dinsdag 28 oktober 2014

De 9 maanden mijlpaal!

Negen maanden is ons kleintje al!! Dat betekent dat ze al even lang uit mijn buik is als dat ze erin zat. En dat doet toch wel iets met een mama...

Als ik rondvraag doe bij andere mama's dan zeggen er velen dat ze beginnen nadenken over een tweede kindje tussen de 6 en 12 maanden na de geboorte van hun eerste spruit. Het lijkt alsof ons lichaam "more, more, more!" zegt! De laatste weken word ik bijna dagelijks heen en weer geslingerd over de beslissing of we nu al beginnen aan een tweede of dat we nog wat wachten.

No worries, dit is onze mamzElla!

Want nóg een kindje, dat betekent minder alleen-tijd met mijn Ella-la-tje... Ze zou niet meer mijn "babytje" zijn en op 9 maanden vind ik het toch écht te jong om al van een peutertje te spreken dat al zelfstandig moet leren zijn omdat er een ander kindje op komst zou zijn (ook al stapt ze ondertussen al bijna alleen rond!). Snif...

En zie ik dat wel zitten, het zwanger zijn??

Om helemaal eerlijk te zijn, ik vond die zwangerschap dus niet zo tof. Dat weet ik echt nog heel goed. Dat ligt vast aan de niet-aflatende misselijkheid, de vreselijke vermoeidheid waardoor ik een gat in de dag sliep en niet wakker werd van mensen die aan de deur stonden te bellen, mijn gevoeligheid voor alles wat "vies" is die enorm getriggerd werd door adviezen als "zorg dat u niet in aanraking komt met aarde en met kleine kindjes en met de kattenbak" of "geen slaatjes op restaurant, en zéker geen zachtgekookte eieren". Je zou voor minder misselijk worden!

 
22 weken zwanger met Emanuella
Photocredit: Mrs. Mather

En dan hebben we het nog niet over die bevalling. Dat weet ik ook nog goed, ook al probeert mijn brein mij dat te laten vergeten (maar opnieuw: no worries, ik heb na de bevalling tegen mezelf gezegd "Evelien, ik weet dat je't gaat vergeten dus onthou gewoon dit: niet tof. NIET... TOF...")
 
De baby achteraf is natuurlijk wel heel tof he, daar gaat het uiteraard niet om. Ik zou het allemaal opnieuw doen voor nog zo'n kleine schat en ik ben énorm dankbaar dat ik zwanger mocht zijn van mijn kleintje. Niet iedereen heeft trouwens zo'n toffe kwaaltjes als ik maar ik ben blij voor alle vrouwen die graag zwanger zijn/waren. En als jouw zwangerschap nog erger was dan die van mij, I feel ya!!

Ik vind het eigenlijk ook best wel leuk zoals het nu is: Energie (allez, meestal dan he)! Eten wat ik wil! Geen zorgen over Ella's snot en plas! En vooral die zachtgekookte eitjes en slaatjes, mmm...

Maar als ik nu zwangere vrouwen of pasgeboren kindjes zie dan proberen mijn hormonen mij wijs te maken dat het zaaaalig is zo zwanger zijn, een nieuw leven maken en al... Maar ik wéét nog dat ik het dus niét zo tof vond. Freaky!!

Ella 1 dag oud
Foto: Sophie Sebrechts

Maar we wachten nog even af. Hoe lang, dat weet ik niet. Misschien tot ik nog een beetje meer vergeten ben? Of tot de tandarts mijn wijsheidstand getrokken heeft, op dat moment ben ik ook liever niet zwanger denk ik zo...
De vorige keer hebben we trouwens op ongeveer een week tijd besloten om "er aan te beginnen" (en na die beslissing duurde het nog 2 weken voordat ik elke dag misselijk was) dus onze mening kan ook best snel veranderen.

Ella zal in elk geval een geweldige grote zus zijn als de tijd er rijp voor is, maar voor nu mag ze nog heel even ons kleine, lieve, enige babytje zijn.

PS: een dikke proficiat aan mijn vriendinnen die wél zwanger zijn van hun tweede spruit zoals ons beroemde nichtje!! Maar ik ben niet jaloers hoor. Allez, een héél klein beetje dan ;-)

9 opmerkingen:

 1. Amai, dit kon ik zelf geschreven hebben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, as usual Joyce! :D Ik denk dat ook vaak bij jouw postjes :)
   Alleen als het gaat over dat je zijn haar geknipt hebt, dat kan ik mij nog lang niet voorstellen! Ze begint nu zo eindelijk een paar plukjes te krijgen hahaha!

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je dochter 9 maanden is. Mooie mijlpaal. Blijft altijd lastig wanneer met de tweede te beginnen. Onze eerste was negen maanden toen we er achter dat we zwanger waren van de tweede. Niet helemaal zo gepland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn oudste broer was ook 9 maanden toen mijn ouders ontdekten dat ik onderweg was :-) Dan kriebelt het wel hoor! Maar we moeten rationeel zijn, eerst ons huisje wat verder afwerken zodat we meer ruimte en organisatie hebben als een tweede erbij komt. Ik kijk er wel al naar uit!

   Verwijderen
 3. Mrs.Mather I like it! :)
  En ja, de tijd vliegt voorbij. Ze is al zo groot zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dacht ik wel haha! :D
   Joke, je gaat het niet geloven maar ze stapte gisteren zonder steun! Wankel wankel en het leek meer op "zo snel mogelijk stappen zodat ik op mama kan vallen" maar ze stapte! Say what?!

   Verwijderen
 4. Wat gaat het inderdaad snel!!! Ik ken dat gevoel: "zouden we..." maar dan kwam bij ons vreselijke winter 1 en 2 waarbij Elisa ongeveer elke drie weken ziek was en hadden we allebei iets van: "voor ons geen tweede meer...". Tegen dat ze naar school ging, kwam de goesting dan toch terug en uiteindelijk besliste de natuur dat er uiteindelijk bijna dag op dag vier jaar tussen zit. En eerlijk gezegd ben ik blij dat het zo gelopen is. Ik heb vier jaar lang exclusieve aandacht aan mijn dochter kunnen schenken en nu is ze voldoende groot en zelfstandig om te beseffen wat een baby in huis inhoudt. Ik heb dan ook echt tijd om ook van Florians' babytijd te genieten. Ik denk dat dat moeilijker zou lukken met twee hele kleintjes in huis. Ik heb wel het geluk gehad dat mijn twee zwangerschappen prima verliepen zonder echte kwaaltjes... De bevalling daarentegen, ik begrijp nog steeds niet dat er vrouwen zijn die zeggen dat viel nog mee. Ik ben zo blij dat ik dat nooit meer hoef te doen. Ze zeggen inderdaad dat je het vergeet maar ik ben het ook nog lang niet vergeten hoor!
  Volg gewoon je hart en geniet ondertussen van je baby'tje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja er is zoveel om van te genieten met zo'n kleintje he :-)
   Bij ons zal de beslissing voor een tweede toch ook wat rationeel bekeken worden, ons huis heeft momenteel maar 2 slaapkamers en dat is toch wel een minpuntje als je een groot gezin wil haha! Klussen maar!!

   Verwijderen
 5. Ik was ook geen fan van zwanger zijn (en al helemaal niet van bevallen!). Na onze oudste duurde het dan ook zo'n twee jaar eer we aan een tweede gingen denken. Negen maanden na Anna's tweede verjaardag was Leon er :) Je kan alleen maar doen waar jullie je goed bij voelen, dus succes met wat je ook beslist!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...