zondag 7 september 2014

Nazomeren in de tuin

De fruitbomen en bessenplantjes zijn uitgebloeid en de herfstgroentjes komen er aan! 

Dit jaar hadden we wat pech met de ontkiemde plantjes omdat ze omwaaiden tijdens een zware storm terwijl wij nu nét een paar daagjes bij mijn ouders zaten. Met een beetje geluk konden we toch nog een pompoen- en een courgette-plantje redden maar van de courgetten hebben we er maar een 3-tal kunnen oogsten. De pompoenen daarentegen doen het goed!

Aan de gezaaide plant hing één megagrote pompoen en enkele normalere gevallen. De Jeff kocht ook nog een plantje in de horta en die woekerpompoenplant nam heel onze tuin over! Daar hebben we dus ook een mooie oogst van!

De megapompoen is veel te groot om tot een soepje te verwerken dus die dient dan maar als herfstdecoratie. Naast al die pompoenen staan er ook nog winterpreitjes en boerenkool te genieten van het nazomerzonnetje. We zullen nogal kunnen smullen deze winter!

Dit jaar plantten we ook wat prachtige stamrozen en even vreesde ik dat ze het zouden begeven omdat alle bloemen afvielen... Op aanraden van mijn mama heb ik ze dan gewoon wat gesnoeid en nu staan ze opnieuw vol knopjes voor een tweede bloei!

We hebben twee Sneeuwwitjes en één Léonardo Da Vinci.
Voor de kenners onder ons ;-)

Rozen zijn echt mijn lievelingsbloemen voor in de tuin maar naar't schijnt zijn ze niet zo gemakkelijk om te onderhouden... Ik probeer ze te verzorgen met een speciale spray en als extra voeding krijgen ze de koffiedik van onze koffietjes en wat geplette eierschalen. Dat zou goed zijn voor extra kalk en weet-ik-veel! In elk geval zijn de rozen zelf echt prachtig dus het zal wel helpen zeker?


Komende week mag ik mij eens bezighouden met het uitdenken van een plekje voor onze nieuwste aanwinst, een stekje van de gele framboos! De grootmoeder van Jeff heeft de mooiste moestuin die ik ken en zij gaf ons een stekje mee.
En wat er ook nog geplant mag worden nu is de knoflook, daar kan je nooit genoeg van hebben ;-). Hebben we nog nooit gedaan maar aangezien er plaats vrijkomt nu ik de pompoenen stilaan oogst, hebben we vast nog een plekje over om wat te experimenteren.

En omdat er nog iets is dat ik nog véél mooier vindt dan mijn rozen, toch nog snel een extra fotootje :-)

Euh mama, dat popje heeft Ella dus meegesmokkeld he!
Wasn't me!

5 opmerkingen:

 1. Dag Evelien, ik ken je niet zo goed en eerder toevallig kwam ik op je blog! ik zocht een webshop met de naam mamzel en zag jouw blog en dacht: He, die ken ik! Ik geniet van je verhaaltjes! En ik ben nu ook benieuwd naar je knoflookplantje... Hier is Dirk de tuinier maar ik mag mee bepalen wat er gezaaid wordt. Is dat een stekje dan knoflook? Veel blog plezier. Ik ben zelf ooit eens begonnen met een blogje maar ik ben er niet zo trouw in.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lieve! Superleuk dat je hier even langskomt, zo toevallig he :) De webshop ken ik toevallig wel, een leuke website he, zoveel prulletjes. Jouw blog is toch ook echt leuk om te lezen! Zo leer je iemand nog eens op een andere manier kennen he.
   Knoflook kan je naar het schijnt gewoon planten door enkele teentjes van een gewone knoflook uit de winkel in de grond te stoppen. Ik zal pas in het voorjaar weten of het inderdaad werkt haha! Tuinieren is altijd een beetje uitproberen denk ik...

   Verwijderen
 2. Hallo Evelien. Ik kwam deze blog tegen via een andere blog die ik ook af en toe lees. Je schrijft leuke verhalen. Ken je me nog van op het gezinnenkamp? Geniet van je kleine meid. Heerlijk dat je thuis kan blijven. Ik ga 12 u/week werken. Dus ook vaak thuis. Ik zal hier zeker af en toe eens komen piepen. Groetjes, Hennie (van Nes- Krijnen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hennie! Ja hoor, ik kan je natuurlijk nog! We hebben jullie ook eens gezien in het ziekenhuis bij de geboorte van Elijah van W&J denk ik!
   Een job waarbij je 12u moet werken is ook nog goed te doen, misschien dat dat ook nog een optie is :-) Ik vind het ook een enorme zegen om te kunnen thuisblijven.
   Als je graag op de hoogte blijft van alle posts kan eventueel je de facebookpagina liken of je via e-mail abonneren, dan krijg je telkens een mailtje met de nieuwste post. Ik las in het begin ook mijn blogs voornamelijk door ze op te zoeken maar na een tijdje heb ik een blogger-profiel aangemaakt en dan hoef je daar maar op te kijken en kan je je zo abonneren op alle blogs die je volgt! Heel handig :)
   Maar in elk geval superleuk dat je mijn blogje gevonden hebt!

   Verwijderen
 3. Heerlijk hè, zo'n tuin en dan dat na-zomeren. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...