woensdag 6 augustus 2014

Chocoladetaart voor Jack

Mijn nonkel uit Engeland was afgelopen week op bezoek met mijn neefje Jack. Ze wilden onze kleine schat eens bewonderen en ze vroegen ook nog eens om één van mijn taarten te proeven.

Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens een taart in elkaar stak en ik heb genoten van het bakken! Mijn ouders hebben een zalige keuken en aangezien zij op vakantie waren heb ik mij laten gaan. De liefste man van de wereld heeft dan ook nog eens de afwas gedaan, score!! Merci schattie :-)


Na wat ge-neus in mama's voorraadkast besloot ik om een drie-lagige chocoladetaart te maken, gevuld met homemade aardbeienconfituurvulling die we vorige keer in de kast gestopt hadden en een superlekkere icing van donkere ganache. 
En jawel, dat zijn frambozen op mijn aardbeienvullingtaart maar er was geen frambozenconfituur en er waren geen aardbeien. Zo gaat dat dan.


Het leukste moment? Toen mijn nonkel tegen Jack zei dat ik de taart zélf gemaakt had. Ik denk dat ik meteen de allercoolste nicht van de wereld werd. Mission accomplished!

Ohja, iemand vroeg mij eens hoe je er voor kan zorgen dat de ganache blijft blinken en niet mat wordt. Het geheim is een klein lepeltje boter toe te voegen als je de chocolade en room hebt opgewarmd.

5 opmerkingen:

 1. Mmmm njammie! Dat ziet er lekker uit, ik heb al direct zin om ook een taart te bakken deze namiddag! Receptje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daisy! De taart is gewoon 4/4 cake waarvan ik 1/4 van de bloem verwisseld heb voor pure cacao :) Ik heb 2 cakes gebakken, eentje met 4 eieren, 200g boter, 200g suiker, 150 zelfrijzende bloem, 50g cacao en eentje met 5 eieren. 250 boter, 250 suiker, 190 bloem, 60g cacao. De grootste cake nog eens in 2 lagen gesneden. Ertussenin een laagje confituur en de ganache was 400ml room en 400g chocolade. Als de chocolade en room samen gesmolten zijn een theelepeltje boter toevoegen.
  Dit is wel een heel grote taart dus je kan bv gewoon enkel de cake met 4 eieren maken en die in 2 lagen snijden en dan 200ml room en 200g chocolade gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, hij is mooi geworden zeg! En die aardbeien maken het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :) Het zijn wel framboosjes maar dat is even lekker he!

   Verwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...