zaterdag 28 maart 2015

14 maanden update!

14 maanden is ze al. Onze kleine kapoen...
We gingen vandaag een dagje naar Zeebrugge om het te vieren.

En als update over Ella denk ik dat het tijd is voor een peuter-editie "taking stock*"!Making
Haar eerste kunstwerkjes! Haar vriendinnetje Lore (Roooo in Ella-taal) mag bij de onthaalmama kleuren dus probeert Ella mee te doen. Superleuk!

Eating
Amai wat is me dat... Zo ETEN dat dat kind kan! We zijn deze maand ook begonnen met een vast ontbijtmomentje voordat ze naar de onthaalmoeder gaat. Ella vindt havermout blijkbaar superlekker.

Drinking
De borstvoeding is zo goed als afgelopen. Op twee weken tijd eigenlijk... Doordat ik ging werken, maar ook doordat ik stilaan mijn lichaam weer voor mezelf wil. We weten nog niet wanneer er een tweede sloeber komt maar ik wil toch éventjes mijn lichaam niet hoeven delen. Vanaf dat Ella één jaar werd kreeg ze af en toe een flesje koemelk. Nu wisselen we af tussen koemelk, af en toe eens sojamelk en vandaag voor het eerst wat geitenmelk. En heel af en toe probeert ze nog eens mamamelk maar daar wordt ze alleen maar gefrustreerd van, de productie ligt zo goed als stil hier!Seeing
De zeeeee! We gingen voor het eerst in lange tijd eens met z'n drietjes op pad om iets leuks te doen. Zeebrugge. Een uur in de auto. Een half uur tegen de wind worstelen tot aan de zee - waar ze to-taal geen interesse in had  - een half uur terugworstelen tot aan de dijk. Een uur terugrijden naar ons huisje. Iets leuks doen dus ;-)

Learning
Zooooo veel en zoooo snel!!! Ringentorens maken, blokken stapelen, eten met vorkjes, drinken uit een beker zonder hulp, tekeningen maken, de trappen in een sneltempo beklimmen, ... En een héleboel woordjes. Zalig om haar te zien begrijpen en proberen om zichzelf duidelijk te maken! 

Playing
Ze wordt zo zelfstandig en dat zien we vooral als ze speelt. Ze kan nu regelmatig alleen spelen met haar boekjes, de diertjes van playmobil, de ringentoren, blokjes... Geweldig om te zien! En ook geweldig om af en toe eens tijd voor onszelf te hebben ;) 

Ze speelt ook heel graag met poppen en beren en alle soorten knuffelbeesten. 
Cutiepie!Loving
Ella HOUDT van haar papa! Haar grote lievelingsvriend. 
Papa moet de deur maar uitgaan of ze is aan't huilen. En zelfs als ze mag kiezen tussen de liefste mama van de wereld en de plaagpapa kiest ze tegenwoordig de plaagpapa.
I may or may not have cried a little...*Taking stock is een bekende blogserie waarbij je je leven onder de loep nemen en bij een aantal kern-doe-woorden schrijft hoe het op dat vlak zit. Supertof ;-)

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel Ariëlla :)
   Leuk om telkens je comments te lezen!!

   Verwijderen
 2. Zo te horen doet ze het prima! Super dat ze al zoveel woorden kent... Wat een leuke leeftijd toch, vermoeiend ook wel maar leuk :-)
  En amai, ik kan nogal geloven dat ge blij bent om je lichaam weer even helemaal voor jezelf te hebben... Florian was op twee weken tijd "vergeten" dat hij nog ooit borstvoeding had gedronken en probeerde dan ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind het nu vooral erg leuk :)
   Trouwens iets te vroeg victorie gekraaid, Ella kan de borstvoeding toch niet helemaal loslaten hahahaha! Ze blijft er om vragen met de nodige drama erbij ;)
   En Florian was dat "vergeten"?! Wat grappig!! Dat zie ik hier precies niet gebeuren. Als ze mij ziet probeert ze steeds haar hand in mijn bloes te stoppen om eens te "voelen" waar de melk blijft hihi :)

   Verwijderen
  2. Ja, ik denk het... Hij maakte alleszins geen aanstalten meer :-) Ella is al iets ouder natuurlijk.

   Verwijderen
 3. Amai, zo straf dat de borstvoeding zogoed als voorbij was op twee weken tijd! Ze zat toch ook nog altijd op een voeding of 7 per dag? Of vergis ik mij daar nu zo in? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is overdag natuurlijk grotendeels bij de onthaalmoeder nu he :) Borstvoeding was voor haar gewoon troost, connecten met de mama ;)
   Die laatste 1 à 2 voedingen die we nu nog hebben wil ze precies ook niet echt laten gaan. Prima dan!

   Verwijderen
  2. Ah, ik dacht dat ze flesjes mee kreeg naar de opvang. Hier ook zo, maar ik begin morgen (of maandag) met proberen om het kolven af te bouwen overdag.

   Verwijderen
  3. Nope!! Water of thee :) Of volle melk!

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...