woensdag 12 augustus 2015

Baby 2 - halfweg!

Woooohoow! We zitten vandaag in de helft van deze zwangerschap :)

Hoewel het deze keer wat draaglijker is dan bij Emanuella ben ik nog steeds niet zo fan van dat hele zwanger-zijn. De misselijkheid viel gelukkig goed mee (ik denk dat ik er 2 maanden last van had?) en de food-aversions zijn ook echt véél minder dan bij ons Ellatje. Go, baby!Ondertussen ben ik op het punt dat ik mij écht zwanger begin te voelen. Niet misselijk-zwanger maar lomp/dikkebuik zwanger. Alles is vermoeiend en ik wil gewoon op mijn zetel hangen. 't Is maar goed dat ik grotendeels van thuis uit werk en enkel een laptopke nodig heb om mijn werk te kunnen doen :-)

Lomp mag je trouwens vrij letterlijk nemen, mijn benen zijn bont en blauw van overal tegen te botsen. En ook rode plekken van de muggenbeten, blijkbaar is zwanger bloed héél erg lekker.

En het aantal glazen in de kast is helaas gehalveerd... Seriously, ik begrijp niet hoe dat kan! Er vallen 2 dingen in de gootsteen, ik ben net op tijd om het glas te vangen en toch is het het GLAS dat stukgaat - in mijn hand?! - en dat andere ding dat viel is nog helemaal ok. Hoe kan dat?!
Ella volgde het voorbeeld van haar mama en gooide de helft van onze kommetjes op de grond. Ah well... We gaan toch een nieuwe keuken zetten dus dat is een mooi moment voor een nieuw servies :-)

Slapeloosheid! 
Het begint te komen... Te veel om over na te denken, pffff... Ella wordt nog 1 keer per nacht wakker en als ik dan ook wakker word is het echt heel moeilijk om weer te slapen. Van de vorige keer weet ik nog dat dat niet echt betert naar het einde toe, integendeel. Er staan ons dus nog heel plezante momenten te wachten.

Cravings/Goestingskes?
Ow yes... Bij ons Ella was dat vooral fruit en dan nog het liefst hele citroenen of puur citroensap.
Nu? Not so healthy... Give me alllll the chocolate en ook graag de iced tea! Sweet cravings dus :-) En pizza, altijd goed. Het is dan ook niet zo vreemd dat de kilo's er in sneltempo aanplakken...

En waar ik bij Ella ook echt dingen had waar ik misselijk van werd als ik er maar aan dacht (vlees en bananen bijvoorbeeld) heb ik dat nu niet. De eerste maanden kreeg ik geen koffie binnen maar dat is nu al beter.
Ik wil eigenlijk gewoon eten. Véél eten.

Al in de helft van de zwangerschap... Het gaat véél sneller dan de eerste keer. Ik heb natuurlijk wel een job nu en een peuter maar toch!

Ons kleintje zal er snel zijn :)

5 opmerkingen:

 1. Leuk leuk. 't Vliegt inderdaad voorbij. Ik ben al benieuwd naar jullie kleintje, en jullie nieuwe keuken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh maar zeg, da's echt een mooi buikje he :-) Ongelooflijk hoeveel sneller een tweede zwangerschap gaat vergeleken bij een eerste. Geniet er - ondanks alle ongemakken - nog maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai halfweg al... De tweede keer gaat inderdaad veel sneller! Speciaal goesting in dingen heb ik nooit gehad bij geen van beiden wat wel goed was voor de kilo's 😊 Maar die slapeloze nachten had ik ook en dat helpt niet voor de vermoeidheid overdag... Ze zeggen dan: rust maar goed uit voor de bevalling... Yeah right!!! En troost je, ik was de tweede keer ook superonhandig en heb ontelbare dingen gebroken 😃 Maar belangrijker: was het nu roze of blauwe vulling in die cupcakes???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, nog eens een blogje! Ik vroeg mij al af hoe het ging met u. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...