vrijdag 5 september 2014

Huisprojectje 1: de keuken

Een van de enige kamers die een beetje "ok" waren in ons huisje op het moment dat we er onze eerste stappen als eigenaars zetten, was de keuken. Met in orde bedoel ik bruikbaar. Het enige dat we er tot nu toe gedaan hadden is dus het fornuis verplaatsen omdat de muur waar het fornuis tegen stond eruit ging.


Dit is een beetje hoe het eruit zag: De helft van de kamer bedekt met MDF-platen omdat de muren eronder in vreselijke staat zijn. Oude keukenkastjes, een niet-zo-mooi werkblad en een oude, gele spoelbak.

Echt niet onze stijl maar een nieuwe keuken is duur en we gebruiken dat geld dan liever om er bijvoorbeeld extra kinderkamers mee te creƫren ;-) Grootse plannen kosten veel geld dus onze keuken zal er voorlopig aan moeten geloven. Prioriteiten!

Maar in elk geval, ik vond die MDF-platen echt vreselijk... Om nog maar te zwijgen van de groene muren! Dus met een restje verf uit onze slaapkamer ben ik aan de slag gegaan!

Na de eerste laag verf op de MDF. 

Rond het raam moet er eerst nog bijgeplamuurd worden voordat die muur ook geverfd kan worden. Ik heb ongeveer een 5-tal dagen gewerkt (telkens 1-2u ofzo) en overal zitten er nu 3 lagen op. Oh en we hebben ook van die goedkope Ikea lampen opgehangen! Het is maar tijdelijk maar het geeft wel meteen een meer afgewerkt gevoel aan de hele ruimte. 

Na wat getwijfel heb ik de achterdeur ook maar meegenomen omdat dat precies een zwart gat was! Een vriendin van mij merkte dat ooit eens op en ik kon niet anders dan haar gelijk geven, die donkerbruine deur zoog al het licht uit de ruimte.

De volgende stap in de keuken zal zijn om de muur van het raampje bij te werken zodat die muur ook geverfd kan worden. Het fornuis bevindt zich trouwens tegenover de spoelbak en die muur ziet er nog erger uit dan de muur rondom het raam ;-)En voila, een projectje dat ons geen cent gekost heeft en dat er voor zorgt dat ons huisje echt een pak gezelliger wordt!! Je kan niet geloven hoeveel effect zoiets kleins heeft! Zeker omdat je vanuit de living ook recht op die hoek in de keuken kijkt.

En dit is nu eens hoe mijn droomkeuken er uit ziet! Licht!! Lichte kastjes, een landelijke stijl, ruimte... Misschien dat we over tien jaar wat tijd en geld over hebben om hierin te steken? We'll see!


2 opmerkingen:

 1. als ik je een tip mag geven, onze keuken is in die stijl, en grooooot, maar we hebben maar 5000 betaald toestellen inbegrepen! Ikea is mijn dikke vriend :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha I know! Hier ook grote Ikea-fans :)
  Maar... dan blijven we nog steeds met de muren die stuk zijn en dus volledig afgekapt zouden moeten worden en opnieuw gepleisterd enzo. Om nog te zwijgen over de vloer. Dus zitten we al heel snel boven de 5000 euro haha!
  Ennn... Misschien willen we het deel van ons huis waar de living is platsmijten en een nieuw stuk bouwen (groter en met verdiep erop) en dan zou het jammer zijn als ik een schone keuken heb die dan vol werkvuil is dat ik nooit proper krijg :p
  Dus eerst sparen voor het platsmijten en herbouwen, daarna de keuken!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...