woensdag 20 augustus 2014

Mommy Confession

De vermoeidheid begint hier serieus toe te slaan.

Ik voel het in mijn hoofd - al een paar weken verschijnt daar zo af en toe een zeurende hoofdpijn die niet weg wil gaan. Soms voelen mijn ogen zich ook precies wat moe en moet ik ze toch écht even dichtdoen omdat de wereld anders wazig wordt.

Ik voel het ook in mijn spieren, die elke avond smeken om een lekker heet badje - waar ik dan weer uit moet komen als ons monstertje niet wil slapen zonder haar mama om de tien minuten te zien. De fase van de éénkennigheid en de angst dat mama ineens weg zou zijn? Tandjes? In elk geval, echt toppie!


Ik vermoed stiekem wel dat de meeste mama's vaak moe zijn, want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen zijn sowieso al altijd over vanalles aan het nadenken. En als je dan mama wordt, dan komt er ineens nóg iemand bij om voor te zorgen en om je zorgen over te maken. Niet dat ik dat nu zo vaak doe, maar veel kleine zorgjes maken één grote zorg. In mijn hoofd. Waar het dan na een tijdje zo een zeurende hoofdpijn wordt die de wereld wat wazig maakt.

Een tijdje geleden dacht ik dat ik de oplossing gevonden had: een vriendin nodigde mij uit voor een uur lange full-body-massage! En dat was héél tof en ontspannend, maar van zodra ik opstond van die massagetafel, was ik nóg meer moe en dat is niet meer weggegaan. Moe-der, noemt dat dan ;-) Nu durf ik nooit meer een massage te doen want stel dat mijn lichaam toch nog niet helemaal beseft hoe moe het nu is, en dat het dan daarna nog erger wordt??

En nu dus mijn vraag aan de mede-mama's, aan de sterke vrouwen die altijd alles zo goed op een rijtje hebben en altijd blijven gaan met die banaan: hoe doen jullie dat? Hebben jullie tips? Hoe kan ik ooit weer bijgeslapen raken?

Of misschien zijn het wel de herfst-blues die aan mijn energielevel trekken. Een goede bijna-herfstwandeling kan dan ook al wat helpen. Vandaag komt mijn eigen lieve moe-der trouwens logeren, dat helpt ook meestal wel. In elk geval zullen Jeff en ik er een avondje op uit kunnen, dat is toch ook al iets! Want met mijn mama in huis maak ik mij geen zorgen over Ella'tje. Of toch in elk geval geen grote. Misschien alleen zo een heel, heel klein zorgje...
4 opmerkingen:

 1. Toen Elliot nog maar een paar weken oud was, en ik nog herstellende was van de bevalling, heb ik me een paar keer 's namiddags in de zetel gelegd om ook wat te slapen als hij sliep. Doe je dat al? Slapen tijdens haar dutjes? Ik moet zeggen dat ik van die vermoeidheid niet zo veel last heb, maar ik heb een baby die even veel slaap nodig heeft als zijn ouders (lees: voor half 10-10u komen wij niet uit ons bed). Toen je onlangs postte over hoe een normale dag voor jou eruitzag, dacht ik wel: "Miljaar, wat doét die allemaal, zeg." ZO VEEL. Dat doe ik echt niet. :) Ik zorg voor Elliot en zorg ervoor dat het huis hier opgeruimd blijft en dat de was niet opstapelt, de vaatwas gevuld en geleegd geraakt, het mealplan opgesteld is, dat alles van paperassen en dingen die we moeten onthouden, niet vergeten worden. Wekelijks stofzuig en dweil ik, en doe ik het stof af. Maar dat is het. Ik ben nauwelijks met extra projectjes bezig. Klaas doet boodschappen in het naar huis komen van zijn werk en hij kookt ook. Dat scheelt. Misschien wat meer huishoudelijke taken verdelen met Jeff zodat jij het wat rustiger aan kan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei oei oei, ben je zeker dat niet ziek aan het worden bent (verkoudheid ofzo?).
  Moe - der dat blijf je inderdaad zijn, ons werk is dan ook nooit gedaan he! Mijn kindjes zijn nu wel al wat ouder maar ik voel me toch ook regelmatig moe hoor. Soms kunnen een paar uurtjes weg van huis (zonder kindjes) wonderen doen, kwestie om de baterijen terug op te laden. Een goede avondoutine voor de kids (bad en bed op tijd) zodat je nog wat tijd voor jezelf hebt is ook een tip, maar ik denk wel dat je dat onder controle hebt niet?! En voor de rest...dutje doen wanneer Ella haar dutje doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Extreem moe was ik alleen wanneer ik zwanger was. Me-time is heel belangrijk om op te laden. Beetje studeren, zingen. Je kunt ook altijd even je Hb laten prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kreeg ooit de tip: ga slapen met je kinderen. Ik vond dat een goede tip! Samen gaan slapen, samen opstaan en vaak een middagdutje. Leuke blog trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...