vrijdag 3 oktober 2014

Pasta met véél look en véél kaas

Pfoeee wat een week!
Ella was verkouden en haar tweede tandje zat te duwen. Dat betekent dat ik mijn armen bijna geen moment voor mezelf had want ze wilde mama en alléén mama en niet sebiet maar núúú!! Tel daar nog eens bij dat ik zelf ook verkouden was en dat ik moeeee ben en met mijn gedachten bij een nieuw en überspannend project zat en tadaa, het was gewoon een zware en emotionele week ten huize Mamzella ;-)

Maar ik heb toch nog een nieuw receptje uitgeprobeerd dat ik graag wil delen want het is superlekker! Koken is mijn me-time! Dus in de zeldzame momentjes deze week dat Ella sliep of dat de Jeff er voor zorgde, heb ik er toch van genoten.


Bij het receptje van deze week zal je misschien wel even moeten plannen wanneer je het maakt want er zit look in... véél look. Maar look is lekker en gezond, dus voor een avondje thuiszitten is dit een superlekker en supersnel gerechtje!

Wat heb je nodig?
* 1 bol look (yep, een hele bol)
* Een beetje olijfolie
* Een pakje ricotta-kaas (250g)
* Pasta naargelang het aantal personen, ik maak meestal ongeveer 250g en dan hebben we nog een ruime portie voor de volgende dag als tussendoortje.
* Kerstomaten of cocktailtomaten (dus niet al te grote tomaten), 1 bakje
* Iets minder dan een half pak verse spinazie, ongeveer 200-250g
* Parmesaanse kaas naar smaak. Ik gebruik een volledig pakske van de Aldi (100g)
* Peper, zout - eventueel wat currypoeder of paprikapoeder of chillipepertjes

Hoe maak je het?
1. Eerst gaan we de look voorbereiden: Snij de kop van een bol look eraf (zie foto). De teentjes zijn nu zichtbaar maar nog in de bol zelf. Plaats de bol in een kommetje, giet er wat olijfolie over - ongeveer een eetlepel ofzo - zet een bord bovenop je kommetje en zet 2x1minuut in de microgolfoven. De look is nu zacht en gaar en vooral héél warm dus laat even afkoelen.


2. Snij ondertussen de tomaatjes in de helft (kerstomaat) of in vier (cocktailtomaat) en was en droog de spinazie.

3. Kook je pasta naar keuze in gezouten water met een goeie scheut olijfolie. Ik had nog een pak fancy schmancy pasta uit de italiaanse week van den Aldi - perfect! Voor je de pasta afgiet neem je ongeveer 200ml kookwater (ik neem gewoon 1-1,5 pollepel) en zet aan de kant voor bij de saus. Giet je pasta af en als het water weg is giet je de pasta weer in de kookpot (maar zet het vuur wel af hè).


4. Peuter de look los en pers ze uit in een kom. Doe hier de ricotta bij, het kookwater en kruid met peper en zout. Ik doe er ook een beetje curry, paprikapoeder en chillipeper bij maar dat is volledig optioneel natuurlijk, wij houden hier wel van kruiden. Blijf roeren tot je een mooi gladde saus hebt

5. Voeg de spinazie, de tomaatjes en de saus toe aan de kookpot en roer goed. Het vuur hoeft nu niet meer op te staan, de warmte van de pasta en de kookpot zijn voldoende. De spinazie zal hierdoor wat slinken en de groentjes worden vanzelf wat warm. Proef even en kruid bij indien nodig (vooral met peper en zout dan he).

6. En tot slot (de beste stap!) voeg een goede geut parmesaanse kaas toe. Mmmm... You can never have too much cheese!! Mijn excuses voor de lactose-intolerante mensen trouwens, ik kook vaak met kaas!


Mjammie!! Dit is vooral lekker voor mensen die graag look lusten (obviously) of gewoon kaasliefhebbers zijn. Het is ook een vegetarisch receptje maar je kan natuurlijk altijd wat lekkere italiaanse worst in stukjes snijden, opbakken en toevoegen of eventueel wat kippenreepjes of zelfs spekjes ofzo. Volgens mij zijn geroosterde pijnboompitten ook een superlekkere toevoeging!
 Koken is altijd een beetje experimenteren vind ik :-)

Je kan dit gewoon zo warm eten of bijvoorbeeld koud serveren als pastasalade op een barbeque.

Enjoy!

1 opmerking:

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...