maandag 29 september 2014

Ella is al 8 maanden!

Ons kleine meisje werd afgelopen weekend 8 maanden! Dat klinkt al zo oud, nog een paar maanden en ze is geen baby meer... Als mensen Ella zien dan zeggen ze vaak dat ze al een echt peutertje is maar daar ben ik het niet mee eens: ze is nog mijn kleine babytje totdat ze een jaar oud is ;-)  
Party, party! Ik ben al op zoek naar feestideetjes voor haar verjaardagsfeestje!


Sloebermie
De afgelopen maand konden we steeds vaker zien wat een grapjasje het is. Zo een deugniet! Stiekem dingen uitsteken en als ze ziet dat ze ontdekt is, begint ze heel hard te lachen en te gieren en probeert supersnel weg te kruipen. Knollie :-) Soms doet ze mij denken aan hoe mijn zus vroeger was, dat was ook zo'n deugnietje.

Mensen blijven ons trouwens maar zeggen dat we onze handen vol gaan hebben aan haar. Gelukkig vinden we dat niet erg en hadden we zelf ook al wel zo een klein vermoeden. We houden hier wel van kindjes met pit!

Die pit uit zich jammergenoeg ook wel in iets anders: uiterst theatraal gehuil en geroep als er iets niet gaat zoals zij het wil.
Als ik haar meeneem om de deur te gaan sluiten en ik ga zelf niét naar buiten? Een huilbui. Ik leg haar in bed en zij vindt dat ze nog even op moest blijven? Een huilbui met een gekrijs er bij. Ik zet haar in haar parkje omdat ik even wil douchen en het past niet in haar dagplanning? Major temper tantrum.

Ik probeer nu wel haar te leren dat ze niet altijd kan hebben wat ze wil maar écht he, ik dacht dat dat pas begon als ze twee jaar zijn? Gelukkig is ze nu nog snel afgeleid met rijstwafeltjes of een knuffelbeer ofzo, pfieuw! 

Nieuwe killzzzz
Het kruipen gaat ondertussen aan supersonische snelheden. Vooral als ze denkt dat iemand haar wil pakken omdat ze iets stiekems doet of als ze iets ziet dat verdacht veel op voedsel lijkt. 

Ook boven het grondoppervlak is niets meer veilig. Ze trekt zich recht en loopt langs de zetels en de koffietafel en ze is zo een durfal! Soms ietsje té, als je't mij vraagt. Ze is er zo van overtuigd dat iemand haar wel zal vangen dat ze soms gewoon probeert verder te stappen zonder steun of dat ze zich ineens achteruit laat vallen als ze weet dat je daar zit. En maar lachen ;-)

We hebben onze living dan ook maar ietsje meer Ella-proof gemaakt. Dit was het eerst:


En nu is het zo: we hebben het parkje voor het grote venster gezet (meer licht en meer zicht op heel de ruimte), de zetels staan anders zodat ze niet teveel kan vallen en er staat nu een hekje rond de kachel want het begint stilaan kouder te worden.


Tettermie
Ze zei ook haar eerste woordje! Al vindt mijn oudste broer dat het niet telt omdat het geen grote-mensen-woord is... En het isssss MAMA! Nee, grapje, jammergenoeg niet haha!
Ze zwaait met haar handje en zegt dan "dada!" Dat herhaalt ze dan nog 10 keer en dat zwaaien gaat ook keihard maar 't is wel een écht zwaaitje en een échte dada!
Ze doet het jammer genoeg nog niet op commando en ook nog niet altijd op het juiste moment maar bon, 't is toch al iets he! 

Naast dat zwaaien kan ze trouwens ook al héél goed met haar vingertje wijzen. Dat vindt ze wel heel cool van zichzelf want ze kijkt dan naar haar vingertje en wijst overal naar. Heel schattig ;-)

Ik denk dat ze gisteren ook een paar pogingen deed om "witje" te zeggen (het klonk als wàwà) maar ik ben nog niet overtuigd. Witje is het konijn, trouwens. Dat was ook het eerste woordje dat ze echt begreep en waar ze op reageerde door te zoeken waar het konijn zat. We zullen zien!

Babbelen doet ze trouwens heel graag. Amai! Ze kan het al goed uitleggen en ze kan ook heel luid "praten". Misschien maar goed dat we't nog niet allemaal verstaan ;-)Tandjes
Haar eerste tandje is sinds vorige week een feit! Een wit (scherp!!) streepje in het midden en ernaast ook iets wits dat duidelijk zit te duwen om er door te geraken. Ik heb het idee dat ze niet héél veel last had maar af en toe was het wel gillen en schreeuwen wanneer ze er door kwamen. Héél tof als je net een uur in de auto moet zitten ;-)
 

Het eerste ziekje
Afgelopen weekend waren we op weekend en er waren veel kindjes aanwezig. Ella vond het geweldig om samen te spelen met de grote kindjes! De kleintjes (ahum, die van haar leeftijd dus) waren niet interessant, tenzij ze eten vasthadden. Dus zette ze zich gewoon bij de groten en keek hoe die blokkentorens maakten, die ze dan probeerde om te gooien. Ik ben niet zeker dat die grotere kindjes dat zo tof vonden maar ze lieten haar toch maar doen!

Hoe leuk het ook was, ze zit nu wel met haar allereerste verkoudheid. Ze heeft er precies niet echt last van maar ze wordt nu 's nachts wel nóg vaker wakker dan anders. Jippie... Achja, ik ben al lang blij dat ze nog steeds even vrolijk is!

3 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk om te lezen. Hoe snel dat eerste jaar evolueren is toch onvoorstelbaar! zoontje is vandaag net 5 maanden geworden en ik kan me amper voorstellen dat hij over drie maanden al zou kunnen kruipen of woordjes zeggen... En dat pittige gaat wel beteren, eens ze kunnen zeggen wat ze willen worden ze wel rustiger (onze ervaring toch). Met onze dochter nooit iets van de terrible two gemerkt!
    Veel plezier nog met Ella!!! Het wordt alleen maar leuker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey evelien, wat super helpt bij een verstopt neusje, is een gesneden ajuin naast het bed. Het stinkt maar ze ken dan wel vrij ademen en dus beter slapen ;-) groetjes Tabitha

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...