maandag 19 januari 2015

Homemade Christmas deel 3: Hét cadeau voor Kerst & de grootouders

Vandaag geef ik jullie het antwoord op de grote Kerstcadeautjesvraag: wat geef je aan iemand die alles al heeft?! Het grootste voorbeeld daarvan zijn papa's. Ze hebben alles al en wat ze niet hebben kopen ze lekker zélf. Am I right??

En ik had dit jaar het geluk dat ik mijn papa's naam trok voor de Secret Santa cadeautjes... Wééral. Bij ons thuis werkt het zo dat je een naam trekt en den grooten en allerliefsten Kerstvrouw bezorgt je dan het verlanglijstje van de juiste persoon. Voor de tweede keer mocht ik iets voor mijn papa uitzoeken maar na twee weken wachten op het verlanglijstje werd ik gebeld met de boodschap dat mijn papa toch wel niet toévállig net in de solden gevonden had wat hij wilde en hij had het dan toch maar zelf gekocht voor degene die voor hem iets moest kopen. Lief hè?

Om toch niet (wéér) met lege handen te staan, ging ik op zoek naar iets om hem mee te verrassen.
Met een beetje gezoek kwam ik uit bij "the gift of Christmas", een ideetje van The Idea Room (echt, zoooveel leuke ideetjes - what's in a name!). Wat geef je iemand met Kerst? Hét éérste, échte Kerstcadeau! De meeste mensen hebben denk ik nog wel genoeg bijbelkennis om te weten dat de wijzen het kindje Jezus goud, wierook en mirre kwamen brengen. De perfecte combinatie dus voor het perfecte Kerstcadeau-mandje!


In het geschenkmandje zit badzout met wierook, sugarscrub met mirre en gouden centjes. In mijn gedichtje (want ja, het gedichtje hoort er ook bij) verwees ik dan naar de bijbeltekst waar het over de geschenken van de wijzen gaat. Mijn papa vond het een heel leuk en uniek cadeau! Dus heb ik ook maar een versie aan mijn schoonouders gegeven (daar zit ook al zo'n schoonpapa die alles al heeft en als hij iets niet heeft dan koopt hij het wel zelf!).

De how-to van hoe je dit zelf in elkaar steekt kan je vinden op de website van The Idea Room. Het is niet moeilijk, enkel de mirre en wierook olie vinden is even zoeken!

Als extra cadeautje voor de oma's en opa's heb ik met Ella ook nog een schilderijtje gemaakt.

Wat heb je daar voor nodig?
Een baby/peuter
Een paar canvassen (Action!)
Wat vingerverf (Hema!)
Eventueel een sticker om op de canvassen te plakken zodat dat stukje niet geverfd wordt (ik koos een hartje)
Assistentie bij de opkuis

En wat doe je dan?
Zet de baby op een "veilige" plaats. Ik heb al baby's gezien die braaf blijven zitten en die dus gewoon op een stuk plastic heel schattig aan het vingerverven zijn. Onze Ella is een vinnige lady en ik dacht "aha, damage control - ik zet haar in bad zodat ik achteraf alles mee kan afspoelen". Slim dat ik ben...

  Before- Zooo interessant, die verf!

Geef de baby wat verf ter beschikking en laat het gewoon begaan. Althans, dat hebben wij hier gedaan.
Niet moeilijk, maar ik raad je aan om het te maken op een moment dat je wel tegen een stootje kan ;-) Zéker als je zo'n hevige mie hebt als ons Ella!

 Damage control...

Ik zeg het, niét aan beginnen als je zelf al moe bent of eigenlijk geen goesting in rommel hebt. "Snel even afspoelen in bad" was toch niet zo heel simpel, zo'n kindje blijft namelijk niet gewoon zitten om te wachten tot mama klaar is met afspoelen. Ik hing dus zelf ook goed vol. Ohja, en je hebt best ook assistentie bij de hand! Die ook vuil mag worden ;-)

After!

Een heel leuk cadeautje en een heel leuke herinnering voor jezelf ook. Baby's eerste schilderijtje!


Dit is het voorbeeldje dat in onze bureau hangt (en een kleine sneakpeak in de bureau!). Ik liet Ella drie canvassen doen: één voor elk van de grootouderparen en één voor onszelf als eeuwige herinnering aan dit stresserende! leuke knutseltje!

Klik hier voor deel 2: chocolade-cadeautjes
Klik hier voor deel 1: haakcadeautjes

6 opmerkingen:

 1. Zalig! Met Moederdag maakte ik een canvasje voor de grootmoeders. Gewoon een hand- en voetafdrukje van Elliot, maar mán, wat was dat moeilijk! Vooral omdat hij toen nog geen 3 maanden was of zo, en hij dus nog steeds vuisten maakte. Haha. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee! En zo herkenbaar: die vader die al alles heeft of het anders gewoon zelf koopt.
  Dat kunstwerkje ziet er trouwens erg tof uit! Iets om te onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kunstwerkje! Ik hoop dat ze weer lekker schoongeworden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my goodness! The pictue of bath paint...so cute! She is getting so big. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet inderdaad goed uitgeslapen zijn om eraan te beginnen maar het resultaat mag er zijn! Mooie en originele geschenken weeral... En de link ga ik ook eens uitpluizen, lijkt me interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt Evelien! t Schilderijtje is heel leuk, en het badzout ruikt supergoed! Liefs,
  N&B

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...