maandag 10 november 2014

Ella's blauwe dekentje

Ik heb het al eens gezegd, ik vond dat hele zwanger zijn niet zo echt tof. Een van de redenen is dat ik er echt enorm, enorm, enorm zenuwachtig van werd! Zoveel dat er mis kan lopen, de vervelende kwaaltjes en 9 maanden lang wéten dat er iets staat te gebeuren maar alleen maar kunnen wachten en wachten en nog eens wachten. Je zou voor minder zenuwachtig worden!

Exact een jaar geleden!

Ongeveer een jaar geleden had ik nog steeds een dikke 3 maand te gaan en besloot ik dat het tijd werd voor bezigheidstherapie. Een vriendin van mij stond op bevallen en ik wilde haar een handgemaakt cadeautje geven waarvan ze zou weten dat het écht met liefde gemaakt was. En toen begon ik dus te haken. Ik had nog nooit een haaknaald in mijn bezit gehad en niemand om het mij te leren -- insert den Action en Youtube! Youtube leerde mij de granny square en I loved it ever since!

Mijn aller-allereerste haakwerkje voor de prachtige Ilyana!

Maar deze post gaat eigenlijk over één van de dekentjes die ik voor Emanuella maakte. Ik maakte er twee in die periode maar tot nu toe gebruikten we er voornamelijk één voor thuis (de ander voor in de buggy) en stiekem heb ik er nu pas de tijd voor gevonden om het af te werken!


Het is, jawel, een gigantische blauwe granny square! Mijn ander dekentje is roze, paars, rood en wit en Jeff vond dat het toch ook wel iétsje stoerder mocht, vandaar dus de keuze voor blauw. Achteraf kreeg ik spijt (what can I say, ik hou van roze!) en ontstond het plan om het wel te vervrouwelijken met roze bloemetjes en dat heb ik nu dus ein-de-lijk gedaan!


De basis is gewoon een enorme granny square. Ik ben blijven haken tot ik dacht dat het dekentje groot genoeg was om mijn babytje helemaal en mij gedeeltelijk te bedekken als ik met haar in de schommelstoel zou zitten. Uiteindelijk is het ongeveer 82cm op 82cm geworden.


Ik heb er een snel en eenvoudig boordje op gezet van single crochets (geen idee hoe de Nederlandse termen zijn!) en dan naar een patroon voor een grote en een kleine bloem gezocht.

Het kleine bloempje vond ik hier en was niet zo moeilijk te maken. De grotere bloem vond ik hier en het was ietsje meer nadenken over hoe de Nederlandse termen vertaald moeten worden naar mijn gekende Engelse, maar uiteindelijk was het niet zo moeilijk én zeer impressive :-)


We gebruikten dit dekentje in het begin voornamelijk als deken in Ella's bedje, het parkje en de draagmand. Nu ligt ze bijna nooit stil dus is het meer als reservedekentje voor in de auto of in de buggy. Of voor mezelf om mijn knietjes warm te houden ;-)

Als je zelf ook graag creatief bezig bent, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Elaba! Dat is een hobbymarkt die georganiseerd wordt door een vriendin en die binnenkort (ofja, binnenkort...) doorgaat hier in de buurt. Misschien komen we elkaar daar tegen? :-)

Als je zelf haakt of breit en blogt, laat dan zeker je blogadres achter hieronder! Ik heb een beetje nieuwe inspiratie nodig! Met de winter in aantocht begin ik goesting te krijgen in wol :-)

1 opmerking:

  1. Oh, ik ben sinds gisteren weer (heeeeel op 't gemak :)) begonnen aan mijn gigantische granny square. Ik ben benieuwd wanneer dat monster ooit af zal zijn, haha.

    Trouwens, een single crochet, kweeni, zou dat geen "losse" zijn? Ziet er alleszins zo uit. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...