vrijdag 22 augustus 2014

De huisprojectjes

We zijn eindelijk weer begonnen!
Met ons huisje op te knappen, bedoel ik dan hè. Geen grote afbraakwerken of opbouwwerken maar kleine afwerkingsdingetjes.

We waren de laatste tijd wat rond aan het kijken naar huisjes die te koop staan ('t is een hobby gelijk een andere!) en als je sommige foto's bekijkt dan kan je niet anders dan denken "maar waarom hebben ze niet gewoon even die muur geverfd, dat zou stukken beter zijn!" of "tsss, als je nu gewoon dit of dat zou doen, dan lijkt het huis véél aantrekkelijker".

Bijna twee jaar geleden kregen we na lang wachten eindelijk de huissleutel van ons huisje! 

Na die bedenkingen kwamen we op het briljante idee om ons huisje eens op dezelfde manier te bekijken en wis en waarachtig... wij hebben hier ook nog een paar projectjes die we kunnen doen die niet superveel werk zijn en toch een groot verschil maken in de sfeer van ons huisje!

Aaahjaaa, want het zou toch een beetje stom zijn om wél die moeite te doen als we ons huisje zouden verkopen maar niét de tijd te nemen om voor onszelf een aangename thuis te creëren? Als thuisblijfmama is het mij toch ook wel een beetje om die aangename sfeer in huis te doen, dus is er hier werk aan de winkel.

Aangezien den echtgenoot overdag weg is en de baby toch best nog vaak slaapt, zal ik mij overdag eens aan die projectjes zetten. En jullie mogen de vorderingen mee volgen, hier op onze blog! Of ja, vrienden en familie mogen het resultaat van al mijn noeste arbeid uiteraard ook wel eens in't echt komen bewonderen natuurlijk. 

 Dit was trouwens het aller-allereerste projectje op de eerste dag dat we de sleutel kregen in september 2012: een stuk van onze woestenij omspitten en gras zaaien!

Mijn eerste projectje is bijna af en dat komt binnenkort online met wat fotootjes van voor en na. Klein tipje van de sluier: ik begin goed te worden in het verven ;-) Aan het tweede projectje ben ik al begonnen en nummer 3 staat ook klaar voor tijdens een energiepiek.

Maar enfin, jullie horen/lezen/zien het hier wel verschijnen als ik tevreden ben. Ik ben overigens geen perfectionist (wat ik vroeger ook dacht en hoe jammer mijn lieve papa dat ook zal vinden, sorry papa!), zolang het er goed uitziet is het voor mij prima.

Op naar een gezelliger(e) (t)huis!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd! Hier ook 2 (schilder)projectjes, maar het lukt me precies niet goed om me eraan te zetten. Altijd bang dat Elliot dan wakker gaat worden en ik keivaak ga moeten stoppen of zo. Misschien moet ik hem als hij wakker is maar gewoon meenemen. Warm ingeduffeld en zo in zijn eetstoel of zo. Dan ziet hij ook nog eens iets. :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar ga je schilderen dat je hem moet induffelen? :p
   Als je een vooruitzicht hebt op een nieuw huis om te bouwen is het natuurlijk niet vanzelfsprekend om ergens aan te beginnen he :-) Hier is het vooral kijken van wat er de komende jaren op de planning staat (en vooral: wat er niét op staat!). Een keuken staat bv. niet meteen op de planning dus kijk ik nu hoe ik dat gezelliger krijg met wat we hebben :-) En zo wordt ons huisje telkens wat gezelliger!

   Verwijderen
  2. Nee, 't is een kist die achtergelaten werd op onze zolder (wordt een speelgoedkist) en een boekenkastje. Dus dat kan gewoon mee verhuizen naar een nieuw huis. :) Ik moet die wel in de garage schilderen, want met al dat stof en die verfdampen...

   Verwijderen
 2. Leuk die projectjes. Ik droom ervan om van de zolderkamer iets leuks voor mezelf te maken. Ik ben natuurlijk wat verder dan jou. Bij mijn zijn drie van de zes kinderen het huis uit en daardoor ontstaat er meer ruimte voor mezelf. Misschien ga ik een schrijf/studeerkamer maken. Voorlopig fantaseer ik er alleen maar over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha! Ja, we hebben sowieso nog heel erg veel werk om ons huis echt gezellig te maken, een leuke "extra" kamer zit er voorlopig niet in ;-) Een schrijf/studeerkamer is wel super he! En veel dromen, dan weet je uiteindelijk wat je wil en kan je er aan beginnen ;-)

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...