vrijdag 8 augustus 2014

Babysit van dienst

Deze week was ik babysit van dienst voor de nichtjes en ik heb het overleefd!!! Yeehaa!
Eigenlijk was het veel leuker en makkelijker dan ik verwacht had. Bij deze dus enkele tips voor mama's of babysits van kindjes van 6 en bijna 8 jaar ;-)

Water en de rest komt later!


Ok, we hadden geluk met het weer, maar toch! Het is zo leuk om te zien hoe die kids zich kunnen amuseren met een spetterbadje en wat bakjes. Gooi er een "nietsvermoedende" echtgenoot bij en tadaa, nog véél meer amusement. Ze zijn echt onvermoeibaar!


Jong geleerd is oud gedaan: bakken en koken

 Elke dag werd er gevochten over wie er mocht helpen met het koken, en amai, ze kunnen op die leeftijd al goed helpen met groentjes snijden, roeren, ovenschotels maken...

We hebben ze ook altijd laten helpen met de tafel te dekken en weer af te ruimen maar dat vonden ze toch wat minder interessant. Ik heb wel geleerd dat mijn man er hetzelfde over denkt als ik: iedereen helpt mee met taakjes die hij of zij kan doen.

De cupcakes waren voor de dag dat hun mama kwam mee-eten. En fier dat ze waren!

We hebben ook nog samen gezonde ijsjes gemaakt met fruit, dat vonden ze helemaal geweldig maar het duurt wel een dag voor ze echt goed bevroren zijn. Een kleine tip: rode besjes zijn ZUUR en wij hebben beslist dat we dat niet zo lekker vonden hier. Het zorgde wel voor een grappig dessertmoment met al die zure gezichten ;-)


If all else fails, let it gooo, let it gooo, no holding back anymore!
Echt, kinderen kunnen zich met álles amuseren. Magneten, kettingen, bloemetjes uit de tuin...

Ik weet niet of het met alle kinderen zo is, maar de nichtjes waren echt heel goed in het entertainen van onze Ella! Ze zorgden er ook voor dat ze niets in haar mondje stak dat niet mocht en dat ze altijd genoeg speelgoed had.

Een magnetenshow aan het voorbereiden. Belangrijk!

De nichtjes hebben onze week wat opgevrolijkt en ik heb er stiekem toch echt wel van genoten. Dat is wel een voordeel van thuisblijfmama te zijn: ik heb tijd en we zijn meestal thuis, dus wat mij betreft mogen ze vaker komen spelen met ons scheetje!

4 opmerkingen:

  1. Leuke tips. Jij bent echt gemaakt om mama te zijn. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk he hoeveel je kunt doen met grotere meiden? Ik zelf heb 3 kindjes, 2 dochters van 5 en 3 en een zoontje van bijna 1. Het is leuk om te zien dat ze steeds meer kunnen en zo graag willen helpen ook! Ik kan er ook heel erg van genieten om dan samen een nieuw recept uit te proberen, zoals afgelopen week een zoete aardappelbrood, echte aanrader!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk voor je nichtjes ook om zo'n dag met hun tante te hebben! En voor jou alvast een handige oefening voor later ; )

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...