maandag 5 januari 2015

2015 - Een jaar om van te genieten

Welkom in 2015!!

Aaah wat geniet ik van het gevoel van nieuwigheid. Een nieuw boek, een nieuw jaar, een nieuw to do lijstje, een nieuwe dag, een nieuwe agenda,... ik hou van de schone lei die de nieuwigheid biedt! En ik hou van lijstjes. Yes, lijstjes.

En toch kies ik niet voor een lijstje met voornemens (hoewel ik dat ook wel heb) maar belangrijker is het woord of thema waar ik dit jaar voor wil gaan! En met dank aan den Donald afgelopen zondag heb ik mijn thema gevonden
GENIETEN

Ik ben een echte "type-A personality". Altijd bezig, altijd vanalles en nog wat aan't regelen, en ik kan niet wachten tot ik met het volgende kan beginnen. Plannen, uitdenken, opzoeken, weten. Voorwaarts, mars!

Toen ik zwanger was van Ella was dat 9 maanden een hel (allez, zo'n beetje toch hè) - wachten, wachten en nog eens w.a.c.h.t.e.n.n.n.n.... Ik zocht alle mogelijke kwaaltjes op, onderzocht wat wél en niét goed is tijdens een bevalling, en ik begon al na te denken over waar dat kind dan naar't school moest gaan als het dan eindelijk geboren was en groot genoeg was enzo. Maar ondertussen kon ik toch alleen maar wachten. Frustrerend!

Gelukkig was niet álles slecht hè ;-)
Met dank aan Mrs. Mather voor de fotoshoot!

Geen enkele controle, niets dat je kan "doen". Vreselijk! En toen was ze er ineens. Alsof het onverwachts en plots kwam, veranderde ze mijn hele leven. Alles ging wat langzamer en ik moest leren om niet steeds te geven-geven-geven maar om ook af en toe los te laten en mezelf de toestemming te geven om te ontspannen. Ik moest leren dat de papa dat kind ook best af en toe eten kan geven en dat ze dan zelfs beter eet. En ze is ook nog niet verdronken in al de badjes die de papa haar geeft. Integendeel, met papa is badjestijd super-dikke-fun. Komt dat tegen!! 

 Awesome Daddy!

Ik wil alles te goed doen. Onder het motto dat wat je zelf doet, dat je dat béter doet - toch? Niet dus!
Ik leer steeds meer mijn kritische houding afleggen en te luisteren naar wat andere mensen voorstellen. En dat loont! Ik draag terwijl ik dit typ een jurkje dat ik zelf nooit zou hebben durven passen, omdat een vriendin mij zei dat het ge-wel-dig zou zijn - en ik luisterde. Mijn keuken is op een weekend tijd ineens véél fancier omdat mijn schoonpapa zei dat hij een afkasting wilde maken omdat dat veel beter ging zijn. Ik zit een avondje te niksen (allez, kom, te bloggen) omdat den echtgenoot zei dat ik moést zitten op de zetel.

En dat doet deugd. Ik kreeg heel het weekend complimentjes op het jurkje, ik zit eindelijk eens lekker te ontspannen en kan ondertussen ook over mijn schouder kijken naar de transformatie in de keuken. Kak, ik weet het niét altijd beter. Of misschien juist: YES, ik wéét het niet altijd beter!!

Tegenwoordig trek ik alleen nog maar foto's met instagram, boeee!
Om te volgen, zoek op: Evelieens

Dit jaar ga ik dus loslaten. Loslaten en genieten! Genieten van mijn prachtige, lieve deugniete-dochter. Van mijn geweldige echtgenoot die zelf wél zo goed kan genieten. Van de goede raad van andere mensen. En ook van wie ik zelf ben, want ondanks het stresskip-gedeelte ben ik toch stiekem ook best wel tof ;-)

Als er dit jaar (zo-God-het-belieft uiteraard) weer 20 kilo's buik bijkomen, dan ga ik genieten van het zwanger zijn. Van het leven dat zo *poef* ineens er is. Want het is niet vanzelfsprekend en ik kan er toch niets aan verhelpen, hoe ik mij ook voel.

Ik ga genieten van de rommel in huis, want dat betekent dat er geleefd en gewerkt wordt. Ik ga genieten van de kruimels op de vloer want dat betekent dat mijn dochter rondloopt en eet en mijn dag opfleurt.

Ik ga genieten.
Een prima voornemen om het jaar mee te beginnen, toch?

5 opmerkingen:

 1. Schoontje. Zou ik ook aan mijn voornemens moeten toevoegen. :) Het is zo gemakkelijk om jezelf voorbij te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit vind ik nu echt een prachtig voornemen! En ik herken mij zo in wat je hier schrijft over jezelf. Maar dat hadden wij eerder al vastgesteld hé, dat wij vrij gelijkaardig zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I know! Ik had nog een hele alinea geschreven maar ik moest teveel aan jou denken en dan werd ik emotioneel. Toppie... Als je mijn zus was zou ik even veel meevoelen als ik nu doe!
   We gaan ervoor Joke! Te beginnen met lasagna, mystery cookies en je verjaardagscadeau ;-)

   Verwijderen
 3. Ahhh je bent een schatje! Ik kijk er echt al naar uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar weeral... Bij een tweede gaat dat iets makkelijke dat loslaten vind ik toch. De tweede keer weet je het al dat de papa het ook wel kan. Oké, hij doet het anders dan de mama waarschijnlijk maar daarom niet minder goed :-)
  Een super voornemen, echt waar, ik hoop dat het je lukt!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...