vrijdag 15 augustus 2014

Wat ik geleerd heb als (surrogaat)mama van 3

Allereerst - bedankt voor de overweldigende positieve feedback op mijn verhaal over thuisblijven met kindjes! Ik had het zelf niet echt verwacht maar 't is altijd tof als mensen meer begrip hebben door iets wat ik zeg of schrijf, of als er lieve mede-mama's bemoedigd worden! Merci :-)

Zoals jullie al weten mocht ik vorige week  4 dagen babysitten op de 2 nichtjes en kon ik eens proeven van hoe het leven zou zijn als mama van 3 in plaats van 1. (Tof hè, zo'n nummertjes!)
Stiekem begin ik ze toch wel te missen en dus dacht ik na over de dingen die ik afgelopen week geleerd heb.

 
Emanuella vond het trouwens allemaal prima! 

De top 5 van dingen die ik geleerd heb:

1. Meer kinderen = meer vuil in huis. Jawadde dadde! Geen idee wat je daaraan kan doen behalve elke dag vegen of stofzuigen?! Tips zijn welkom want we zijn niet van plan om van Ella een enig kindje te maken ;-)

2. Een baby is gemakkelijker als er andere kindjes zijn: zoveel te zien en te proberen volgen! Ik had er eigenlijk weinig omkijken naar, behalve als ze moe werd of honger kreeg.

3. Als mama moet je tegen gebabbel en gevraag kunnen. Véél gebabbel en gevraag. Vooral de toffe wat-en-waarom-vragen die geen enkel ander nut hebben dan de vraagstelling zelf: "Waarom is het gras groen?" - Euhm, dat weet ik niet... "Wat is een pupcake?" - Euhm, dat weet ik ook niet, bedoel je cupcake? "Evelieeen, wat is een Evelieeeen?" gniffel gniffel. Zucht ;-)

4. Kinderen zijn gewoontedieren. Gisteren hebben we gezwommen dus mag dat vandaag toch ook? Ook al is het vandaag koud en gisteren snikheet... Gisteren waren er twee eitjes, waarom van daag dan maar één?! Gisteren zijn we gaan wandelen na het eten, waarom gaan we vandaag dan niet? Ook al regent het vandaag pijpenstelen... Gisteren maakten we pupcakes, mag dat vandaag opnieuw?

5. Eten is veruit dé tofste bezigheid. Gezond eten, dat wel. Ik heb ze dus telkens een "monkey platter" (oftewel een bord vol lekkers) gegeven met worteltjes, komkommer, druifjes, een halve banaan, een halve peer, ... En daar moesten ze het mee doen tot aan etenstijd. Ging prima op die manier!

De nichtjes met hun monkey platters

Ik moet zeggen dat het stukken makkelijker was om te babysitten op die twee pagadders dan ik gedacht had! Enneuh, schattie, drie kids kan ik dus écht wel aan ;-)

En voor de geïnteresseerden, nee, er is nog geen zusje/broertje voor Ella onderweg, dat staat ook voorlopig nog niet op de agenda! 

7 opmerkingen:

 1. Toffe blog heb je, doe zo voort met al hetgene wat je doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Carine!! Jouw blog is ook altijd super, die voedselzandloper-receptjes zien er altijd zo lekker uit :-)

   Verwijderen
 2. Hahaha, dat was tof om te lezen. Ik heb er twee en ik moet inderdaad elke dag stofzuigen, kruimels opkuisen, en heel veel speelgoed opruimen (al helpen ze daar wel mee mee hoor!). En al die filosofische vragen krijgen wij meestal als het bedtijd is, kwestie van wat langer wakker te kunnen blijven, slim he! Die monkey platters zien er lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Daisy! En pfff, ik ben nu eens écht slecht in stofzuigen en dweilen. Of lui, zo kan je het ook noemen hihi ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen wat je hebt geleerd. En fijn dat het meeviel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lezen met de glimlach op mijn gezicht :-)
  Zoooooo herkenbaar.
  Vermoeiend mama zijn? Maar o zo fantastisch (meestal ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...