woensdag 2 juli 2014

Tzatziki met pitabroodjes

Elke week komen mijn schoonouders een avondje langs om bij te praten en samen te bidden voor mensen die we kennen en voor onze families. Af en toe gaan we wandelen of eten we samen, en deze week was het tijd voor een etentje. Op het menu stonden pitabroodjes met kip en groentjes! Heel simpel en zooo lekker!


Iedereen die mijn schoonmama ook maar een beetje kent, weet dat ze van gezond eten houdt. Bij pitabroodjes hoort nu eenmaal saus, dus ik besloot om voor haar een gezond sausje te maken: tzatziki! Oh well, who am I kidding, stiekem was het vooral voor mezelf... Iedereen die míj een beetje kent, weet dat ik van lekker eten hou en Grieks is echt véruit favoriet!


Poepsimpel maar één van de lekkerste dingen die er bestaan.
Je mengt wat Griekse yoghurt met een eetlepel olijfolie, smijt er wat geperste look bij (the more, the merrier!) en een halve komkommer in heel kleine stukjes (zonder schil en eventueel zonder zaadjes). Afkruiden met wat peper, zout en een scheutje citroen/limoensap. Vers is uiteraard best, maar ik heb altijd een flesje citroensap in de frigo staan voor noodgevallen.
Je maakt tzatziki best wat op voorhand en dan zet je het afgedekt in de frigo. De smaken kunnen dan wat meer mengen en mmm, het wordt er alleen maar beter op.

Grappig weetje: één van mijn zwangerschaps "cravings" was citroen! Héél veel citroen. Mmmm...


En onze kleine MamzElla zag dat het goed was! Ze is trouwens aan het oefenen om in haar nieuwe stoel te zitten zodat ze binnen een klein maandje mee kan eten met ons. We gaan eten volgens de Rapley-methode, maar daar later meer over.

Laat mij zeker weten als je de tzatziki uitprobeert! Het is ook superlekker als dipsausje op feestjes of als gezonde variatie voor mayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...