maandag 15 december 2014

Een rozig granny square dekentje

Ella's blauwe dekentje is maar blauw en stiekem (of misschien niet zo stiekem, haha!) ben ik echt wel een roze-meisjes-mama. Dus maakte ik voor de geboorte van Emanuella nog een tweede (roze!) dekentje dat ook wat groter is dan het blauwe.


Toen ik begon had ik nog minder dan twee maanden voordat de uitgerekende datum er aan kwam dus ik bleef gewoon bij mijn vertrouwde granny squares. Qua kleuren ging ik voor 2 kleurencombinaties: rood-roze en paars-roze. Doordat de beide combinaties roze bevatten, blijft het toch een mooi geheel.
Het dekentje bestaat in totaal uit 56 vierkantjes.


Om de squares aan elkaar te bevestigen koos ik een hele mooie techniek, de "five-chain flat braid" techniek. Een filmpje met instructies vind je hier. Ik vind het heel makkelijk en ook niet zo arbeidsintensief. Het effect is wel echt bijzonder!


Op de foto's zie je het niet zo goed maar ik gebruikte voor het vastmaken van de vierkantjes een witte wol met glinstertjes in, verkrijgbaar bij de Zeeman. Het is zo een wol met een beetje een draai erin.


De grootte is ook groot genoeg om het over je benen te leggen tijdens het TV-kijken - ideaal ;-)
Het is ook een goede grootte voor in het kinderbedje, terwijl het blauwe dekentje toch eerder in de babywieg past.

Ik vind het echt een dekentje om te koesteren!
Wat vinden jullie er van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...