maandag 1 december 2014

Seg, wat doé jij nu eigenlijk?!

Er zijn superveel mensen die zich afvragen wat ik zoal doe op een dag en ik heb eigenlijk nooit een goed antwoord. Mijn dagen zijn altijd anders, en ja, wat doé ik eigenlijk juist?? Soms doe ik keiveel, soms iets minder... Een beetje zoals de meeste mensen waarschijnlijk. Maar in elk geval, ik heb vorige maandag speciaal voor jullie nieuwsgierigaards eens bijgehouden wat ik die dag deed - voor alle mensen die zo'n dingen interessant vinden (including me!)

6u27: Met moeite word ik een beetje wakker van een huiltje in de verte. Een half uur geleden zat ik nog te voeden in Ella's kamertje en ik was net weer lekker in slaap gevallen dus wakker worden is even moeilijk. De liefste echtgenoot biedt aan om de foempie te gaan halen en daar zeg ik geen nee tegen!

Een huilerig foempie... Dat geen mamamelkje wil, nee, ze wil gewoon héél hard wenen en krijsen. Mijn gedachten gaan razendsnel: oorontsteking? Tandjes? Keelontsteking? Iets véél véél ergers?? STOP! Het is nog veel te vroeg om die moederzorgen toe te laten.
Het lijkt al beter te gaan als ze ontdekt dat papa ook nog even blijft liggen. Een paar rake meppen op z'n neus verder en ze voelt zich precies al wat beter. Arme papa ;-)

foto via instagram (om te volgen, zoek op: Evelieens)

7u30: De papa staat op en de foempie ligt stilletjes in mijn armen weg te dommelen. Ik zie haar oogjes dichtvallen en dan sta ik voor een dilemma: blijf ik liggen met mijn kleine meisje in mijn armen? Of sta ik toch maar op en leg ik haar in haar bedje zodat ik nog even mijn allerliefste kan zien en snel in de douche kan springen? Ik kies voor het laatste want het zal wel een drukke dag worden. Gisterenavond kwamen we thuis van een weekendje Limburg bij mijn ouders en de was en rommel moeten opgeruimd worden, liefst voordat er een bijna-tien-maandertje in gaat graaien.


8u15: Jeff is weg, ik ben proper, mijn ontbijtje is op en ik begin aan mijn voormiddagtaken: de luiertjes vouwen, de was en rommel van het afgelopen weekend opruimen, bed opmaken, ... Ook even door de foto's van het afgelopen weekend zodat ik weet wat ik kan gebruiken voor de blog. Mijn zus was jarig en ik maakte taart! Ik begin al aan de blogpost van woensdag want Ella slaapt langer dan verwacht, woohoow!9u20: Ik hoor een klein meisje brabbelen! Geen geween of geroep, gewoon vrolijk gebrabbel. Yes! Een vrolijke baby is een vrolijke mama :-) Geen spoortje meer van het verdriet van een paar uur tevoren. Tiens, zijn we trouwens echt al drie uur verder sinds mijn dag begon?! Time flies...
Baby verversen en aankleden onder een heleboel ondeugend gegieber. Het belooft een leuke dag te worden als ze zo vrolijk is! Ik maak een ontbijtje voor Ella met wat fruit en drink er zelf nog een lekker theetje bij.

10u15: Het zonnetje schijnt en alles gaat oppietoppie! Ik ga nog snel even door mijn boodschappenlijstje en de menuplanning die ik gisteren maakte om zeker te zijn dat ik niets vergeten ben op te schrijven en dan vertrekken we samen richting Aldi.
Ze is weer op dreef, die dochter van mij... Zwaaien naar de mensen en iedereen charmeren :-)

11u15: In de auto naar huis is Ella een klein beetje minder charmant en hoor ik dat het dringend tijd is voor een dutje. Nog snel een beetje mamamelk zodat ze al half slaapt en hop, beddeke in. Dan kan ik in alle rust de boodschappen uitpakken, een koffietje drinken en al een vroege lunch opsmikkelen. En aangezien Ella nog lekker slaapt ga ik wat verder werken aan mijn DIY Christmas projectjes! Ik ben zo slim geweest om twee enorme projecten te beginnen en elke vrije minuut gaat daar nu naartoe. Hopelijk krijg ik het nog af tegen Kerst...

Haak-haak-haak

13u: Amai, dat was een goed dutje. Ella'tje is weer helemaal wakker en bijna klaar om te spelen - eerst nog wat brandstof in dat lijfje stoppen: een boterhammetje met perenstroop. Heerlijk kliederen en af en toe een slokje van mama's (koude) appelthee. Mét rietje, uiteraard.


Ondertussen laat Ella zien waar de lamp is en wat er allemaal op de keukenkast hangt... Een heel verhaal komt er uit dat kleine mondje! Na het eten ruim ik alle rommel op en neem ik eens de tijd om de plakkerige stukjes eten op de grond goed op te kuisen - tot jolijt van de dochter die denkt dat ik paardje speel ;-) Ze probeert op mijn rug te klimmen en zodra ze ziet dat ik verder probeer te poetsen klimt ze naar mijn nek om daar al gieberend mij helemaal vol te kwijlen. Speelvogel :-)

14u: Hèhè, éindelijk even alleen spelen! Terwijl Ella in haar parkje (of box voor de Nederlanders) zit/staat/springt/... heb ik even tijd om de bureau verder op te ruimen. De renovatie van de bureau was één van de geplande huisprojectjes maar toen bleek onverwachts dat onze kelder vochtig was en dat alle (écht álle) dozen weg moesten en nagekeken moesten worden op schimmel en nattigheid. Zucht... Die dozen kwamen in onze bureau terecht en langzaam maar zeker gaan we er nu doorheen tot alles opnieuw georganiseerd en ordelijk is. Leuk, verbouwingen!


Na een klein half uurtje geeft Ella aan dat ze genoeg alleen gespeeld heeft en dan gaan we samen boekjes lezen. Eén van haar favoriete bezigheden! En maar babbelen tegen de koetjes (die doen van moeee) en de eendjes en de hondjes. Zot van lezen en zot van diertjes - een beetje gelijk de mama!

14u50: ze begint precies toch wel moe te worden want de boekjes worden in het rond gegooid met een heleboel gejammer en geroep. Pamper verversen, mamamelkje en hop, weer beddeke in!

15u: Even snel de patatjes voor vanavond al prepareren zodat ik daar niet meer aan moet denken als Ella wakker is. Nog een paar blogjes lezen, wat reacties beantwoorden en checken wat ik nog ga schrijven vandaag. En dan ga ik naar buiten want het is zo'n prachtig weer! Een kwartiertje onkruid van het paadje verwijderen en de tuin inspecteren. Het konijn is content met de extra aandacht en ik met de extra zuurstof. Als het zo mooi blijft, ga ik sebiet wandelen - dat zal Ella leuk vinden! 

17u: Ella is wakker, weeral na zo'n lange dut. Er zit dus ook geen wandelingetje meer in want de papa zit al op de trein en is over een klein half uurtje thuis. Ella is ook niet in the mood, nee, ze is boos. Of gefrustreerd. Of weet-ik-veel wat zo'n tienmaandertje is... Gelukkig helpt een beetje mamamelk altijd tegen die buien en na een paar minuutjes zit ze weer tevreden te spelen. Lang leve de borstvoeding :-)


Ik heb in mijn pauzetje ook nog verder gewerkt aan één van de kerstprojectjes. Als ik morgen nog eens zo goed kan verderwerken dan is het misschien wel af tegen het eind van de week!
Terwijl Ella weer een boekje te pakken heeft (en even later ook mama's boeken, grrr), dek ik snel de tafel en ruim de laatste speeltjes op zodat het toch een beetje ordelijk is als de liefste thuiskomt. Nog een blik in de spiegel, een kam door mijn haar en we kunnen de papa opwachten. Het lievelingsmoment van Ella :-)

18u: de trein van papa had wat vertraging dus Ella is een beetje gefrustreerd als hij eindelijk binnenstapt. Maar wél heel blij, as usual. Terwijl vader en dochter door de kamer dansen op Elly en Rikkert muziek, maak ik snel de rest van het eten: gebakken patatjes, hamburgers en een slaatje. Ella krijgt spinaziepuree maar wil eigenlijk niet eten, hoewel het wél een favorietje is van haar. Tsja... Ik denk dat er toch iets niet helemaal in de haak is: weinig willen eten, veel gekrijs en veel geslaap.

18u50: Badtijd! Het eerste wat ze doet is een drolletje in't bad doen. Tof... Al het water eruit, nieuw water erin en spelen maar! Meestal is het badje quality time met de papa maar vandaag doe ik het want we krijgen nog bezoek dus de papa gaat alvast wat afwassen. Als ik Ella uit bad haal gaat het héél even goed en dan begint ze ineens te schreeuwen. Ik zie dat ze gewoon moe is en probeer dus in een sneltempo haar om te kleden, pfoe! Mijn arme hoofd!

19u15: Ella en ik kruipen gezellig samen in de schommelstoel op haar kamertje en ik zie hoe ze rustig wordt terwijl ze drinkt. Echt, die borstvoeding is zo'n gemak voor ons! Ik kan haar even later gewoon in bed leggen en weggaan, woohoow! Nog even rust voor het bezoek komt.

19u30: ons bezoek is er, de schoonouders komen elke maandagavond langs om bij te praten en samen te bidden. Heel gezellig! Tegen 21u zijn ze weg en genieten Jeff en ik van wat tijd alleen. Jeff zit te schaken en ik lees nog wat blogjes. Tegen 22u liggen we in bed want... mijn "dag" met Ella is nog niet voorbij.

Om 2u20 en om 5u40 mag ik er weer uit voor een voedingske. Gelukkig niet te lang en ze slaapt meteen weer verder. En om 6u20 begint mijn volgende dag alweer!

Dit was een dag met twee lange dutjes en dus veel tijd voor huishouden en projectjes. Meestal is het twee keer een dutje van een uurtje. En meestal wandelen we ook nog een beetje ;-) 
Hopelijk was het interessant om eens een dagje mee te volgen wat ik allemaal doe! 

5 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik heb dat altijd graag gelezen, zo van die day in the life posts. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook :)
   En ook wel grappig om het zelf eens bij te houden! Misschien doe ik het wel vaker als ons ritme wat verandert!

   Verwijderen
 2. Je hebt het precies nog drukker, dan de werkende mama's! :)
  Ik was een jaartje thuisblijfmama en mis af en toe toch die heerlijke momenten waarop alles mag en niets moet... Geniet van die mooie momenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vroeg me al af of kiennies dat doen, drollekes in bad. blijkbaar wel dus. onze Arthur deed het nog nooit, oef. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die vraag ook al zo vaak gekregen... Veel mensen denken dat thuis zijn vervelend of saai is maar dat is het absoluut niet! Bij momenten is het zelfs enorm druk vind ik. Ik heb ervoor gekozen dit schooljaar parttime te werken omdat ik het anders ook niet combineerbaar zie.
  Ik ben blij om te lezen dat het ook bij andere mama's zo is. En ik ben ook blij om te lezen dat het niet bij mij alleen is dat de borstvoeding nog steeds zo'n grote bron van troost is :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...