woensdag 26 november 2014

A piece of cake voor de zus!

Mijn zusje is vandaag jarig!! 21 jaar al... 

In mijn hoofd is ze nog steeds dat kleine vrolijke knolleke van 4 jaar oud... Toen mijn mama vroeg of ik voor het verjaardagsfeestje een taart wilde maken, wist ik meteen dat het iets speciaals moest worden. 21, mijn enige zus, taart. Mjammie!Mama haalde enkele dingen aan die ze graag lust (frambozen, cocos en witte chocolade) en die heb ik mits een beetje denkwerk gewoon samengesmeten en gelukkig was het lekker!


Qua vorm besloot ik voor een ombre petalfrosting te gaan. Op Pinterest zag ik al enkele ombre taarten voorbijkomen (ombre = dat de kleur geleidelijk aan van wit naar een andere kleur gaat) en mijn zusje is denk ik degene die zo'n dingen het meest apprecieert. Ook de "petaltechniek" wilde ik graag eens uitproberen. Dat is dat je een soort van bloemblaadjes of druppels creëert. Veel werk maar wel mooi en ik vond het zo bij de zus passen!

Het resultaat was één van mijn mooiere en lekkerdere taarten, al zeg ik het zelf ;-)


Receptje voor de cake:
250g boter, 150 witte suiker, 100g donkerbruine suiker, 5 eieren, 250g zelfrijzende bloem, een theelepeltje baking soda, een beetje bitter-amandel-extract.
Dit 2x maken in een springvorm van 24cm voor deze hoogte (45 min/175°C). Je snijdt elke cake in twee lagen en hebt uiteindelijk dus 4 lagen. Goed laten afkoelen voor je de frosting er op doet!

Receptje voor de frosting: 
Witte ganache (600g witte chocolade + 600ml room samen smelten au bain marie en laten afkoelen), 750g zachte boter, 350g cocospoeder.
Smeer de frosting dun tussen elke laag en doe er dan wat frambozen tussen. Diepvriesframbozen laten ontdooien werkt het beste! Smeer ook wat frosting op de onderkant van de volgende laag zodat de frambozen niet teveel in de cake zelf trekken.
Heel de cake plamuren met de frosting tot je een crumb-coat hebt, zoals dat dan noemt. Een dunne, egale laag waarop je dan verder kan werken voor de uiteindelijke decoratiefrosting. Zet even in de frigo zodat de crumb coat wat kan verstijven. Dan werkt de mooie frosting beter.


De techniek voor de petalfrosting heb ik gewoon opgezocht op de Youtubes en met de hulp van dit filmpje uitgeprobeerd.Happy birthday zusje :-)
Can't wait to some day make your wedding cake ;-)

3 opmerkingen:

 1. Ik zei het al op Instagram, maar hier nu nog eens. Wow, ziet er echt super uit! :) Ik wou dat ik mijn scherm kon opeten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat ziet er schitterend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die taart ziet er heerlijk uit! Dat wil ik ook wel eens proberen... Ooit :)
  Die petalfrosting ziet er ook schitterend uit en dat met een YouTube filmpje, chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...