maandag 20 april 2015

Een Ella-loos weekend

Wat een heerlijk weekend hadden we hier :)

Ons Ella'tje ging uit logeren bij de oma en opa in Limburg en de Jeff en ik hebben er van geprofiteerd.

We hadden een muziekrepetitie voor een doopdienst in onze kerk (supertof!), erna eten met vrienden en dan nog wandelen en vieruren bij andere vrienden. Het was al lang geleden dat we nog eens ergens met een gerust hart op bezoek gingen. Met een kleintje erbij is het namelijk niet altijd zo gemakkelijk om jezelf uit te nodigen bij anderen...

Ella leerde ruiken aan de bloempjes!
En jawel, langzaam maar zeker verschijnt er ook haar op haar hoofdje, hoera!

Niet dat ze daar zelf moeilijk over zouden doen, nee, het is gewoon doodvermoeiend. Niet iedereen heeft een huis dat peuterproof is. Of eten dat ok is voor kleintjes. Ella zit in de fase dat ze alles wil hebben dat ik aan't eten ben en haar eigen bord gewoon omkiepert. Supertof!

Of gewoon soms kunnen kindjes eens een slechte dag hebben of deugnieterij uitsteken... Tijdens bezoekjes of andere evenementen lijkt het dan alsof ik schizofreen word van steeds met één oog ons monstertje in de gaten te houden ;-)
Maar dus, it was loooong overdue om nog eens met z'n tweetjes op bezoek te gaan bij vrienden en grote-mensen-gesprekken te voeren!

En eindelijk nog eens in de tuin kunnen werken samen! Heerlijk!
We hebben echt superveel fruit als ik dat zo bezie... Frambozen vooral, die kweken gelijk de pest - overal baby-frambozenstruikjes! Maar dat is nog steeds Ella's favoriete fruitje dus no problemo. Dit jaar probeer ik ook groenten te toveren uit zaadjes. De tomaatjes, rucola, basilicum en prei beginnen toch al goed op te komen! Spannend :)


Maar stiekem was het toch vooral ook heel spannend om zo te wachten tot Ella terug thuis kwam. Zou ze wel blij zijn om ons te zien? Zou ze niet keihard wenen omdat ze nog niet zo goed met haar emoties om kan? Had ze ons niet keihard gemist en voelde ze zich niet in de steek gelaten?
Allemaal overbodige gedachten want het was alsof ze nooit weggeweest was :-)

Toch wel spannend, zo'n weekendje zonder de dochter...
Nu uitrusten!


1 opmerking:

  1. Geen evidente leeftijd op dat gebied, zeker weten. Bij mensen met kinderen van een gelijkaardige leeftijd is het meestal nog te doen omdat ze weten wat het is maar anders... Het is meer een opgave dan dat je er zelf plezier aan hebt! Ik kan nogal geloven dat je ervan genoten hebt! Hier zijn we er ook dringend aan toe maar kijk, onverwacht vertrekken woensdag avond richting Maastricht voor 1 nachtje!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...