dinsdag 4 augustus 2015

Lieve Ella, 1,5 jaar oud

Foto door tante Sophie

Mijn lieve Emanuella Grace,

Ik sta elke dag versteld van hoe mooi en flink je bent. Ondeugend maar toch zo lief! Mijn kleine meisje dat al zo veel kan maar toch ook nog zo veel moet leren :)

Je bent de laatste tijd zo flink geworden, een echt klein helpertje. Vanalles in de vuilbak gooien, je stoel aan tafel schuiven als ik de tafel dek, zelf een bordje uit de kast pakken en mama helpen met de tafel dekken... Je doet het allemaal met veel plezier. En met veel gebabbel ertussen!

Je lievelingswoorden zijn koe en leeuw, lijpaan (glijbaan), Ella/mama/papa/ en alle leden van je familie en uiteraard ook Koka (Tosca de hond) en bote'am. Je kan nog véél veel véél meer zeggen hoor tettermie, maar als ik alles op zou moeten schrijven ben ik strakjes nog bezig! Maar dé topfavoriet is toch wel de nééééééé! ;) Begon die fase niet pas op 2 jaar?!

Qua eten ben je vooral een grote fruiteter. Nectarines en kiwi's zijn nu helemaal het einde en je vindt appels superinteressant maar ik denk dat je't niet zo heel makkelijk vindt om te eten. Als ontbijt eet je graag havermout terwijl je boterhammen nu liever ontdoet van het beleg om ze vervolgens rond te zwieren. Tof ;-) Couscous en courgette vind je het einde, dat heb je vast van je papa.

Je vindt glijbanen ge-weldig. Boekjes zijn ook nog grote favoriet maar ik merk dat je de televisie nu ook interessant begint te vinden. Van Bumba word je helemaal wild maar je vraagt ook vaak naar de Teletubbies, Nijntje en TikTak. Ik weet niet wat je aan die programma's vindt maar als dat er voor zorgt dat ik vijf minuten heb om mij aan te kleden en snel iets op te eten voordat je het wil afpakken dan vind ik het helemaal prima!

Ondeugend en grappig, dat ben je ondertussen ook écht wel. Je lacht vooral met jezelf of met je papa. Dingen uitsteken en grapjes uithalen, we genieten er van! Soms moet dat wel stiekem, als je weer eens op de tafel klimt en aan de luster probeert te gaan hangen. Als je ons zou zien lachen zou je er pas écht een spelletje van maken!

Papa is nog steeds je grote vriend maar je merkt het wel dat je je mama af en toe moet missen als mama weer eens moe is door de kleine baby in de buik. Papa neemt je dan mee op stap en als je terugkomt wil je je mama. Papa is ook degene die zodra het weer het toelaat met jou in het zwembad springt! Daarin zijn jullie echt twee handen op één buik. Wat een plezier hebben jullie samen :)
Dankzij oma en opa's grote zwembad krijg je trouwens al vroeg watergewenning en word je een échte waterrat.

Ik merk dat deze periode wat minder vermoeiend is en wat meer plezant, kleine meid. Stilletjesaan kijk ik uit naar de tijd dat je echt gaan kleuren en tekenen en knutselen. Of dat je een keukentje hebt waar je in kan koken terwijl mama kookt. Misschien is dat wel een leuk cadeau voor als je kleine broer of zus komt rond Kerstmis! Wat denk je er van?

Mama kijkt er naar uit om je te zien groeien en bloeien lieverd. En ik vind het helemaal schattig dat je zo mooi kusjes geeft aan je popjes, maar... stiekem wil je mama zélf die kusjes hebben! Dus, als ik je vanavond ga halen bij onthaalmama "ofie" verwacht ik kusjes!
En als ik er eentje te pakken heb dan vraag ik opjouw Ella-manier: "nog zo één" ;)

Love you baby!
5 opmerkingen:

  1. Ohh, ik herken de ondeugendheid en het helpen! Zalig hoe fijn hij dat vindt. Hopelijk blijft het zo. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw ze kan al veel op haar 1,5 maand ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie meid! Hier blijven de eerste woordjes nog steeds uit...

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...