maandag 1 september 2014

Op naar de Moezelstreek!

1 september. 
Kindjes moeten (weer) naar school, leerkrachten maken zich klaar om (weer) aan de slag te gaan of zoeken nog steeds naar een plaatsje voor het komende jaar, en mijn lieveling zucht want de treinen zitten weer wat voller dankzij al de studenten en leerkrachten die weer vroeg op moeten om naar hun werk te moeten.

Gelukkig hadden we nog snel een vakantietje geboekt om op voorhand de rust even op te zoeken! Wij houden enorm van wandelvakanties en een van de vorige jaren gingen we dan ook al kamperen -- maar met een baby erbij is dat nu toch ook niet zo vanzelfsprekend.

Mijn ouders wisten een perfecte oplossing: via hotelspecials.be kan je goedkoop hotelletjes boeken in de omringende landen. Baby's mogen gratis mee en de hotelletjes zijn vaak echt goed. Na wat gezoek besloot Jeff dat hij graag de Moezelstreek eens wilde bekijken. Je weet wel, van de Duitse Moselwijnen! Wij kozen voor Bernkasteler-Kues.


Ik vond het eigenlijk stiekem maar niks, zo naar Duitsland! Tot we lazen dat het daar een mediterraans klimaat is (say what?!)  en dat 2 overnachtingen met ontbijtbuffet voor ons gezinnetje maar 99 euro waren! Van bij mijn ouders was het trouwens ook maar 2 uur en 1 minuut rijden. Score! 

En we hebben genoten! Van ons gezinnetje, de prachtige natuur, het wandelen en de rust in het prachtige Bernkasteler-Kues.

Hier zijn onze tips voor dit leuke stadje!

1. We logeerden in hotel Moselpark Eventresort. Een wat ouder hotel maar proper, heel vriendelijk personeel en eigenlijk hadden we niets aan te merken op het hotel! En er was ook een gratis binnenzwembad en sauna! Maar... Er is één grote maar: het hotel ligt op zo'n 2-2,5km van het dorpje en het ligt ook een heel pak hoger. Dit hoeft in principe geen probleem te zijn maar hou er wel rekening mee dat "even naar het dorpje wandelen" wel een tijdje kan duren. En de terugweg duurt wellicht nog ietsje langer ;-)

Als je dat weet dan kan je er gewoon een activiteit van maken maar als je liever dicht in het dorpje verblijft dan zijn er nog zeker 200 andere hotelletjes, gastenkamers en vakantiehuisjes die dichter bij het dorp liggen.

2. Een buggy is een no-no in deze streek. Dat hadden we al gedacht en we waren voorzien van onze draagzak die de Jeffos zo lief in gebruik nam zodat ik geen extra 9kg hoefde te dragen bergop!


3. Avondeten deden we in "Alte Kanzlei". Een restaurant met jonge eigenaars en personeel en héérlijk eten!
De prijzen zijn heel goed te doen (voor 31 euro hadden we goed gegeten en gedronken, inclusief een moselwijntje) en ik vond dat alles er ook heel lekker en vers uitzag. Mijn aanrader? De chicken wings!!! Die waren echt onvoorstelbaar lekker!

Het personeel was ook hier weer heel erg vriendelijk en behulpzaam met Ella. Ik denk dat de serveerster zich er eigenlijk nog het liefst bij had gezet met Ella te spelen haha! Gelukkig deed ze dat niet, awkard...

4. Een van de beste wijnen ter wereld wordt hier gemaakt, de Bernkasteler Doctor. Onze tip is vooral om eerst rond te kijken voor je een fles zou kopen: je vindt exact dezelfde fles voor heel uiteenlopende prijzen (denk: 15 euro/fles tot wel 50 euro per fles!). De wijn is één van de grote toeristische "attracties" en dat verklaart de lucratieve prijzen natuurlijk wel :-)


Ik zou gerust nog een keer terugwillen naar deze prachtige streek! Misschien dan wel een ander dorpje want buiten het wandelen is hier niet zo heel veel tezien en je kan hier natuurlijk ook geen 20 verschillende wandelingen doen.

Maar de warmte, het gezelschap en het zwembad waren eigenlijk al alles wat we nodig hadden voor een geslaagde vakantie!Hebben jullie dat trouwens ook altijd dat je je zo vol ontzag voelt als je bijvoorbeeld de Ardennen binnenrijdt? Die bergen en al dat groen... Heerlijk!


2 opmerkingen:

  1. Wij zijn ook deze vakantie naar de Moezelstreek geweest. Erg genoten. Vond je al die wijnranken niet mooi op de heuvels?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja prachtig he! Blijkbaar is het nu ook bijna het plukseizoen, dat hadden we ook wel graag willen zien :-)
    Wat een bemoedigende blog trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...