maandag 9 februari 2015

Ella's eerste verjaardag

Emanuella is eind januari één jaar geworden! 

Ik heb geen baby meer maar een peuter... En dat neemt ze precies héél serieus, haar ontwikkeling is ineens in een versnelling geschoten. Ze probeert alles na te zeggen, kruipen gebeurt alleen nog om zottekes te doen, ze speelt supergraag met de nichtjes en tegen baby's zegt ze nu ook "baby". Zo van "IK ben geen baby meer hè mama"!
Superschattig om te horen maar waar is mijn baby naartoe?!

We begonnen Ella's verjaardag zoals dat hoort: voor het eerst maakten we een slapende baby peuter doelbewust wakker met Happy Birthday! Ze was een beetje verward want eigenlijk sliep ze nog goed, maar we wilden haar onze verjaardagsserenade niet onthouden.


De avond voordien had ik (een tikkeltje emotioneel) de living versierd met ballonnen en slingers en het viel in de smaak! Eerst was ze nog wat onder de indruk - dat kan natuurlijk ook nog door ons gezang komen - maar erna wilde ze heel de tijd spelen met de bàà. Heel de dag door. 
Bàà? Bàà! Mama - bàà!!

We hebben op de verjaardag zelf gewoon een rustig dagje gehouden want de papa moest gaan werken. 's Avonds deden we een pannekoekenfestijn met ons gezinnetje! Maar ons prutske had toch liever achteraf nog gewoon groentjes en patatjes. Ach, ze zal het nog wel leren appreciëren ;-)

 Drie van mijn favoriete dames!

Het echte feest was de zondag na haar (en mijn) verjaardag. De tantes, Oma's en Opa's kwamen mee feesten en Ella vond de aandacht geweldig! De cadeautjes waren wat overrompelend ook al hebben ze zich goed ingehouden, van de zomer krijgt ze nog een deel van haar verjaardagscadeautjes in de vorm van tuinspeeldingen! Voor degenen die op zoek zijn naar cadeau-ideetjes voor éénjarigen: boekjes! Of muziekdingen! Ella was bijvoorbeeld su-per-blij met zo'n gewoon kaartje dat een muziekje speelt.

 © Sophie Sebrechts

Bij een feest hoort natuurlijk een taartje en dat was een klein beetje à l'improviste want naar aanloop van het feestje stak de struisvogelpolitiek weer even de kop op en wilde ik niet meer nadenken over het feit dat ons meisje al een jaar werd. Gelukkig heb ik altijd wel genoeg ingrediënten in huis en besliste ik een dag op voorhand dat ik een biscuitje zou maken. Dat blijft nog altijd één van mijn favorieten! Mmm... En niet té ongezond voor ons meisje want ze kreeg een klein ministukje en verder een bakje vol fruit dat over was van het taartversieren.

 © Sophie Sebrechts

Volgend jaar zal het weer een heel ander feest zijn want Ella geeft steeds meer en meer aan wat ze wel en niet wil. Ik begin trouwens al een lichte bewondering van de prinsessen op te merken en dat vindt deze mama perfect! Een prinsessenparty zie ik echt wel zitten, mijn jurk hangt klaar ;-)


1 opmerking:

  1. Het zag er allemaal supergezellig uit! Biscuit is hier ook de favoriet voor verjaardagen (al maak ik die niet zelf, ik ben dan ook super jaloers op je bakkunsten...). En nu aan levensjaar twee beginnen... Persoonlijk vond ik dat een heel leuk jaar met de dochter. En al zeker als het mooi weer begint te worden: plots kun je naar speeltuintjes, zitten ze op de schommel, spelen in de zandbak, de eerste keer naar een pretpark, dierentuinen... Er gaat weer een nieuwe wereld open: zowel voor hen als voor de ouders :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...