ben dus al bang dat ik haast niks anders ga vinden. :P Gelukkig lijk je alvast qua kleurtjes voor meisjes veel meer keuze te hebben. In de winkels zie ik blauw, rood, roze, groen, geel, teal,... Voor jongens: blauw en rood. En als ge chance hebt nog 1 extra kleurtje of zo. :P

  En aaarghhhh, die suikertest. Daar gaan ze mij volgende keer toch niet meer mee liggen hebben ze. Ik ga vriendelijk bedanken dan. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jongens kledij vind ik ook nog steeds moeilijker dan meisjes... De collectie van Z8 newborn vond ik altijd heel mooi voor jongens maar gaat helaas maar tot 68. Hopelijk heb je snel toch iets meer energie want op deze manier kan ik me wel inbeelden dat het nog lang lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even voor de nog-niet-mama's onder ons: wat is de suikertest en waar moet ik voor gewaarschuwd worden? :p
  Via google kwam ik al te weten dat het een uur duurt en heel vies is???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet je doen om te kijken of je zwangerschapsdiabetes hebt. Diabetes tijdens zwangerschap kan gevaarlijk zijn voor de baby dus dan moet je op je eten letten.... Boeee!
   Maar de suikertest is dus dat je bloed laat prikken, een suikerdrankje drinkt en na een uur weer bloed laat prikken. Dan kunnen ze kijken hoe je lichaam reageert op die suiker :-)
   Ik vind het vooral vervelend omdat mijn gyn wil dat je nuchter bent, sommige mensen worden misselijk of duizelig ofzo, en ik wil niet horen dat ik zwangerschapsdiabetes zou hebben en dat ik dan niet meer normaal mag eten (= lees snoepen!) haha :-p
   Het valt uiteindelijk wel mee hoor :-) Gewoon vervelend... Je zwangere schoonzus heeft helaas een slechte test gehad en moet nu opletten, zij kan vast nog meer uitleg geven!

   Verwijderen
 5. Ik vind het net niet moeilijk om jongenskleertjes te scoren. Ok, het feit dat we kilo's van die dingen gekregen hebben, heeft daar ook veel mee te maken, maar om het even waar ik binnenloop, ik vind altijd wel iets dat Arthur ge-wel-dig zou staan. :)
  Ik heb aan die suikertest ook helemaal geen nare herinneringen overgehouden hoor. Ik kreeg een zakje suiker mee en moest dat op het werk opdrinken om een uur later idd bloed te laten prikken. Niets aan het handje, je hoeft je geen zorgen te maken, Angelique.
  En nog voor jou Evelien, drie woorden: neem je tijd. En nog twee: voor alles.
  Liefs,
  A.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha, dat klinkt al beter! Dankjulliewel ladies! :-)
  Ik hoop dat je er geen last van hebt Evelien want af en toe jezelf eens verwennen met een klein zoetigheidje kan geloof ik wel deugd doen als je zwanger bent, een kleine meid rondlopen hebt en naast een job ook nog een keuken aan het renoveren bent...
  Veel succes met alles! You go girl!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...