woensdag 23 juli 2014

Homemade Chocolade Frappuccino

Warm weer + een oververmoeide mama (want de baby krijgt tandjes) = tijd voor een lekker fris maar toch wat oppeppend drankje! 

Als je thuis werkt (of gewoon niet in een grote stad woont of werkt) kan je vaak niet aan van die lekkere Starbucks "koffie" geraken. En ja, eigenlijk wil ik ook liever geen 5 euro voor een koffietje betalen, ook al is het wel eens lekker ;-)
De McDonalds heeft nu wel een iets goedkopere variant maar ik heb ook geen zin om in mijn auto te springen en dan nog 3 euro te betalen voor iets wat je eigenlijk net zo goed zelf kan maken. Dus ben ik op zoek gegaan naar lekkere receptjes voor iced coffee!

Na wat proberen is dit wat ik er van maak:

Chocolade Frappuccino


- Een kopje sterke koffie, best gekoeld zodat het ijs niet te snel smelt
- Een geutje melk naar smaak
- Twee eetlepels suiker
- Een handvol ijsblokjes (of geschaafd ijs of ijsblokjes waar je een paar keer op mept als je geen blender hebt)
- Een beetje chocoladesaus - ik gebruik de Aldi-ijssaus want dat hebben we toevallig staan. Uiteraard kan je ook caramelsaus of één of andere fancy koffiesiroop gebruiken maar ik doe het gewoon met wat ik in mijn kast vindt
Voor de afwerking: slagroom, wat extra saus en eventueel wat chocoladeschilfers of cacaopoeder.

Giet alle ingrediënten in de blender (koffie, melk, suiker, ijsblokjes, een geut saus) en blenderen maar tot het ijs in kleine brokjes is. Giet daarna alles in een glas en spuit er indien gewenst wat slagroom op. Wat extra van de saus en/of chocoladeschilfers en/of cacaopoeder maken het geheel nog nét iets echter.

Lekker met versgeplukte framboosjes uit de tuin! 
Kwestie van de slagroom wat uit te balanceren met iets gezonds ;-)

Tadaa :-)
Homemade chocolade frappuccino!

2 opmerkingen:

Laat gerust een berichtje na! Tips, opmerkingen, go for it :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...