maandag 11 augustus 2014

Zomerfruit!

Toen we een huisje zochten, was het voor mij enorm belangrijk dat dat huisje een tuin zou hebben. Een grote tuin waar de kinderen kunnen rondrennen, waar plaats is voor een kippenren en waar de mama fruit en groenten kan kweken. Vooral fruit vond ik belangrijk want ik wil het zélf kunnen plukken (ofja, de kinderen moeten het zelf kunnen plukken).

Emanuella vindt de tuin ge-wel-dig! Ondanks haar boze blik ;-)

We hadden enorm veel geluk om dit huis te vinden, ook al is er wel veel werk aan. Ik meteen verkocht toen ons autotje voor de deur stopte! Ofja, het huis was meteen verkocht. Er stond al een pruimenboom die de kinderen van de vorige eigenaar zelf geplant hebben, aardbeienplanten (véél!), rabarber en ook een stekelbessenplant.

 Stekelbessen, mmm! Alleen wat stekelig om te plukken, auwtch...

We hebben zelf bramen geplant maar die gaan er binnekort uit want eigenlijk vind ik bramen maar niks. Ook frambozen hebben we zelf gezet en daar hebben we nu veel fruit aan! Mmm :-)
De bosbessenplant is vorig jaar geplant maar hm, nog steeds geen bessen gezien...

Dan hebben we nog een paar fruitboompjes geplant: appel, peer, kers en perzik. Ik denk dat ik de perzik wel weer weg ga doen want dat boompje doet het niet goed. De andere boompjes zijn al flink gegroeid en ik ben benieuwd wanneer we er van gaan kunnen plukken.


En wat doen we met al dat fruit? De aardbeien, stekelbessen en rabarber gaan vooral in de confituur. Aardbeitjes gaan ook naar buren, vrienden of familie die "toevallig" tijdens het aarbeienseizoen op bezoek komen. We kunnen in het aardbeienseizoen elke dag een halve kilo plukken! De framboosjes in onze dagelijkse yoghurt.
En de pruimen zijn vooral voor de nichtjes geweest dit jaar, die vonden het geweldig om te plukken!


5 opmerkingen:

 1. Ik heb geen groene vingers maar ik vind het heel leuk om naar jouw tuinfoto's te kijken. Leuk, die potjes op een rij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Aritha! We hadden nog veel meer potjes confituur maar ik heb er al een aantal weggegeven en ik vind het ook zelf heerlijk bij mijn ochtendmuesli, een lepeltje confituur als "zoeter" en dan wat yoghurt erbij :-)

   Verwijderen
 2. Amai, zalig. :) Ik zou ook wel zoveel fruitboompjes willen, maar met de hondjes is het echt niet makkelijk om hier een plant te laten groeien... Het enige dat het momenteel (héél) goed doet is de hazelaar. Maar nog geen hazelnootjes gezien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, een hazelaar hebben we ook! Haha :) Veel te veel om te onhouden ;)
   Je zou misschien zo een soort hekje rond de bomen kunnen doen? Wij gaan dat misschien ook doen als de boompjes wat dikker worden omdat de buurtkatten daar anders hun nagels aan krabben ;-)

   Verwijderen
 3. Hoi Evelien, ik heb je verhaal gelezen bij Het Moederfront. Goed dat je je hart gevolgd hebt! Zelf heb ik destijds daar ook voor gekozen, had toen al wel een jaar of 8 gewerkt. Toen gestopt voor de kinderen, nooit spijt gehad. Tijd hebben voor je kinderen en een moestuin en het thuis prettig maken is minstens zo waardevol. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...