dinsdag 9 december 2014

DIY Winterkrans

Een leuke DIY voor deze wintermaanden: een krans voor aan de deur, oftewel een "wreath" zoals de Engelstalige mensen dat zeggen :-)

Ik vind dat zalig om zo op Pinterest al die foto's van de seizoensgebonden kransen te zien en het geeft mij altijd zo'n geweldig "thuis"-gevoel. Natuurlijk kan je er supermooie (en zelfs goedkope, Action-baby!!) kopen maar ik wilde mij eens wagen aan een home-made krans.

Een tripje naar den Action voor de nodige prulletjes en hoppa!

Wat heb je nodig?
- Een krans, vaneigenst... je kan er supermooie kopen van riet of een gewone van stro zoals ik deed.
- Als je een "niet zo mooie" basiskrans kiest, zorg dan voor een mooi lint als basis om op te werken. Zorg dat je genoeg lint hebt liggen want het is wat moeilijk om middenin te stoppen!
- Versiersels! Je kan echt vanalles kiezen maar ik koos voor mos, bloemen (aaahja want ik ben een bloemenlover en de mensen in de straat zullen het geweten hebben!), dennenappeltjes, rode sterretjes en rode besjes
- Een lijmpistool en lijmpatronen - heel goedkoop te verkrijgen bij de Action!


Ik beloof dat ik niet gesponsord wordt door de Action ;-)
Jammer genoeg, hah!


Hoe maak je het?
In geval van de basiskrans met stro moet je eerst de krans bedekken met een mooi lint. Ik ging voor een lichte "burlap" kleur voor een zacht effect. Zet een paar bollekes lijm op de krans en draai je lint errond. Ga zo verder tot heel de krans bedekt is. Knip het lint niet zomaar af! Je moet op het einde nog een lus overhouden om de krans op te hangen.

Ik koos als focus punt twee mooie bloemen. Die maak je eerst vast op het lint zodat dat zeker goed staat. Gebruik hiervoor genoeg lijm want de bloemen zijn wat zwaarder!Vervolgens heb ik de rest van de krans versierd met stukjes mos en daarop dan de sterretjes, dennenappeltjes en rode besjes gezet.

Als kers(t) op de taart heb ik ten slotte op de lus een extra sterretje gelijmd.Tadaa! Een half uurtje werk en nog geen 10 euro kosten verder en er hangt een prachtige krans aan mijn voordeur!


Als je de sterretjes achterwege laat dan lijkt het wel een herfstkrans maar bon... Rood, groen, sterretjes = Kerst = winter! Nah!

Volgend jaar ga ik misschien voor iets als deze:


Veel te veel keuze! 

Heb je zelf al eens een voordeurkrans gemaakt?

7 opmerkingen:

 1. Naast samen hondjes opleiden moeten we misschien ook eens samen knutselen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ABSOLUUT!! :D
   Ik hoop trouwens zooooo hard dat we in binnekort met dat eerste kunnen beginnen ;-)

   Verwijderen
 2. Super mooi gedaan! Wegens dat ik daar zelf niet al te veel geduld voor heb, heb ik nog nooit zo'n kerst-krans zelf gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfoee zoveel geduld heb je niet nodig hoor haha :D het gaat best snel! Ook omdat dat lijmpistool best snel gaat hihi...

   Verwijderen
  2. Ik werk ook met een lijmpistool! Heerlijk werken! Ik kocht vandaag nog nieuwe patronen in de Action!
   Ik kreeg vandaag ook prive-les in Eurotuin!
   Ik maakte ook een krans maar heb nog geen foto's genomen.

   Verwijderen
  3. Oh zeker doen, ik ben benieuwd! En privéles, amai seg :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb dit jaar wel een krans gekocht, maar nog niet bedacht hoe ik het ga decoreren. Misschien projectje voor volgend jaar. wel slim om even op pinterest inspiratie op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...