dinsdag 30 december 2014

Merci 2014, u was goed voor ons!

Een woord of thema kiezen voor het nieuwe jaar.  Daar gaat één van de eerste blogpostjes van 2015 over gaan. Ik merk dat ik veel beter en doelbewuster "leef" als ik mij op één ding focus.

Het is helemaal geen nieuw concept en hoewel ik het dit afgelopen jaar niet "bewust" zo gekozen heb (bijna 9 maanden zwanger en ik voelde mij als een aangespoelde walrus, geloof mij dan wil je gewoon nérgens meer aan denken!) was er toch ook wel een thema voor 2014. Dat thema was uiteraard "Ella". Of misschien eerder "Mama-worden".

© Sophie Sebrechts

Wachten op het moment dat Ella klaar was om te komen, de geboorte van haar en tegelijkertijd de geboorte van mijn nieuwe rol als mama, de eerste dagen, de eerste maanden... Zoeken naar de beste manier om iets te doen, de beste keuzes om haar groot te brengen. Worstelen met diezelfde keuzes en met de meningen van andere mensen. En dat leidde tot een zoektocht naar wie ik zelf ben en wil zijn. Als mama, als echtgenote en ook gewoon als mens. Daar draaide echt héél mijn jaar om en eigenlijk was er niet veel ruimte over in mijn hoofd om andere dingen te doen.

Ok, ik ben ook wel afgestudeerd in 2014 - maar hoewel ik dat altijd als een enorm groot moment zag om naar uit te kijken, verbleekte het nogal bij de geboorte van Emanuella. We zijn niet eens naar de afstudeerplechtigheid geweest. En hoewel ik het een beetje jammer vind, doet het mij véél minder dan je misschien zou denken. Maar toch, 2014 was dus ook het jaar dat ik mij "master of arts in de bedrijfscommunicatie" mocht beginnen noemen. Oeh, en afgestudeerd weddingplanner ook ;-)

 Vermoeiend werkje, die thesis... Hèhè!

Ik ben dit jaar meer (en bewuster) gaan koken, gaan zoeken naar mijn hobby's en ik heb nieuwe vriendinnen leren kennen. Ik ben echt gaan beseffen dat ik een paar pareltjes heb zitten tussen mijn oude én nieuwe vriendinnen. Zij die mij begrijpen, en mij laten zagen als ik nood heb aan even te zagen over het leven. Die zelf iets laten horen als ik te weinig van mij laat horen (heel belangrijk als je hoofd op ontploffen staat omdat je hele leven verandert!). Ik ben dat gaan beseffen en ook enorm gaan appreciëren.

En ik heb ook geleerd dat de beste vriendin waar ik altijd zo naar op zoek was in mijn tienerjaren, gewoon altijd al voor mijn neus zat: mijn eigenste mama! Ik betrap mezelf er zelfs op dat ik al eens durf te janken bij de gedachte dat ze er ooit niet meer gaat zijn. Niet dat ze al zo oud is, hè mama? ;-)
Ook dat is een beetje "mama-worden" denk ik...

Mijn 2 BFF's for life!
© Sophie Sebrechts

Ik heb gemerkt dat ik een enorme passie kreeg voor andere jonge mama's. Mama's die net als ik zoekende zijn. Ik wil er voor hen zijn en met hen zijn, zonder oordelen. Jawel, in mijn bijzijn is het niet zo slim om te zagen tegen een hoogzwangere vrouw of om kwaad te kijken als er een baby teveel lawaai maakt, bij deze zijde gewaarschuwd!

Want mama's behoren tot de belangrijkste bouwstenen van onze maatschappij. Of ze nu gaan werken, thuisblijven of allebei. Of ze nu flesvoeding of borstvoeding of frieten of enkel rauwe groenten geven - mama's zijn zo zo zo waardevol. No offense voor de papa's trouwens ;-)

Maar in elk geval... 2014 was goed voor mij! Zeer goed zelfs... Een jaar om met veel plezier aan terug te denken. En dan nu... op naar 2015! Ik ben eens benieuwd!!!To be continued... ;-)


5 opmerkingen:

 1. Dan wens ik je een minstens even fijn 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je een zalig 2015. Moge het een jaar worden zonder al te veel zorgen. Geniet van je gezinnetje, je familie, je vriendinnen ( en vrienden) en laat ons af en toe nog eens genieten van je blogjes. Veel geluk bij alles wat je onderneemt!
  Dikke zoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai! Afgestudeerd en mama geworden, klinkt inderdaad als een goed jaar! Hopelijk wordt 2015 minstens even goed en misschien zelfs nog beter! Gelukkig nieuwjaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel mooi begin van en prachtig jaar gewenst Evelien!
  En binnenkort doen we een Ikea date hé :p

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...